Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Η απομάκρυνση των «ακροδεξιών σταγονιδίων», όρος για τη συνέχιση της συνεργασίας, λέει η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ

Όρο απομάκρυνσης των «ακροδεξιών σταγονιδίων» από την κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχιστεί η κυβερνητική συνεργασία με τη Ν.Δ., θέτει η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ. Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η άκρως αποκαλυπτική δράση του, κατά δήλωση του, αντικομουνιστή Μπαλτάκου, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού  Α. Σαμαρά,  αποδεικνύει πως η Δεξιά παραμένει αμετανόητη και προσηλωμένη σε  εποχές   καταδικασμένες από τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Είναι επίκαιρη προηγούμενη διαπίστωση του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β. Βενιζέλου: "Ο Μπαλτάκος αποτελεί παλιό πρόβλημα".

Σε στιγμές κρίσιμες για την χώρα μας, που ο καθένας μας δίνει μάχη για την επιβίωση της οικογένειάς του, νιώθει την εξαθλίωση και την ανασφάλεια στο πετσί του  και ταυτόχρονα διαπιστώνει  να περισσεύει η υποκρισία, η περιφρονητική συμπεριφορά και η τυχοδιωκτική νοοτροπία στελεχών της Ν.Δ. ΄΄τύπου Μπαλτάκου΄΄,η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας θεωρεί πως:

1. Απαιτείται η ΑΜΕΣΗ παρέμβαση της Δικαιοσύνης και η απρόσκοπτη διερεύνηση της υπόθεσης προκειμένου να αποκαλυφθεί το βάθος της πολιτικής συνεργασίας του Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή. Τώρα  να χυθεί άπλετο φώς στις σκοτεινές ατραπούς του πρωθυπουργικού συνεργάτη.

2. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., που με τη  συμμετοχή του στην κυβέρνηση μοναδικό στόχο έχει την άρση του  οικονομικού αδιεξόδου και την ομαλή πολιτική λειτουργία προκειμένου να σταθεί ο τόπος στα πόδια του, οφείλει να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την απομάκρυνση ΟΛΩΝ των ακροδεξιών σταγονιδίων  και να προσδιορίσει με σαφήνεια το πλαίσιο συνεργασίας για την επίτευξη του εθνικού στόχου, την επιστροφή της Πατρίδας σε κανονικές συνθήκες, αλλιώς δεν υφίσταται λόγος κυβερνητικής συνεργασίας».

 

Εξώδικο κατά του σκουπιδοεργοστάσιου στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας

Την καθολική τους διαμαρτυρία, στα σχέδια κατασκευής και λειτουργίας μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων από την εταιρία «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.», στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας, εκφράζουν οι σημαντικότεροι φορείς που εκπροσωπούν το σύνολο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Σε εξώδικη διαμαρτυρία, που απευθύνουν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τους αρμόδιους υπουργούς, τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τους δημάρχους και κάθε άλλον αρμόδιο, ζητούν να μην εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την χωροθέτηση και κατασκευή του εργοστασίου. Αιτιολογώντας την αντίθεσή τους αναφέρουν ότι η μελέτη που έχει συντάξει η ΤΕΡΝΑ Α.Ε. είναι ανεπαρκής και αναξιόπιστη, αφού δεν λαμβάνει υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής. Επίσης δεν λαμβάνει μέριμνα αποτροπής των κινδύνων αλλοίωσης των γεωλογικών και υδρογεωλογικών στοιχείων της περιοχής, τους κινδύνους καταστροφής της αγροτικής παραγωγής και τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργήσει στους κατοίκους των χωριών, αφού η μονάδα θα βρίσκεται σε απόσταση 500 μέτρων από την Καλλιρρόη και πολύ κοντά σε άλλα χωριά.

Επισημαίνουν επίσης ότι η περιοχή, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα και τις μελέτες των αρχαιολόγων, κρύβει στα σπλάχνα της σημαντικές αρχαιότητες, μεταξύ των οποίων είναι η Αρχαία Ανδανεία, το Καρνάσιο Άλσος, τι ιερό του Κάρνιου και των Μεγάλων Θεών, καθώς και πλήθος νεότερων και βυζαντινών μνημείων. Τονίζουν ακόμα ότι λόγω του μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος η 26η Εφορεία Βυζαντινών και Νεότερων Μνημείων δεν ενέκρινε τη μελέτη της ΤΕΡΝΑ Α.Ε., ενώ η ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων έχει εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις και έχει προτείνει ιδιαιτέρα αυστηρούς όρους και περιορισμούς.

Καταλήγοντας καλούν τον πρωθυπουργό «όπως με άμεση προσωπική του παρέμβαση εμποδίσει την εκτέλεση του ρυπογόνου και καταστροφικού αυτού έργου - οικολογικού εγκλήματος»… « ώστε να μην έχει την κατακραυγή και το ανάθεμα γενεών επί γενεών».

 

Εκλογή νέου προέδρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου θα συνεδριάσει την Τετάρτη 9 Απριλίου, με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου προέδρου. Η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 3 μετά το μεσημέρι. Σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια στην Τρίπολη, θα γίνει η εκλογή των νέων αντιπεριφερειαρχών που θα αντικαταστήσουν τους παραιτηθέντες αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας και Κορινθίας Παναγιώτη Αλευρά και Γιώργο Δέδε και τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Πουλά.

