Προσφεύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για το επίδομα τοκετού

Απίστευτο και όμως αληθινό, με 100 μητέρες μόνο στο Ηράκλειο που γέννησαν πριν από ενάμιση και πλέον χρόνο, σε Ιδιωτική Μαιευτική Κλινική να καλούνται να επιστρέψουν πίσω το επίδομα, μετά από διευκρινιστική εγκύκλιο που έφτασε πρόσφατα στο ΙΚΑ. Αναδημοσιεύουμε από το διαδικτυακό τόπο του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Ηρακλείου:


Ή τα φέρνεις πίσω ή σου κάνουμε πλειστηριασμό όπως προβλέπει ο νόμος, διάβασε έκπληκτη μια Ηρακλειώτισσα, άνεργη η οποία καλείται να επιστρέψει πίσω το επίδομα τοκετού.
«Θα προσφύγουμε νομικά», απαντά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ενώ την ίδια ώρα Βουλευτές του Ηρακλείου θα κάνουν κοινοβουλευτική παρέμβαση.

Απίστευτο και όμως αληθινό, αφού σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο που εστάλη πρόσφατα στο ΙΚΑ, επίδομα τοκετού θα λαμβάνουν μόνο οι γυναίκες που γεννούν στο σπίτι τους.  

Όσες έλαβαν το επίδομα τοκετού καλούνται να το επιστρέψουν με τόκο διότι στην αντίθετη περίπτωση απειλούνται με πλειστηριασμούς, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.
Είναι άδικο και παράλογο, τονίζεται από πλευράς του Εργατικού Κέντρου το οποίο πρόκειται να προσφύγει νομικά ώστε οι μητέρες να μη γυρίσουν πίσω ούτε ένα ευρώ.
Μητέρες που έλαβαν το έγγραφο για την επιστροφή του επιδόματος τοκετού δεν έχουν δικαίωμα ένστασης, όμως μπορούν να κάνουν διακανονισμό, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι του ΙΚΑ.

Και όλα αυτά συμβαίνουν στον 21ο αιώνα, με τη διοίκηση του ΙΚΑ ωστόσο να επιστρέφει την κοινωνία στον προηγούμενο αιώνα, οπότε ο τοκετός δεν ήταν συμβατός σε …κλινική.

Προσφυγή - Ανακοπή και αίτηση αναστολής εκτέλεσης, κατέθεσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και εργαζόμενη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου."

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54