Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

Σήμερα πρόκειται να απολογηθούν οι γονείς από χωριό της Μεσαράς που κατηγορούνται  για τον τραγικό θάνατο 3χρονου αγοριού σε βραστό νερό. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, σε βαθμό κακουργήματος.

Ευρεία  σύσκεψη φορέων και κατοίκων της Μεσαράς, παρουσία και του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Αντισκαρίου, αύριο Σάββατο, στις 18:00 το απόγευμα.

Τα θέματα πρόληψης και ασφάλειας της Μεσαράς, συζήτησε η Δήμαρχος Φαιστού με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου.  Ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου κος Πανταγάκης  σημείωσε ότι η περιοχή της Μεσαράς δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ γίνεται προσπάθεια να εξαλειφθούν και τα ελάχιστα μεμονωμένα περιστατικά που συμβαίνουν.  Σύμφωνα με την Δήμαρχο, ο Δήμος Φαιστού συνεχίζει τις επαφές του με τα αρμόδια όργανα και αρχές, σε μια προσπάθεια για την επαρκή στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό, των Αστυνομικών Υπηρεσιών, θεωρώντας ότι η πρόληψη αποτελεί το μοναδικό ανασταλτικό μέτρο.

Σε αργία τέθηκαν τόσο ο προϊστάμενος όσο και ο ταμίας του υποκαταστήματος του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου, που εντοπίστηκαν να έχουν πάρει από το ταμείο το ποσό των 140.000 ευρώ.

Η οριστική τύχη των δύο υπαλλήλων θα κριθεί από το πειθαρχικό συμβούλιο του ΙΚΑ προκειμένου να αποφασιστεί αν θα απολυθούν οριστικά οι δύο επίορκοι υπάλληλοι από τα καθήκοντα τους.

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε χθες, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στον  33χρονο που δολοφόνησε με μαχαίρι τον Μανόλη Χορευτάκη 21 ετών φοιτητή τα ξημερώματα της 16ης Μαΐου 2008 στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Ο 33χρονος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ μετά την άρνηση δικηγόρων να αναλάβουν την υπεράσπισή του, ορίστηκε συνήγορος υπεράσπισης με απόφαση του εισαγγελέα Εφετών Κρήτης.

«Να γίνουν έργα στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ανεξάρτητα εάν προχωρήσει το Καστέλι» ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Αegean Ευτύχιος Βασιλάκης σημειώνοντας ότι  χρειάζονται έργα. Για φέτος η εταιρεία θα διαθέσει δεκατρία εκατομμύρια θέσεις στο επιβατικό κοινό αυξάνοντας κατά 1.150.000 τις προσφερόμενες θέσεις, από πέρυσι.

Τρεις σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην Κρήτη. Ηταν  μεγέθους 4,3 και 3,5 και 3,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, και αντίστοιχα  σημειώθηκαν χθες λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και στις 4.35 το απόγευμα. Η πρώτη σημειώθηκε 94 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, ενώ οι άλλες δυο με ένα δευτερόλεπτο διαφορά, σημειώθηκαν 74,9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου με εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Στις 11 Απριλίου θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη οργάνων του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Κρήτης. Οι εκλογές, θα διεξαχθούν από τις 10:00 έως 16:00 στην μεγάλη αίθουσα του εργατικού κέντρου Ηρακλείου, ενώ θα είναι ταυτόχρονη η εκλογική διαδικασία  και σε άλλες πόλεις .

Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσιάζεται απόψε στις 7 το βιβλίο του Βαγγέλη Τζούκα  "Οι οπλαρχηγοί του ΕΔΕΣ στην Ήπειρο 1942-44. Τοπικότητα και πολιτική ένταξη". Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αναπληρωτής καθηγητής Πρόεδρος τμήματος φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Νικολακάκης και η φιλόλογος συγγραφέας Αννα Μανουκάκη Μεταξάκη . Θα συντονίσει η Δημοσιογράφος Νέλλη Κατσαμά.

Εξι νέες εκδόσεις της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης παρουσίασε ο Δήμαρχος Γιάννης Κουράκης. Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου ξεκίνησαν χθες οι εργασίες διάνοιξης της οδού Ιωνίας και Γκύζη γωνία.

Τους τρόπους  συνεργασίας και διασύνδεσης του δήμου Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης συζήτησαν χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός μαζί με μέλη της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης Ηρακλείου «Δύναμη Πολιτών», με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Ευριπίδη Στεφάνου.

Τον ερευνητικό, αναπτυξιακό, πολιτιστικό και κοινωνικό ρόλο του Ι.Τ.Ε  με βάση ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο λειτουργίας, και των Πανεπιστημιακών εκδόσεων Κρήτης, τα «ζωντανά» παραδείγματα της υποδειγματικής επιτυχίας του Δημόσιου Τομέα με την υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών διαπίστωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Ηλίας Λυγερός.  Ο κος Λυγερός χθες,  συζήτησε με τους δασκάλους τα προβλήματα που απασχολούν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 Τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού των Καλεσσίων, προϋπολογισμού, μαζί με τα δίκτυα, 5 εκ. ευρώ εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου.

Την βούλησή τους να σχεδιάσουν και να παλέψουν  μαζί με τους πολίτες, για μια προοπτική, που θα θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα τις ανάγκες της πλειοψηφίας της κοινωνίας εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Καμπιτάκης παρουσιάζοντας του πρώτους υποψήφιους με τον συνδυασμό του «Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου» .

 

Μήνυμα για «ανατροπή και δημιουργία» στο Δήμο Χερσονήσου έστειλε μιλώντας σε ανοικτή συζήτηση με θέμα «Αυτοδιοίκηση και Τοπική Κοινωνία ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Χαλκιαδάκης .
    
          

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28/03/2014 - 10:41