Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο της ντροπής

Σε εξέλιξη είναι τo συλλαλητήριo διαμαρτυρίας με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τo οποίo διοργανώνει στο Σύνταγμα η ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ που είχε καλέσει σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια έφτασε και αυτή στο Σύνταγμα. Νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε και η ΓΣΕΒΕΕ στη Πλατεία Κλαυθμώνος, με κεντρικό σύνθημα «Η ζωή μας δεν είναι αναλώσιμη».

Λόγω των κινητοποιήσεων οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και την Ομόνοια είναι κλειστοί, όπως και το μετρό στο σταθμό του Συντάγματος.

Αποχωρώντας από τη συζήτηση στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στους συγκεντρωμενους στην πλατεία Συντάγματος κατηγορώντας την κυβέρνηση για κοινοβουλευτική εκτροπή. «Δεν λογαριάζει το σύνταγμα, την κοινοβουλευτική διαδικασία ούτε τη δημοκρατία . Διαλύει τις επαγγελματικές τάξεις και τις εργατικές σχέσεις την ώρα που δίνει τα πάντα στις τράπεζες. Αποχωρήσαμε για να μην νομιμοποιήσουμε τη διαδικασία αλλά θα επανέλθουμε και θα λάβουμε μέρος στην ονομαστική ψηφοφορία. Ο λαός καλείται να δώσει τέλος στην κυβέρνηση των εθελόδουλων στην ντόπια και ξένη ολιγαρχία»

Αντίστοιχα στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια συμμετείχε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γγ του ΚΚΕ δήλωσε πως «όσο θα μεγαλώνει η σύγκλιση κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , σε ουσιαστικά και στρατηγικά ζητήματα που αφορούν την ίδια τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, που αφορούν τα διαπιστευτήρια προς τον ΣΕΒ, το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια, τόσο θα δυναμώνει και μέσα στη βουλή η σικέ αντιπαράθεση, για επιμέρους διαδικαστικά ζητήματα, θα μεγαλώνουν οι «κοκορομαχίες».

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 30/03/2014 - 21:59