Εξαγγελίες για απολύσεις – μετακινήσεις προσωπικού ΙΓΜΕ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΓΜΕ
ΣΠ. ΛΟΥΗ  1,  Γ΄ ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ -  ΑΧΑΡΝΕΣ,  Τ.Κ. 13677
ΤΗΛ. :  213133 7439     FAX : 210- 2413466  ή 2131337466  email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοτοπος Syndikatoigme.blogspot.com

Αχαρνές, 16/7/2013
                                                                                                                     Α.Π. 174/7
Προς: Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Ι. Μανιάτη
           Αν. Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Στ. Καλαφάτη
Θέμα: Εξαγγελίες για απολύσεις – μετακινήσεις προσωπικού ΙΓΜΕ

Οι τελευταίες συστηματικές αναφορές του Τύπου για μείωση του προσωπικού του ΙΓΜΕ (νυν ΕΚΒΑΑ), κατά το νέο κύκλο μετακινήσεων – απολύσεων (Σεπτέμβρη) που προγραμματίζει το Υπ. Δ.Μ. και Η.Δ., μας έχουν ιδιαίτερα ανησυχήσει αν και οι διαβεβαιώσεις τόσο του Υπουργού, όσο και του προκατάχου του καθώς και του Αν. Υπουργού κατά τις συζητήσεις των τροπολογιών στη Βουλή μας είχαν καθυσηχάσει, αφού δέχονταν να γίνει άρση του καθεστώτος της Εφεδρείας. Παρά όλες όμως τις διαβεβαιώσεις όσο το θέμα μένει ανοικτό για μας υπάρχει πάντα η απειλή για απολύσεις είτε με το καθεστώς της Εφεδρείας, είτε με το καθεστώς της κινητικότητας.
Σε μια τέτοια εκδοχή το Ινστιτούτο θα καταρρεύσει δεδομένων των ραγδαίων συνταξιοδοτήσεων που έγιναν (περίπου 120 σε ένα χρόνο) αλλά και των επικείμενων σε μια περίοδο που έχει αρχίσει να κινείται το ερευνητικό έργο του ΕΣΠΑ.
Είναι γνωστό ότι τόσο η απελθούσα Διοίκηση όσο και η σημερινή διαβεβαίωναν την πολιτική ηγεσία ότι όχι μόνο δεν περισσεύουν εργαζόμενοι, αλλά ότι χρειάζεται και νέο προσωπικό, ενώ στο ίδιο συμπέρασμα κατέληγε η μελέτη του επιχειρησιακού σχεδίου του ΟΠΑ. Για αυτό σας καλούμε, άμεσα να διαψεύσετε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, προκειμένου να αποκατασταθεί η ηρεμία στο προσωπικό και να αφοσιωθεί απερίσπαστο στο έργο του. Τέλος δεδομένου ότι η Επιτροπή που είχατε ορίσει έχει ολοκληρώσει το έργο της, σε ότι αφορά το μέλλον του ΕΚΒΑΑ και υπάρχει μεγάλη ανησυχία στο προσωπικό από διάφορες διαρροές του πορίσματος θεωρούμε επιβεβλημένο να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση.
Εν αναμονή του ορισμού συνάντησης, είμαστε πάντοτε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφόρηση.


Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γεν. Γραμματέας                                                                             

Χ. Σμυρνιώτης                                                           Ε. Αραπογιάννης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54