Μ. Ραχόι: «Δεν παραιτούμαι, δεν υποκύπτω σε εκβιασμούς»

Οι Ισπανοί Σοσιαλιστές εντείνουν την πίεση στον Ραχόι

Παρά τις ασφυκτικές πιέσεις της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί και να υποκύψει -όπως είπε- σε εκβιασμούς. Το όνομα του Ισπανού πρωθυπουργού εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τις μίζες, που για χρόνια φέρεται ότι ελάμβανε το κυβερνών λαϊκό κόμμα.

Η σοσιαλιστική αντιπολίτευση στην Ισπανία ενέτεινε την Τρίτη τις πιέσεις στον συντηρητικό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι για να παραιτηθεί, υπό το βάρος του σκανδάλου διαφθοράς που κλυδωνίζει την κυβέρνησή του, ανακοινώνοντας πως θα καταθέσει πρόταση μομφής εάν ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος (ΡΡ) δεν δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Κοινοβουλίου.

Το ΡΡ, που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, επί μήνες απορρίπτει την απαίτηση των Σοσιαλιστών να παρουσιάσει την άποψή του ο πρωθυπουργός στους βουλευτές.

Ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών Αλφρέδο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα παραδέχθηκε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει μεν τη δυνατότητα να κερδίσει μία ψηφοφορία για πρόταση μομφής, αλλά η κίνηση αυτή υπακούει περισσότερο στην αρχή της πολιτικής «αξιοπρέπειας», αλλά παράλληλα αποτελεί και μία προσπάθεια να απαντήσει επιτέλους ο Ραχόι στα ερωτήματα που σχετίζονται με το σκάνδαλο.

Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16/07/2013 - 21:56