Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πάτρας

Δύο συγκεντρώσεις σήμερα στην Πάτρα

Με πυκνή συμμετοχή και στις δύο συγκεντρώσεις και πορείες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου αλλά και του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, οι πολίτες της Πάτρας εκφράστηκαν με ένα ηχηρό «όχι στο εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο», που συζητείται στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι πρωτοστάτησαν και κυρίως οι άνεργοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, οι καθηγητές, και οι απασχολούμενοι στη φύλαξη των σχολείων, στην τουριστική αστυνομία, γενικώς στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα νοσοκομεία και στην ΕΡΤ. Μάλιστα ανάμεσα στα ψηφίσματα που διαβάστηκαν στο Εργατο-ϋπαλληλικό Κέντρο της Πάτρας το πρωί, ήταν και αυτό της Επιτροπής Αγώνα των Εργαζομένων της ΕΡΤ στην πρωτεύουσα της Αχαϊας.

Οι κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας πλημμύρισαν από συνθήματα όπως «αντίσταση στις νέες προγραφές», που κομίζει το πολυνομοσχέδιο – έκτρωμα.

 

Εκδήλωση στο Μεσολόγγι για πολυνομοσχέδιο

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σε χθεσινή του συγκέντρωση και ο λαός του Μεσολογγίου, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της ιστορικής πόλης. Ο πρόεδρος ωστόσο του συγκεκριμένου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου  κ. Γεράσιμος Θεοφιλάτος υπογράμμισε μιλώντας στην πρωινή ειδησεογραφική ζώνη της ΕΡΑ Πάτρας: «Πρέπει να ανατραπεί η πολιτική καταστροφής του Ελληνικού Λαού και του τόπου μας και για να συμβεί τούτο χρειάζεται πιο δυναμική παρέμβαση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Χρειάζεται επιπλέον να ξαναδούμε τον ρόλο των συνδικάτων συνολικά στη χώρα μας».

Από το Μεσολόγγι δεν ήταν λίγοι οι εκπαιδευτικοί που κινήθηκαν προς την Αθήνα για να λάβουν μέρος στις διαρκείς εκδηλώσεις αντίστασης κατά της ισοπέδωσης που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο.

 

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζονται τα επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία της περιοχής και ιδιαίτερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που εδρεύει στο Ρίο και στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» που εδρεύει στην Πάτρα.  Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργεί και το ΕΚΑΒ.

 

Απόπειρα αυτοκτονίας γυναίκας στο ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου

 

Απόπειρα αυτοκτονίας σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στο ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου της Πάτρας. Μια γυναίκα με αναπηρία προσπάθησε να αυτοκτονήσει, οδηγούμενη σε παράθυρο του 3ου ορόφου του κτιριακού συγκροτήματος. Η γυναίκα οδηγήθηκε στην απονενοημένη πράξη, όταν πληροφορήθηκε ότι δεν υπήρχε κοντινή διαθέσιμη ημερομηνία για να εξεταστεί από επιτροπή προκειμένου να πιστοποιηθεί η αναπηρία της και λάβει το σχετικό επίδομα. Την ύστατη στιγμή από τα χειρότερα την διέσωσε υπάλληλος του ΙΚΑ ο οποίος την καθησύχασε ότι θα επιλυθεί το πρόβλημά της. Ιδωμεν!

 

Πυρκαγιά στον καταυλισμό Ρηγανόκαμπου Πάτρας

 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε αργά χθες το απόγευμα κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή Ριγανόκαμπου. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με πέντε άνδρες ενώ στο χώρο πήγε και περιπολικό της ΕΛ-ΑΣ, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια. Να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε μετατραπεί η ίδια περιοχή σε εστία έντασης, όταν Ρομά επιτέθηκαν με πέτρες σε πυροσβεστικά οχήματα τα οποία και βρέθηκαν  εκ νέου στον καταυλισμό.

