Ειδήσεις από Ζάκυνθο

Επίσκεψη Γκερέκου και άλλων υποψηφίων στη Ζάκυνθο

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Άντζελα Γκερέκου, η οποία, όπως υποστηρίζει, ηγείται μιας υπερκομματικής και ανεξάρτητης κίνησης, πραγματοποιώντας επαφές, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλει για να δημιουργήσει και τοπικά ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο, χωρίς, ακόμα να έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα πρόσωπα, σύμφωνα πάντα με τις διαθέσιμες δημοσιογραφικές πληροφορίες. Να σημειωθεί ότι λόγω του πιεσμένου προγράμματος που έχει η κ. Γκερέκου, δεν υπήρξε σήμερα η δυνατότητα να παραχωρήσει συνέντευξη στην ΕΡΑ Ζακύνθου, κάτι που θα γίνει αύριο, προκειμένου να απαντήσει σε δύσκολα ερωτήματα που πρόκειται να τής υποβληθούν από την Πρωινή Ενημερωτική Ζώνη του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού.

Εντωμεταξύ, συχνή είναι η παρουσία στο νησί και τού επικεφαλής της «Επτανησιακής Αναγέννησης», Γιώργου Καλούδη, με γνωστή την «κόντρα», που έχει με την Άντζελα Γκερέκου, έχοντας «θητεύσει» και οι δύο στο ΠΑΣΟΚ, με τον πρώτο, να προβάλλει αντιμνημονιακά συνθήματα και υπέρ των Ιονίων Νήσων, διεκδικώντας σαν ανεξάρτητος για δεύτερη φορά τη θέση του Περιφερειάρχη.  

Επίσης, σε ότι αφορά την «προεκλογική κίνηση», για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, πρέπει να αναφερθεί, ότι την κάθοδό του, ως υποψήφιος αντι-περιφερειάρχης Ζακύνθου, με το συνδυασμό «Επτανησιακή Θέληση», με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, Χρήστο Άνθη, ανακοίνωσε ο δικηγόρος, Διονύσης Μάργαρης. Ο κ. Άνθης, προερχόμενος από το χώρο της ΝΔ, το τελευταίο διάστημα επισκέπτεται συχνά τη Ζάκυνθο, υποστηρίζοντας ότι ο συνδυασμός του, είναι ανεξάρτητος και μακριά από κομματικές ταυτότητες, με μοναδικό στόχο το καλό των Ιονίων Νήσων.                   

Παρουσίαση θέσεων και ψηφοδελτίων Λαϊκής Συσπείρωσης

«Το ΚΚΕ μπήκε μπροστά τόσο στην περιφερειακή διοίκηση όσο και στην τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να μην περάσουν οι μνημονιακές πολιτικές και μάλιστα το κόμμα και οι συνδυασμοί του, δεν αλλάζουν στάση από την μία ημέρα στην άλλη, για να γίνουν αρεστοί στην άρχουσα τάξη», επισήμανε μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, την περασμένη Παρασκευή, στην αίθουσα συνεδριάσεων της πρώην νομαρχίας, ο υποψήφιος αντι-περιφερειάρχης Ζακύνθου, με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιάννης Κορφιάτης. Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν οι θέσεις και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Ζακύνθου και στην Περιφερειακή Ενότητα του νησιού, με το Γιάννη Κορφιάτη, να τονίζει ότι ψήφος στο συγκεκριμένο συνδυασμό, σημαίνει και ενίσχυση του ΚΚΕ και παράλληλα, ένα γερό χτύπημα στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος, με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιώργος Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι με τον «Καλλικράτη», η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει και στην τοπική αυτοδιοίκηση, την αντιλαϊκή, αντικοινωνική και βάρβαρη πολιτική, που επιβάλλει το κεφάλαιο και τα μονοπώλια, την οποία, όπως είπε, αντιπαλεύει ο συνδυασμός που εκπροσωπεί και το κόμμα που τον στηρίζει, αντίθετα με τους υπόλοιπους υποψηφίους είτε κομματικούς είτε ανεξάρτητους, που επί της ουσίας αποδέχονται αυτή την πολιτική.

