Αποσύρθηκε το άρθρο για τις αποζημιώσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ

Την απόσυρση του άρθρου 108 που αφορά στις αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ από το πολυνομοσχέδιο ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, λέγοντας ότι θα επαναδιατυπωθεί και θα κατατεθεί από τον αρμόδιο υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real και αναφερόμενος στις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ για επιβάρυνση του προϋπολογισμού από τις αποζημιώσεις, ο Παντελής Καψής είπε ότι το ποσό είναι πολύ μικρότερο από 80 εκατ. ευρώ και διευκρίνισε ότι ο υπολογισμός τους θα γίνει με το καθεστώς που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου που προβλέφθηκε στο πλαίσιο των μνημονίων και μάλιστα με το ενιαίο μισθολόγιο, που δεν εφαρμοζόταν στην ΕΡΤ.

Μονομερή ενέργεια χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, και κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να αναλάβουν τις ευθύνες τους, τονίζοντας: «Αν σας φαίνεται μεγάλη η αποζημίωση των απολυμένων, γυρίστε πίσω και δείτε τι ακριβώς κάνατε και το ονομάσατε και μεταρρύθμιση».

Αύριο Πέμπτη αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ. Την Παρασκευή συζητείται η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Πηγή: ΝΕΤ

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 17/07/2013 - 18:11