Ειδήσεις από ΕΡΑ Ζακύνθου

Αδιαφάνεια και αυταρχισμό καταλόγισε στη δημοτική αρχή, ο υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ  

Για αδιαφάνεια και αυταρχισμό, κατηγόρησε τη σημερινή δημοτική αρχή, ο υποψήφιος δήμαρχος Ζακύνθου, με τη στήριξη της ΝΔ, Στρατηγός εν αποστρατεία, Παύλος Κολοκοτσάς, κατά τη διάρκεια, της χθεσινής παρουσίασης του προγράμματος και του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ», στην αίθουσα εκδηλώσεων του μουσικού γυμνασίου. Παρουσία του αντι-περιφερειάρχη, Διονύση Μυλωνά, του πρώην νομάρχη, Διονύση Γάσπαρου, του πρώην δημάρχου Ζακυνθίων, Διονύση Ακτύπη, του προέδρου της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, Διονύση Κομιώτη, καθώς και άλλων κομματικών παραγόντων, όπως και αρκετών συμπολιτών μας, ο κ. Κολοκοτσάς, επισήμανε ότι ως αυριανός δήμαρχος, θα προχωρήσει σε έλεγχο με ορκωτούς ελεγκτές των οικονομικών του δήμου, δεδομένου ότι η παρούσα δημοτική αρχή, δεν έχει κάνει αναλυτικό οικονομικό απολογισμό. Επίσης, αφήνοντας αιχμές για ρουσφέτια, εξυπηρετήσεις και εκβιασμούς, ανέφερε ότι φέρνει το νέο κόντρα στο παλιό στην τοπική αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε ότι ανεξαρτήτως κομμάτων θα συνεργαστεί με όλους ανεξαιρέτως, προκειμένου να βρεθεί η Ζάκυνθος στη θέση που της αξίζει, γιατί, όπως εξήγησε, όλα αυτά τα χρόνια, το νησί έμεινε πολύ πίσω σε έργα και υποδομές.   

Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Τσαγκαρόπουλος αφήνοντας πίσω του το «στίγμα» απόπειρας ανατίναξης του δήμου

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 56 ετών, ο πρώην δήμαρχος Ζακυνθίων, Άκης Τσαγκαρόπουλος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, έχοντας, ωστόσο, συνδέσει  το όνομά του, με παράνομες δανειοδοτήσεις του δήμου, μέσω πλαστών αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και με την απόπειρα ανατίναξης κτιρίου, στο οποίο στεγάζονταν οι οικονομικές υπηρεσίες, προκειμένου να εξαφανιστούν στοιχεία που αφορούσαν στη διαχείριση από την τότε δημοτική αρχή. Πρόκειται για μια υπόθεση, η οποία βγήκε στο φως της δημοσιότητας, τα 2007, η οποία είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, αποτελώντας, μάλλον, πρωτοφανές γεγονός στα χρονικά της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην οποία εμπλέκονταν εκτός από τον τότε δήμαρχο, ο επί σειρά ετών, προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, ένας ιδιοκτήτης εταιρίας ταχυ-μεταφορών και ένας αλλοδαπός. Μάλιστα, όλοι στην αρχή κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ, ακολούθησε ένας δικαστικός μαραθώνιος, με αναβολές και αιτήσεις αποφυλάκισης, που έγιναν δεκτές για τον κατηγορούμενο δήμαρχο και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, (πλην του αλλοδαπού), ενώ, να σημειωθεί ότι το ποινικό κομμάτι, αφορούσε τόσο την οικονομική κακοδιαχείριση, όσο και την απόπειρα ανατίναξης δημοτικού κτιρίου, με την δεύτερη περίπτωση, να εμπίπτει στη νομοθεσία περί τρομοκρατικών ενεργειών και με όλες τις κατηγορίες να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Πάντως, η υπόθεση αυτή, προκάλεσε αρκετές αλυσιδωτές αντιδράσεις και σε πολιτικό επίπεδο, δεδομένου ότι ο ‘Άκης Τσαγκαρόπουλος, ήταν από τα προβεβλημένα τοπικά στελέχη της ΝΔ, με σημαντική καριέρα, ως γιατρός χειρούργος και με την έξωθεν καλή μαρτυρία, πριν συμβούν όλα όσα σημάδεψαν τη θητεία του στο δήμο, η οποία σταμάτησε άδοξα, στη δεύτερη τετραετία και τελικά ο αρνητικός «πρωταγωνιστής», έφυγε από τη ζωή, πριν ολοκληρωθεί η δικαστική περιπέτειά του. 

