Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

Πάρτι αλληλεγγύης για τους  εργαζόμενους στην  ΕΡΤ

 

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συνεχίζουν τον αγώνα τους για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Εννιά μήνες τώρα με τον καθημερινό τους αγώνα πηγαίνουν κόντρα στην προσπάθεια επιβολής του μαύρου. Στην επιχείρηση της εξαθλίωσης των πολιτών, στον κυβερνητικό εκφοβισμό, στην εκμηδένιση της ανθρώπινης ζωής, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ απαντάνε με τον καθημερινό τους αγώνα, έναν αγώνα που από την πρώτη στιγμή, έως και σήμερα, είχε τη συμπαράσταση των πολιτών. Η ΕΡΑ στην Καρδίτσα, αυτούς τους αλληλέγγυους πολίτες, που είχε κοντά της από την αρχή, αλλά και εκείνους που κέρδισε στην πορεία, καλεί σε μια μουσική βραδιά, την Κυριακή 23 Μαρτίου, στις 9 το βράδυ, στη «Σκηνή live» (Σμύρνης 3) Καρδίτσα. Σε ένα πάρτι Αλληλεγγύης προκειμένου να βρεθούμε στον ίδιο χώρο, να συζητήσουμε, αλλά και να διασκεδάσουμε με ζωντανή μουσική από το σχήμα της «Σκηνής».
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους. Γιατί η υπόθεση της ΕΡΤ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενούς της. Αφορά τη δημοκρατία, την ελευθερία.

 

 

Δράση μπροστά από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας από την «Προς βάσιμη πόλη»

 

Η ομάδα «Προς βάσιμη πόλη» έχει προγραμματίσει για σήμερα, στις 11 το πρωί, μία δράση μπροστά από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Καρδίτσας, με σκοπό να αναδείξει το μεγάλο πρόβλημα της προσβασιμότητας στην τράπεζα από ΑΜΕΑ, μητέρες με καροτσάκια, ηλικιωμένους, άτομα με προσωρινά προβλήματα κινητικότητας και γενικά εμποδιζόμενα άτομα. Ένας από τους στόχους της δράσης ακόμη είναι να αναδειχθεί το πρόβλημα της εισόδου στην τράπεζα από την ειδική πόρτα – κουβούκλιο, καθότι είναι υπερβολικά μικρή για να χωρέσει αμαξίδιο ή ένα παιδικό καρότσι. Η μη προσβασιμότητα κτιρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα που συντελεί στην ταλαιπωρία των εμποδιζόμενων ατόμων και στον αποκλεισμό τους από την κοινωνική και οικονομική ζωή.

 

Απολογισμός της δημοτικής αρχής Καρδίτσας την Κυριακή στο Κινηματοθέατρο

 

Τον απολογισμό του έργου της τριετίας 2011-2013 θα παρουσιάσει η δημοτική αρχή Καρδίτσας σε ανοιχτή εκδήλωση, την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στο δημοτικό κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Ο δήμαρχος κ. Κώστας Παπαλός θα παρουσιάσει τα έργα, τις δράσεις, και τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν ή δρομολογήθηκαν για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, ενώ αναμένεται να αναφερθεί στις προσπάθειες που έγινε για την οικονομική εξυγίανση του δήμου και τη διοικητική του ανασυγκρότηση.

 

Πολιτική Εκδήλωση από το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

 

Το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας διοργανώνει αύριο, στις 7.00 μ.μ. στο Παυσίλυπο, πολιτική εκδήλωση. Στόχος της είναι το να  εστιάσει  στη γυναίκα, να αποδώσει την εικόνα της κατάστασης, να προβληματίσει και να δώσει τη δυνατότητα να ανιχνεύσουμε όλοι, και ιδιαίτερα οι γυναίκες, πώς θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Ομιλήτριες θα είναι,  η  Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο «Οι επιπτώσεις των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών στην εργασία και την καθημερινή ζωή των γυναικών» και

η Ελένη Πορτάλιου, δημοτική σύμβουλος δήμου Αθηναίων, καθηγήτρια,  Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ  με θέμα «Οι γυναίκες στα τοπικά κινήματα και την αυτοδιοίκηση» Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ηρώ Διώτη.

 

 

Αρχίζει σήμερα  το 30ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

 

Ανοίγει σήμερα στις 8.30  το βράδυ,  στο δημοτικό κινηματοθέατρο η αυλαία του 30ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, με συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη. Θα προηγηθούν οι χαιρετισμοί των διοργανωτών και των φορέων, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 8.15 μ.μ. στην κεντρική πλατεία το δημιουργικό εργαστήρι του θεάτρου «Όψεις» θα παρουσιάσει σε μια ενιαία παράσταση «θέατρο δρόμου» με τίτλο «Μονόγραμμα» σε σκηνοθεσία του Παύλου Βησσαρίου, κηρύσσοντας την έναρξη του φεστιβάλ. Από αύριο και μέχρι και τις 30 του Μάρτη θα εμφανιστούν θεατρικά σχήματα τα οποία θα διεκδικήσουν τα βραβεία της διοργάνωσης.

 

ANTIFAσιστική, αντιρατσιστική ποδηλατοπορεία

 

Σήμερα, παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, το Αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης διοργανώνει αντιρατσιστική ποδηλατοπορεία, στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία. Παράλληλες εκδηλώσεις: προβολή ταινιών μικρού μήκους και έκθεση γελοιογραφίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54