Αρνούνται τις κατηγορίες Μπαλτάκου Δένδιας και Αθανασίου

Αρνούνται κατηγορηματικά αμφότεροι οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Δένδιας και Αθανασίου, τα όσα λέει εναντίον τους ο Τάκης Μπαλτάκος στον Ηλία Κασιδιάρη σε μαγνητοσκοπημένο βίντεο. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο πρώην γ.γ. της Κυβέρνησης στη γραπτή του δήλωση με την οποία ανακοινώνει την παραίτηση του υποστηρίζει ότι τα όσα είπε είχαν ως μοναδικό σκοπό «να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της Χ.Α. κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους». 

Εκτός λοιπόν από τη δημόσια παραδοχή του ότι το βίντεο είναι αληθινό έχουμε και μια δεύτερη παραδοχή ότι προκειμένου να απαλλαγεί ο ίδιος από τις πιέσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών –γιατί άραγε τον ενδιέφερε γιατί τέτοιο;- προτίμησε να αποκαλύψει το ρόλο των Σαμαρά, Δένδια και Αθανασίου στις διώξεις εναντίον τους! Ωστόσο δεν παρέλειψε να ζητήσει «συγγνώμη για την αναστάτωση».

 

Σε ανακοίνωση του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αναφέρει ότι: «Τα όσα αναφέρονται σχετικά με το πρόσωπό μου αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας. Δεν είναι προϊόν φαντασίας όμως αλλά πραγματικότητα τα 32 περιστατικά με εγκληματικές ενέργειες υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι απέστειλα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν είναι μύθευμα επίσης - και προκύπτει από τη στιχομυθία - ότι ζητείται από τον κ. Μπαλτάκο να παρέμβει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να επιτευχθεί η απαλλαγή των μελών της Χρυσής Αυγής».

 

Έντονη είναι η αντίδραση και του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος επιμένει ότι ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη με την δικαιοσύνη. «Κατά το μέρος που αναφέρεται στο πρόσωπό μου είναι αναληθής. Δεν έχω κάνει την παραμικρή παρέμβαση στην οποιαδήποτε υπόθεση. Αν ήθελα να κάνω θα έκανα στους ίδιους ανακριτές που γνωρίζω πολύ καλά. Πήρα μόνο την Προϊσταμένη του Πρωτοδικείου να μάθω που βρίσκεται η υπόθεση. Άλλο η παρέμβαση, άλλο η ενημέρωση».

 

Για την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είπε ότι «ήταν η πρώτη στην επετηρίδα» και πρόσθεσε «από σύμπτωση έτυχε να είναι από την Μυτιλήνη. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να την παραλείψουμε επειδή ήταν από την πατρίδα μου;».

 

Σχετικές ειδήσεις:

Η επιστολή παραίτησης του Παναγιώτη Μπαλτάκου

Σαμαράς για Μπαλτάκο: Δεν γνωρίζω το θέμα

Ξύλο και επεισόδια στη Βουλή

Προς παραίτηση ο Μπαλτάκος - ΠΑΣΟΚ: Η άμεση παύση του είναι το λιγότερο

Οι συνομιλίες Μπαλτάκου -Κασιδιάρη (video)

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02/04/2014 - 19:55