Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Ερώτηση Μ. Ουζουνίδη για τη διάνοιξη κόμβου προς το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Τη διάνοιξη κόμβου στην Εγνατία Οδό για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ζητά ο βουλευτής Έβρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Μαρίνος Ουζουνίδης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. «Δυστυχώς, στο ύψος του νοσοκομείου δεν υπάρχει κόμβος που να οδηγεί αμέσως σε αυτό και οι πολίτες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τον κόμβο της Μάκρης, ο οποίος απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα. Σε πολλές περιπτώσεις, ακόμη και αυτή η απόσταση μπορεί να αποβεί μοιραία για ένα επείγον περιστατικό», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό εάν προτίθεται να προωθήσει προς τις αναδόχους εταιρείες της Εγνατίας Οδού το αίτημα διάνοιξης κόμβου για το νοσοκομείο.  

 

Α. Δερμετνζόπουλος: Να μην καταργηθεί το Δασαρχείο Διδυμοτείχου

Τις παραμέτρους που καθιστούν απαραίτητη τη συνέχιση της λειτουργίας του Δασαρχείου Διδυμοτείχου παραθέτει σε ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, με αφορμή την πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να καταργηθούν τα 80 Δασαρχεία της χώρας και να συγχωνευτούν με τις Διευθύνσεις Δασών που εδρεύουν στις πρωτεύουσες της κάθε περιφερειακής ενότητας. Ο κ. Δερμεντζόπουλος επισημαίνει ότι το Δασαρχείο Διδυμοτείχου στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο, έχει την ευθύνη για 2.020.000 στρέμματα, δηλαδή το μισό της έκτασης του νομού Έβρου και εξυπηρετεί τα αιτήματα πολιτών από 87 τοπικές και δημοτικές κοινότητες, διεκπεραιώνοντας ετησίως χιλιάδες υποθέσεις. «Ο νομός Έβρου είναι ο μεγαλύτερος σε μήκος σε όλη την επικράτεια, με την πρωτεύουσά του στο νότιο άκρο, και η κατάργηση του Δασαρχείου Διδυμοτείχου υπονομεύει επικίνδυνα τον δασικό πλούτο του βορείου Έβρου», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής και ερωτά τους συναρμόδιους υπουργούς «σε τι ενέργειες προτίθενται να προχωρήσουν ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας, τουλάχιστον στο νομό Έβρου».  

 

Γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου

Στις 6 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, τα μέλη του οποίου καλούνται να εγκρίνουν τον απολογισμό του προηγούμενου έτους, τον προϋπολογισμό του τρέχοντος και να συζητήσουν τις γενικότερες εξελίξεις στον κλάδο τους. Η συνέλευση έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή, στις 10 το πρωί στο χώρο του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.

 

Αλεξανδρούπολη: Τρεις δράσεις του Πολυκοινωνικού εν όψει Πάσχα

Τρεις στοχευμένες δράσεις προγραμματίζει για το επόμενο διάστημα το Πολυκοινωνικό Κέντρο του δήμου Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο καμπάνιας ευαισθητοποίησης για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου. Η πρώτη δράση έχει τίτλο «τα παιδιά προσφέρουν στα παιδιά» και απευθύνεται στους μαθητές δημοτικών σχολείων που μπορούν να προσφέρουν συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου αυτά να φτάσουν σε παιδιά οικογενειών σε οικονομική αδυναμία. Σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απευθύνεται η δεύτερη δράση, με τίτλο «Μόνο 50 λεπτά αρκούν για να βοηθήσω ένα άλλο παιδί». Τα 15μελή μαθητικά συμβούλια θα αναλάβουν να συγκεντρώσουν από τους μαθητές (προαιρετικά) 50 λεπτά και να αγοράσουν με το ποσό που θα συγκεντρωθεί ευπαθή προϊόντα που θα διανεμηθούν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Τέλος, η τρίτη δράση έχει τίτλο «κανένας μόνος τους μέσα στην κρίση» και απευθύνεται στο σύνολο των δημοτών. Σκοπός είναι να συνδράμουν όλοι ώστε να υπάρξει πασχαλινό τραπέζι για κάθε οικογένεια στο δήμο Αλεξανδρούπολης. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54