Αναστέλλει την εξόρυξη στις Σκουριές η Ελντοράντο

Ανέβαλε κατά ένα έτος την εξόρυξη στις Σκουριές, η Ελντοράντο Γκολντ επικαλούμενη την υποχώρηση των τιμών του Χρυσού.  Θα καθυστερήσει επίσης και η επέκταση του ορυχείου στην Τουρκία ενώ μετατίθεται χρονικά για το 2016 ή το 2017 η έναρξη παραγωγής στο μεταλλείο Certej της Ρουμανίας μέχρι να ανακάμψουν οι τιμές των μετάλλων. Τα νέα υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό οι Χαλκιδιώτες τραγουδώντας το «Πότε θα κάνει ξαστεριά».

Επικαλείται την υποχώρηση των τιμών του Χρυσού

Οι τιμές του χρυσού έχουν πέσει παγκοσμίως κάτω από 1.300 δολάρια η ουγκιά, ενώ στις αρχές του έτους βρίσκονταν στα 1.674 δολάρια. Η Ελντοράντο, λοιπόν, μειώνει τις επενδύσεις της από 670 εκατ. δολάρια σε 430 εκατομμύρια δολάρια ενώ  μειώθηκε στα 51 εκατομμύρια δολάρια από τα 98,5 και ο προϋπολογισμός της για έρευνες.

Μιλώντας για το θέμα στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, Τόλης Παπαγεωργίου, έκανε λόγο για ένα μακρόχρονο αγώνα της τοπικής κοινωνίας, με πολλή λάσπη, προσαγωγές, προφυλακίσεις,  οποίος όμως στέφθηκε με νίκη, ακριβώς λόγω του ενότητας.

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι όταν αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, νικάμε και δεν αγωνιζόμαστε μάταια, όπως πολλοί θέλουν να περάσουν στον κόσμο, αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα της οικονομικής κρίσης.

Γι’ αυτό και συνεχίζουμε τον αγώνα και συνεχίζετε και τον αγώνα στην ΕΡΤ», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Παπαγεωργίου.Παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και της αφύπνισης προς όλους,  για τις εταιρείες που θέλουν να αναπτύξουν μεταλλευτικές δραστηριότητες στη Θράκη και συγκεκριμένα στις Σάππες Ροδόπης και το Πέραμα Έβρου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17/07/2013 - 16:01