Έγκριση έργου υδροδότησης από την περιφέρεια με αποδέκτη το δήμο και με «φόντο» τις εκλογές 

Οι αγώνες της δημοτικής αρχής έφεραν αποτέλεσμα, υποστηρίζει σε πρωτοσέλιδό της, τοπική εφημερίδα, αναφερόμενη στο πολύπαθο έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού υδροδότησης στο νησί, για το οποίο, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ, Παναγιώτης Αβράμης, πήρε τη σχετική έγκριση και την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρο Σπύρου. Όπως επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα, όλοι οι υποψήφιοι των δημοτικών συνδυασμών, θεωρούν πολύ σημαντική την εξέλιξη αυτή, ανεξάρτητα από τη χρονική συγκυρία, δηλαδή, ότι βρισκόμαστε ενόψει των δημοτικών εκλογών. Σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό του έργου, φτάνει το 1,5 εκατ.ευρώ, ωστόσο, ίσως, πέσει στο ποσό των 800χιλ.ευρώ, λόγω εργολαβικών εκπτώσεων και αν συμβεί κάτι τέτοιο, η εφημερίδα που προβάλει το θέμα, υποστηρίζει ότι 3 εκατ.ευρώ θα μείνουν στην τοπική αγορά. Να σημειωθεί, ότι είναι πολύ πικρή η ιστορία της υδροδότησης της Ζακύνθου, με οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που αντιστέκονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια σε κάθε προσπάθεια επίλυσης του θέματος, χωρίς να σημαίνει ότι τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα και με τους συμπολίτες μας να λένε συχνά το νερό…νεράκι, πληρώνοντας το, αρκετά ακριβά, αφού, αναγκάζονταν και το κάνουν ακόμα, να βασίζονται σε αυτούς που έχουν κάνει επάγγελμα την πώληση του πολύτιμου αυτού αγαθού, που συνήθως στις τουριστικές περιοχές ρέει άφθονο, όταν στο υπόλοιπο νησί, αποτελεί είδος σε ανεπάρκεια.

Προσαρμογή στο νέο νόμο για τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου

Συνεχείς είναι οι συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΑΣΖ (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου), το τελευταίο διάστημα, προκείμενου-όχι χωρίς αντιδράσεις-να προχωρήσει ομαλά η Οργάνωση στη διαδικασία προσαρμογής στο νέο νόμο που προβλέπει καταργήσεις και δημιουργεί νέο φορέα στο νησί μας. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η προσέλευση αγροτών στα γραφεία της ΕΑΣΖ, οι οποίοι ζητούν να ενημερωθούν σχετικά με την τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων και ειδικότερα  ποιους αφορά αυτή η διαδικασία, για την οποία, ως γνωστό, υπήρξε πανελλαδική διαμαρτυρία, με την κυβέρνηση, να αναδιπλώνεται μέχρι ενός σημείου, λόγω πολιτικού κόστους και με «φόντο» τις εκλογές. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι η ΕΑΣΖ, είναι από τις πιο δραστήριες σε πανελλαδικό επίπεδο, δεδομένου ότι έμεινε όρθια σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και διάλυσης των συνεταιριστικού κινήματος, διαθέτοντας σημαντική περιουσία και ουσιαστική στήριξη από τους χιλιάδες αγρότες του νησιού, το οποίο, συνεχίζει να έχει οργανωμένη παραγωγή και εξαιρετικά προϊόντα, όπως λάδι, σταφίδα, κρασί και άλλα, που ευδοκιμούν σε έναν εύφορο κάμπο και σε μια πραγματικά ευλογημένη γη.

Μείωση θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων το 2013

Μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στη Ζάκυνθο, ανακοίνωσε το Τμήμα Τροχαίας του νησιού, σημειώνοντας ότι μόνο τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους, το 2013. Είναι αλήθεια ότι τα προηγούμενα χρόνια, η Ζάκυνθος βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά, στα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και κυρίως στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, λόγω μεγάλης κίνησης, ανησυχητικής αύξησης της χρήσης αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών, επικίνδυνου οδικού δικτύου, αυθαιρεσιών και κακοτεχνιών, αλλά και κακής νοοτροπίας. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι όλα αυτά άλλαξαν ή ότι έπαψαν να υπάρχουν οι βασικές αιτίες για την πρόκληση θανατηφόρων ατυχημάτων, με θύματα, συνήθως νέους ανθρώπους, Ζακυνθινούς και τουρίστες, απλά, μειώθηκε η κίνηση στους δρόμους, λόγω οικονομικής κρίσης και πραγματικά τα τελευταία χρόνια υπάρχει πιο συστηματική αστυνόμευση και πιο αυστηρή στάση των αρμόδιων αρχών, που έχει φέρει θετικά αποτελέσματα, για τα οποία έχουν παίξει ρόλο και οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, για να σταματήσει να χύνεται άδικα αίμα στους δρόμους του νησιού.               

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54