 

Αύριο η ιδρυτική της κίνησης «Πελοπόννησος Πρώτα»

Αύριο στις 11 το πρωί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην Τρίπολη θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση της κίνησης «Πελοπόννησος Πρώτα», που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις εκλογές του Μαΐου. Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιος περιφερειάρχης Οδυσσέας Βουδούρης και ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος.

 

Τη Δευτέρα ο απολογισμός του Π. Τατούλη

«Το έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 2011 – 2014, απολογισμός και προοπτικές» είναι το γενικό θέμα εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης. Ομιλητής θα είναι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

 

Η Μαριλένα Σούκουλη υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

H περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές, Μαριλένα Σούκουλη θα είναι η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με το συνδυασμό του Γιώργου Δέδε. Σε δήλωσή της η κα Σούκουλη σημειώνει: «Η απόφασή μου να σταθώ δίπλα στον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Γιώργο Δέδε βασίζεται στην κοινή μας βούληση για την αναγέννηση της ελπίδας στον τόπο μας.  Ξεκινάμε, με χαμόγελο και αισιοδοξία, την προσπάθειά μας να κάνουμε πράξη το όραμα για την Πελοπόννησο της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης και της αξιοκρατίας. Θα τα καταφέρουμε».

 

Ονόματα υποψηφίων συμβούλων από τον Μανώλη Μάκαρη

Ονόματα υποψηφίων συμβούλων πουν θα συγκροτήσουν το ψηφοδέλτιο της κίνησης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», θα παρουσιάσει σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης. Η παρουσίαση θα γίνει στις 6:30 το απόγευμα στο κέντρο «Τριλογία» στην Παραλία της Καλαμάτας.

 

Θέσεις και υποψήφιοι για το Δήμο Τριφυλίας από τον Στάθη Ανδρινόπουλο

Τις αρχές, τις θέσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού του για το Δήμο Τριφυλίας θα παρουσιάσει την Κυριακή ο υποψήφιος δήμαρχος Στάθης Ανδρινόπουλος. Η παρουσίαση θα γίνει στις 7:30 το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κυπαρισσία.

 

Θέσεις και προτάσεις από τον Παναγιώτη Κατσίβελα

Τις προγραμματικές του θέσεις για το Δήμο Τριφυλίας θα παρουσιάσει αύριο ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας. Η παρουσίαση θα γίνει στις 8 το βράδυ στη Βιβλιοθήκη των Γαραγαλιάνων

 

Προεκλογικά «παρατράγουδα» στο κέντρο της Καλαμάτας

Τα πρώτα προεκλογικά «παρατράγουδα» με πρωταγωνιστές οπαδούς της κίνησης «Ελληνική Δράση για το Δήμο Καλαμάτας», είχαμε χθες το βράδυ στο κέντρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δυο από τους οπαδούς της κίνησης, θεώρησαν ότι διερχόμενο ζευγάρι εκφράστηκε με βρισιές εναντίον τους. Καταδίωξαν και επιτέθηκαν και στον άνδρα και στη γυναίκα και όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν στην Αστυνομία, τους ξυλοκόπησαν. Στο σημείο του περιστατικού συγκεντρώθηκε κόσμος και χρειάστηκε η παρέμβαση της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

 

Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Α. Τάσσου

Έκθεση χαρακτικής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου (Τάσσου Αλεβίζου) διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη”. Ο μεγάλος καλλιτέχνης είχε γεννηθεί στη Λευκοχώρα (Χάστεμι) Μεσσηνίας.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αύριο στις 8 το βράδυ στο δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη” στη Μεσσήνη και θα λειτουργεί μέχρι τις 19 Μαΐου. (Δευτέρα έως Παρασκευή 10 το πρωί έως 2 μετά το μεσημέρι και 6 έως 8 το βράδυ, Σάββατο και Κυριακή 10 το πρωί μέχρι 2 μετά το μεσημέρι. Τρίτη κλειστά).

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που παραχώρησε η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών "Α.Τάσσος".

 

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη

Στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, που οργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν και θα δώσουν παραστάσεις 18 θεατρικές ομάδες μαθητών και φοιτητών από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Κίνα. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις 10 Απριλίου.

 

Συνεχίζει η «Θεατρική Διαδρομή»

Συνεχίζονται μέχρι τις 14 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, οι παραστάσεις της Θεατρικής Διαδρομής με το έργο του Πέτερ Βάις «Η καταδίωξη και η δολοφονία του Ζαν Πολ Μαρά». Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Κώστας Χαλκιάς και τους ρόλους ερμηνεύουν ερασιτέχνες ηθοποιοί. Οι παραστάσεις αρχίζουν καθημερινά στις 9 το βράδυ.

 

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με Άρη Αιτωλικού η Καλαμάτα, με Παναρκαδικό ο Μεσσηνιακός

Τον Άρη Αιτωλικού θα υποδεχθεί αύριο στις 4 το απόγευμα η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.

Ο Μεσσηνιακός θα υποδεχθεί στο γήπεδό του τον Παναρκαδικό.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54