 

Συνεχείς έλεγχοι για παράνομη στάθμευση στο κέντρο

 

Αμείωτοι παραμένουν οι έλεγχοι της Τροχαίας στο κέντρο της Πάτρας για παράνομη στάθμευση. Η αφαίρεση πινακίδων αποτελεί τον καθημερινό βραχνά για τους πολίτες τα τελευταία 24ωρα. Την ίδια στιγμή η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας διαμηνύει  ότι θα συνεχίσει την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης, ξηλώνοντας πινακίδες. Το θέμα απασχολεί καθημερινά εκτός από τα τοπικά δελτία και τους πολίτες μετά από περιστατικό με οδηγό, που όταν είδε να ξηλώνονται οι πινακίδες του οχήματός της στο κέντρο της Πάτρας, άρχισε να φωνάζει δυνατά ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και γι  αυτό αναγκάστηκε να παρανομήσει σταθμεύοντας το όχημά της σε χώρο που δεν επιτρέπεται.

 

Στο ΤΑΙΠΕΔ προστατευόμενες περιοχές της Δ. Αχαϊας

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, συζητήθηκε το θέμα μεταφοράς στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου  (ΤΑΙΠΕΔ) Α.Ε., δύο δημοσίων ακινήτων τμημάτων του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου - Στροφυλίας, της Κοινότητας Μετοχίου.

Πρόκειται για την παραλιακή ζώνη από τη θέση αυλάκι Πρόκοπου μέχρι τη θέση Αμμόλοφος- Μαύρα Βουνά.

«Τα δύο αυτά ακίνητα αποτελούν όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας στην περιοχή», αναφέρει ο δήμαρχος Δ. Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος για να συνεχίσει  αναφέροντας ότι «…είναι συγκροτήματα αμμοθινών και ανήκουν στη ζώνη υψηλής προστασίας της προστατευόμενη περιοχής των Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς». Το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Αχαϊας αποφάσισε να ζητήσει από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή την ανάκληση της σχετικής απόφασης.

 

Διήμερο γλέντι στην περιοχή Σελλών σήμερα και αύριο

 

Διήμερο δημοτικού τραγουδιού έχει προγραμματιστεί για απόψε και αύριο το βράδυ στην περιοχή Σελλά του Ρίου, με την συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών.

 

Συνεχίζονται οι αφηγήσεις στην πλατεία Κεφαλοβρύσου

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι αφηγήσεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Τα παραμύθια της Νερομάνας», που διοργανώνονται από το βιβλιοπωλείο «Πολύεδρο» της Πάτρας. Σήμερα στις 7 στην ιστορική πλατεία Κεφαλοβρύσου θα γίνει αφήγηση παραμυθιών της κρίσης  από την κ. Γεωργία Καρκάνη ενώ αύριο την ίδια ώρα την σκυτάλη θα πάρει η γνωστή αφηγήτρια κ. ΄Αννα Δενδρινού.

 

Μουσική βραδυά στην ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλιο

 

Συνεχίζονται τα καλλιτεχνικά δρώμενα και οι συζητήσεις και προβολές ταινιών στο κέντρο αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ στην Πάτρα, με έδρα το Δασύλιο. Απόψε στις 9.30 έχει προγραμματιστεί συναυλία με τους κιθαρίστες Διονύση Μπονέλη και Λευτέρη Αραμπατζή, που θα αποδώσουν γνωστά ποιοτικά ελληνικά και ξένα τραγούδια.

Επιτυχία σημείωσε και η προβολή ντοκιμαντέρ το περασμένο Σάββατο στον ίδιο χώρο από τα μέλη των Φοιτητικών Ομάδων Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πατρών. Συγκεκριμένα προβλήθηκε το χρονικό του αγώνα των χαλυβουργών με τον τίτλο: «Στις Πύλες της Φωτιάς», που παρακολούθησαν πολλοί πολίτες από την Πάτρα και τις πέριξ αυτής περιοχής και φοιτητές.

Οι δράσεις των Φοιτητικών Ομάδων του Πανεπιστημίου Πατρών θα συνεχιστούν και τις επόμενες εβδομάδες.

 

Σύνταξη: Χρυσή Κοσμάτου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54