Eιδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Παραιτείται ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Την ερχόμενη Δευτέρα θα υποβάλει την παραίτηση του ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, όπως δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Αλευράς είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και τελευταία, μαζί με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργο Πουλοκέφαλο, τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γιώργο Δέδε και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Πουλά, είχαν διαχωρίσει τη θέση του από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Ο κ. Αλευράς δήλωσε επίσης ότι συστρατεύεται με το αυτοδιοικητικό σχήμα, που θα προσπαθήσει να δώσει μια καλύτερη προοπτική στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εννοώντας προφανώς το συνδυασμό του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Γιώργου Δέδε.

Ο κ. Αλευράς σημείωσε ότι με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες, μεταξύ των οποίων η υπόθεση των λιγνιτωρυχείων της Κορώνης και του σκουπιδοεργοστάσιου στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας, ενώ κατήγγειλε ότι διαρκώς δεχόταν παρεμβάσεις στο έργο του.

 

Παραιτείται και ο Γ. Δέδες

Συνέντευξη Τύπου στην Κόρινθο θα δώσει σήμερα στις 11 το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες. Στη συνέντευξη ο κ. Δέδες θα κάνειαπολογισμό του έργου του στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας και αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Αναμένεται επίσης να μιλήσει για το πρόγραμμα της παράταξης «Πάμε Μπροστά» και τους στόχους του ως υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

 

Μανώλης: «Το κάστρο Τατούλη καταρρέει»

«Το κάστρο Τατούλη καταρρέει», σημειώνει σε χθεσινή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της κίνησης «Πελοποννησιακή Ένωση» και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης. Αφορμή για αυτή την εκτίμηση του κ. Μανώλη ήταν «οι παραιτήσεις δύο αντιπεριφερειαρχών, ενός θεματικού αντιπεριφερειάρχη και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, από το συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη, οι οποίοι “στήνουν” πλέον νέο συνδυασμό, με μοναδικό στόχο τη διαίρεση και το κατακρήμνισμα του “Τατουλιστάν”, προφανώς ως πράξη ηθικής εξιλέωσης από πλευράς τους στα όσα αρνητικά διαδραματίστηκαν από το συνδυασμό τους τα προηγούμενα 3,5 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της Πελοποννήσου». Και ο κ. Μανώλης συνεχίζει: «Πώς αλλιώς θα ήταν τα πράγματα, όταν ο ίδιος ο νυν περιφερειάρχης, τοποθετούμενος στις κατηγορίες που τον βαραίνουν για κακοδιαχείριση και στημένο περιφερειακό “παραμάγαζο δημοσίων έργων” με συνεταίρους του, την κόρη και τον αδερφό του, απαντά με απειλές, ζητώντας από τους αντιπάλους του, απλά να παραιτηθούν, παρουσιάζοντας το θερβαντικό του χαρακτήρα, ως ο Δον Κιχώτης της Πελοποννήσου;».

 

Στη Λακωνία ο Πέτρος Τατούλης

Επίσκεψη στη Λακωνία πραγματοποιεί σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στις 11:30 το πρωί ο κ. Τατούλης με την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα θα βρεθούν στη Νεάπολη  και θα παραστούν σε εκδήλωση μνήμης για τον Ευαγόρα Παληκαρίδη. Στις 2 μετά το μεσημέρι στον Κάμπο θα παραστούν στην εγκατάσταση του εργολάβου κατασκευής του δρόμου Άγιος Φωκάς – Νεάπολη. Το απόγευμα ο κ. Τατούλης θα παρακολουθήσει τους  Χαιρετισμούς στον Άγιο Δημήτριο στο Μυστρά.

 

Καραθανασόπουλος , Γόντικας σε Μεγαλόπολη και Μεσσηνία

Τη Μεσσηνία  και τα εργοστάσια της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη επισκέπτονται σήμερα ο βουλευτής, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νίκος Καραθανασόπουλος και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκος Γόντικας. Στις 10:30 το πρωί οι κύριοι Καραθανασόπουλος και Γόντικας θα επισκεφθούν το εργοτάξιο της υπό κατασκευή γέφυρας στην Τσακώνα στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτας – Τρίπολης – Κορίνθου και στις 12 το μεσημέρι την 5η Μονάδα στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Στις 2 μετά το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του κόμματος στην οδό Φαρών στην Καλαμάτα, με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και για τα μεγάλα έργα στην περιοχή.  

 

Υποψήφιους για τη Δυτική Μάνη ανακοίνωσε ο Π. Κουφαλάκος

Τα ονόματα των 16 πρώτων από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, που θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Δυτικής Μάνης Παναγιώτης Κουφαλάκος. Την υποψηφιότητα του κ. Κουφαλάκου στηρίζει το ΚΚΕ.

 

«Περιφερειακή Ανάπτυξη και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα»

Συνέδριο με γενικό θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα», θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στις 4 Απριλίου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Το συνέδριο διοργανώνουν ο Δήμος Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης. Προσκεκλημένοι ως ομιλητές είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επιχειρηματικά στελέχη.

 

Απολογήθηκαν οι «νονοί» της Καλαμάτας

Συνεχίστηκαν και χθες ενώπιον του ανακριτή Καλαμάτας οι απολογίες των 8 «νονών» που συνελήφθησαν την Κυριακή, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών. Τρεις από τους κατηγορούμενους απολογήθηκαν την Τετάρτη και οι υπόλοιποι χθες.

   Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι είναι ένας 27χρονος, γιος εμπλεκόμενου στη μεγάλη κλοπή της Τράπεζας της Ελλάδας, ένας 29χρονος Καλαματιανός και ένας 23χρονος από τον Αντικάλαμο, που κατηγορούνται ως μέλη της ομάδας που πούλαγε προστασία σε τουλάχιστον 8 καταστήματα της Καλαμάτας, ο 31χρονος εισπράκτορας της ομάδας των εκβιαστών, ένας 48χρονος Πειραιώτης, ένας 35χρονος από το Αβραμιού Μεσσηνίας, ένας 25χρονος από το χωριό Καλαμαρά και ένας 35χρονος Αθηναίος. Στην ομάδα συμμετείχαν 13 συνολικά άτομα, τα ονόματα των οποίων είναι γνωστά στην Αστυνομία, καθώς και άγνωστος αριθμός άλλων ατόμων τα οποία δεν έγιναν γνωστά.    Ως εγκέφαλος της σπείρας φέρεται 52χρονος Καλαματιανός, που βρίσκεται φυλακισμένος στις φυλακές της Κέρκυρας, καταδικασμένος σε ισόβια για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Αλβανού μετανάστη Φίλιπ Μεσάι και του 3χρονου παιδιού του το 2011.

 

«Μυθικοί χοροί της Μεσσηνίας»,

Μια πρωτότυπη έκθεση με γενικό θέμα «Μυθικοί χοροί της Μεσσηνίας», οργανώνει η ΛΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Η έκθεση θα εγκαινιασθεί στις 14 Ιουνίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Καλαμάτα και θα λειτουργεί μέχρι το Σεπτέμβριο. Υπεύθυνες για την διοργάνωση είναι οι αρχαιολόγοι Μαίρη Τσουλάκου και Πένυ Τσακανίκου. Οι «Μυθικοί χοροί της Μεσσηνίας» θα αναπτυχθούν σε δύο αίθουσες του Μουσείου. Στην πρώτη θα εκτεθούν ευρήματα των προϊστορικών χρόνων, όπως ειδώλια και ευρήματα από τις ανασκαφές στο ανάκτορο του Νέστορα. Στη δεύτερη θα παρουσιασθούν πρωτότυπα έργα από την Αρχαία Μεσσήνη, το Μουσείο της Πύλου και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Οι δυο αρχαιολόγοι ενημέρωσαν τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα για τα σχέδια της Εφορείας Αρχαιοτήτων και ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι η έκθεση θα περιληφθεί  και στο πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

 

Πρεμιέρα από τη «Θεατρική Διαδρομή»

Πρεμιέρα με το έργο του Πίτερ Βάις «Η δολοφονία του Μαρά» θα κάνει σήμερα, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η «Θεατρική Διαδρομή». Τη σκηνοθεσία της παράστασης έχει κάνει ο Κώστας Χαλκιάς.

 

«Μελωδίας Μονοπάτια»,  στην Καλαμάτα

Εκδήλωση με παραδοσιακούς μουσικούς ήχους από τη Μεσόγειο και τη Μικρά Ασία, οργανώνει τη Δευτέρα η δημοτική επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 8:30 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνθέσεις του Νίκου Παλαιολόγου και του Ταξιάρχη Κούτρη και τραγούδια από την Πόλη και την Μικρά Ασία , από την Κατερίνα Παλαιολόγου και τον Κώστα Σιάχο.

 

Αναβάλλεται η… συνάντηση με τον Στέλιο στην Καλαμάτα

Αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους, όπως ανακοινώθηκε, η προγραμματισμένη για αύριο παράσταση με το έργο του Θανάση Σκρουμπέλου «Όταν συνάντησα τον Στέλιο», που ήταν να παρουσιαστεί στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

 

Διακοπή νερού την Κυριακή

Εργασίες αντικατάστασης τμήματος του κεντρικού αγωγού από τον οποίο υδροδοτείται και η Καλαμάτα έχει προγραμματίσει για την Κυριακή ο Σύνδεσμος Ύδρευσης. Λόγω των εργασιών θα μειωθεί ή θα διακοπεί η παροχή νερού από τις 7 το  πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στις περιοχές από την Άνθεια μέχρι την Καλαμάτα, την πόλη της Καλαμάτας και τη Μάνη και σε περιοχές του Δήμου Μεσσήνης.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Πύλο οι τελικοί του κυπέλλου βόλεϊ

Στην Πύλο θα γίνουν αύριο και την Κυριακή, οι τελικοί αγώνες του κυπέλλου βόλεϊ. Στους αγώνες συμμετέχουν οι ομάδες βόλεϊ του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, του Πανναξιακού και του Ηρακλή, που ήδη βρίσκονται στην Πύλο. Τους αγώνες οργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου - Νέστορος, τον Ναυταθλητικό Όμιλο Πύλου και τον Α.Ο. Τσικλητήρα,

 

Με Αμαλιάδα η Καλαμάτα, με Κόρινθο ο Μεσσηνιακός

Τον Αστέρα Αμαλιάδας θα αντιμετωπίσει την Κυριακή εκτός έδρας, η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.

Την Κυριακή ο Μεσσηνιακός θα αγωνιστεί εκτός έδρας εναντίον της Κορίνθου.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54