Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Κυριακή 23 Μαρτίου

ΚΕΡΚΥΡΑ - Τοπικές Ειδήσεις

Γ.Σ. ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Γενική Συνέλευση θα κάνουν αύριο (Δευτέρα) οι γιατροί του ΕΣΥ, μετά την απόφαση του Διοικητή του ιδρύματος να υπογράφουν κατά την είσοδό τους, καθώς και την ποινή στέρησης μισθού που επιβάλλεται σε δυο συναδέλφους τους για τα γνωστά γεγονότα του περασμένου Οκτωβρίου.
Χαρακτηριστική είναι και η σχετική ανακοίνωσή τους, σύμφωνα με την οποία «χτύπησε πάλι η διοίκηση του 4ου πιο επιτυχημένου νοσοκομείου της Ελλάδας. Με ολοκαίνουργιο φετφά που εξέδωσε την Τετάρτη 19/3/14 καλεί τους γιατρούς να υπογράφουν κατά την είσοδό τους στο νοσοκομείο ( και όχι και κατά την έξοδό τους ) , επικαλούμενη την έκθεση του σώματος επιθεωρητών υπηρεσιών υγείας. Την ίδια μέρα μάλιστα πληροφορηθήκαμε την ”τιμωρία” των 2 συναδέλφων και μελών του Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΚ κ. Γεωργόπουλο και κ. Μαρκάτη με την ποινή της στέρησης μισθού για τη συμμετοχή τους στη μαζική λαϊκή διαμαρτυρία ενάντια στο στημένο έλεγχο του εν λόγω σώματος επιθεωρητών τον Οκτώβριο του 2013.
Καλούμε τη διοίκηση να δώσει στην δημοσιότητα ολόκληρη την έκθεση των επιθεωρητών για να πληροφορηθούμε αν έχουν καταγράφει και άλλες παρατηρήσεις όπως:
•    παράνομη λειτουργία ΤΕΠ
•    αξονικός που λειτουργεί με αποσπάσεις γιατρών σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα
•    απλήρωτη εργασία
•    μη κοινοποιημένα εγκεκριμένα προγράμματα εφημεριών
•    έλλειψη ειδικευμένων γιατρών
•    έλλειψη λοιπού προσωπικού
•    ακάλυπτοι χημειοθεραπευόμενοι ασθενείς
•    εφημερίες που λειτουργούν χωρίς την διαρκή φυσική παρουσία ειδικευμένων
Η λειτουργία του νοσοκομείου» συνεχίζει η ανακοίνωση «κάτω από τα πιο χαλαρά όρια ασφάλειας δεν αφήνει περιθώρια ούτε για κοπανατζήδες γιατρούς ούτε για αργόσχολο και αργόμισθο προσωπικό. Αυτό η διοίκηση το ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Ο μόνος λόγος έκδοσης των προαναφερθέντων διαταγμάτων είναι αποκλειστικά η συμβολή του διοικητή στην προσπάθεια στοχοποίησης των γιατρών και του προσωπικού των νοσοκομείων ως υπεύθυνους της εξαφάνισης της δημόσιας υγείας και του ανθρωπιστικού δράματος του βιώνει η ελληνική κοινωνία. Είμαστε σίγουροι πως μετά από αυτή την απόφαση η διοίκηση θα λάβει ανάλογα εύσημα από την κυβέρνηση της ντροπής που με τον πιο άριστο τρόπο υπηρετεί.
Οι γιατροί του ΕΣΥ πάντα λογοδοτούσαν στους ασθενείς τους και στην συνείδησή τους. Άλλωστε για τους λόγους αυτούς συνεχίζεται ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες η λειτουργία του νοσοκομείου και των κέντρων υγείας του νησιού. . Όσο αφορά στο μέτρο των υπογραφών κατά την είσοδο, η διοίκηση θα λάβει την ανάλογη απάντηση από το σύνολο του ιατρικού σώματος.
Είμαστε επιστήμονες στην υπηρεσία της δημόσιας υγείας και δε θα επιτρέψουμε άλλους εξευτελισμούς και αμφισβητήσεις».

ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΛΗΣΤΕΙΑ

Στο Αστυνομικό Τμήμα Εσπερίων καταγγέλθηκε χθες (Σάββατο), ότι τις απογευματινές ώρες, στην περιοχή του Σιδαρίου της βόρειας Κέρκυρας, δύο δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους,  αφού ακινητοποίησαν αρχικά με χρήση βίας 49χρονο ημεδαπό,  στη συνέχεια αφαίρεσαν από τους χώρους της οικίας του χρήματα και χρυσαφικά.
Η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Κέρκυρα για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εορτή της 25ης Μαρτίου, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργανώνει ομιλία της Καθηγήτριας του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου Τζελίνας  Χαρλαύτη με θέμα: «Η ακμή της ναυτιλίας των Ελλήνων πριν την Επανάσταση».
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο 2 του ΤΙΣ-ΤΑΒΜ, αύριο (Δευτέρα),   στις 12.30.

ΤΟ 17ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΟΛΚΛΟΡΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ

Στο Δημοτικό Θέατρο θα φιλοξενηθεί, στις 24 και 25 Μαρτίου, το 17ο Φεστιβάλ Φολκλορικών Συγκροτημάτων, που οργανώνει – όπως κάθε χρόνο – ο ΛΑΟΔΑΜΑΣ με την ευκαιρία της εθνικής επετείου.
Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν συγκροτήματα (παιδικά και ενηλίκων) από ολόκληρη την Κέρκυρα και από την Κύπρο.
Οι παραστάσεις θα αρχίσουν στις 6.00 το απόγευμα. 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Tα εργαστήρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. θα παρουσιάσουν ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Με καινούργια φτερά»,  στην παλιά πόλη της Κέρκυρας,  την Τρίτη 25 Μαρτίου, στις 12.00 το μεσημέρι.
Η επιμέλεια είναι του Στέφανου Κυπριώτη. Στο ακορντεόν η Ζαΐρα Δελλή

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

Το Κέντρο Unesco του Ιονίου, σε συνεργασία με την Εστία Ιστορίας και Πολιτισμού Κυνοπιαστών «Γρηγόρης & Κώστας Δαφνής», διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο του 1821 και των 150 χρόνων από την Ένωση της Επτανήσου με τον Εθνικό κορμό.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
1. Ομιλία του Γιώργου Σκλαβούνου, προέδρου του Κέντρου UNESCO του Ιονίου, με θέμα: Τα Ιόνια νησιά, Μήτρα και Τροφός του 1821.
2. Θεατρική απόδοση του μεσαιωνικού τραγουδιού της Λαϊκής Κερκυραϊκής Παράδοσης «Τριών μερών γαμπρός, δώδεκα χρόνους σκλάβος».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Μαρτίου 2014, στις 7.30 το απόγευμα, στους Κυνοπιάστες, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ “ΜΕΛΙΣΣΑΣ” ΜΕ ΤΗΝ “ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ”

Το κέντρο ειδικής αγωγής και προεπαγγελματικής κατάρτισης «Μέλισσα», συλλέγει και ανακυκλώνει το αλουμίνιο.
Την δράση αυτή, στηρίζει η Κερκυραίων Πρωτοβουλία η οποία με τη σειρά της ξεκινά αποκομιδή συσκευασιών αλουμινίου όπως κουτάκια αναψυκτικών κ.α.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την ανακύκλωση, θα δοθούν για την ενίσχυση των δράσεων και τις ανάγκες του κέντρου «Μέλισσα».
 
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΗΤΣΙΑΛΗ

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την Τετάρτη τους βραχείς καταλόγους των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου 2012.
Οι κατάλογοι συνοδεύονται από την αιτιολογημένη έκθεση της επιτροπής, στην οποία εξετάζονται οι τάσεις της λογοτεχνικής παραγωγής παιδικών βιβλίων της υπό κρίση περιόδου 2012.
Η Κερκυραία λογοτέχνης Αλεξάνδρα Μητσιάλη είναι υποψήφια βράβευσης με   δύο βιβλία της, εκδόσεων Παπαδόπουλου και Πατάκη: «Η κούκλα που ταξίδευε τον κόσμο» και «Tο υπόσχομαι».

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23/03/2014 - 21:09