Ημερίδα επιμελητηρίου για τα κοινωνικά προβλήματα

Ημερίδα με θέμα: «Αναζητώντας λύσεις για τα κοινωνικά προβλήματα», πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του επιμελητηρίου Ζακύνθου και ειδικότερα της επιτροπής κοινωνικής αλληλεγγύης, την περασμένη Παρασκευή, στο μουσικό γυμνάσιο, δυστυχώς, όμως, παρά τη σοβαρότητα του θέματος, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μικρή. Την ημερίδα, στην οποία τοποθετήθηκαν σημαντικοί ομιλητές, άνοιξε η πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικής αλληλεγγύης του επιμελητηρίου, Κατερίνα Τρούσσα-Φιορεντίνου, ενώ, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Ζακύνθου, Βαγγέλης Βανταράκης, ο υποψήφιος δήμαρχος, Παύλος Κολοκοτσάς και ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της ΔΗΜ.ΑΡ., Ανδρέας Κλαυδιανός. 

Οδηγίες πυροσβεστικής για την αντιπυρική περίοδο

Οδηγίες για την αντιπυρική περίοδο, η οποία αρχίζει την 1η Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου, κάθε έτους, εξέδωσε η πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου, η οποία επισημαίνει τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις που προβλέπονται από το νόμο και τις οποίες πρέπει να ακολουθήσουν πιστά οι πολίτες, σε διαφορετική περίπτωση θα υποστούν τις ανάλογες κυρώσεις. Μεταξύ άλλων, δεν πρέπει οι πολίτες να ανάβουν φωτιές για κανέναν λόγο στο ύπαιθρο ή εντός οποιουδήποτε κλειστού χώρου και να μην αφήνουν εύφλεκτα υλικά και απορρίμματα σε δασικές και άλλες εκτάσεις. Να σημειωθεί ότι η Ζάκυνθος, τα τελευταία-πολλά χρόνια-έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από οργανωμένους εμπρησμούς, οι οποίοι αφάνισαν αρκετές χιλιάδες στρεμμάτων πυκνού δάσους και δασικών εκτάσεων, αλλά και προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, ακόμα και σε κατοικήσιμα σπίτια, ενώ, την τελευταία στιγμή, στην κυριολεξία, γλίτωσαν από την πύρινη λαίλαπα, ολόκληρα χωριά, κυρίως στο ορεινό κομμάτι του νησιού. Πάντως, «αγκάθι» αποτελεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ζακύνθου, με τα δάση, να χαρακτηρίζονται «διακατεχόμενα», δηλαδή, να τα διεκδικούν τόσο το δημόσιο όσο και οι ιδιώτες, με τους τελευταίους να έχουν γίνει οι πραγματικοί ιδιοκτήτες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τύχη του φυσικού περιβάλλοντος.

Σεμινάριο ΤΕΙ για την επτανησιακή κουζίνα

Σεμινάριο για τη διάσωση της επτανησιακής κουζίνας, πραγματοποιείται στο διάστημα από 29 έως 31 Μαρτίου, ταυτόχρονα σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα, από το δραστήριο τμήμα τεχνολογίας τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, με ομιλητές σεφ της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδας. Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της ημερίδας, υπάρχει μεγάλη έλλειψη πρώτων υλών στις τουριστικές μονάδες, οι οποίες αποφεύγουν την παράδοση, προτιμώντας προϊόντα από άλλες χώρες, με το επιχείρημα ότι τα παραδοσιακά υλικά και προϊόντα θεωρούνται ακριβά, με αποτέλεσμα να μην έχει η υπέροχη επτανησιακή κουζίνα τη θέση που τής αξίζει στον τουριστικό τομέα. Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία με τα παραδοσιακά προϊόντα και η αξιοποίησή τους από τους μάγειρες, είτε υπό κατάρτιση είτε τους παλιούς επαγγελματίες και μάλιστα να αποκτήσουν «ταυτότητα» και παράλληλα, να εκσυγχρονιστούν οι παραδοσιακές συνταγές, προκειμένου να προσαρμοστούν στις διατροφικές απαιτήσεις της εποχής.  

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31/03/2014 - 11:55