Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΕΡΑ Ρόδου - Τοπικές Ειδήσεις για 05-04-2014

 

Ακούστε ζωντανά το πρόγραμμα της ΕΡΑ Ρόδου 08:00-13:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή. Περισσότερες ειδήσεις, με συνεχή ενημέρωση, στην σελίδα της ΕΡΑ Ρόδου erarodou.blogspot.gr και facebook.com/erarodos

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ

 

Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ… ’’Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΤΗ ΖΩΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ..’’

 

‘’Η «νέα Ελλάδα» της ΝΔ δεν απαιτεί και πολύ φαντασία… περιγράφεται με τις στρατιές των ανέργων που θα παραμείνουν ουσιαστικά άνεργοι, ακόμα κι αν δουλεύουν μερικές ώρες τη βδομάδα, … περιγράφεται από τους ανταγωνιστικούς μισθούς πείνας, στα πρότυπα των βαλκανικών χωρών, από τα λουκέτα των αυτοαπασχολούμενων που δεν έχουν ούτε ασφάλιση, από το ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών, τη ζωή χωρίς δικαιώματα των παιδιών...’’τόνισε στη χθεσινή του ομιλία σε συγκέντρωση στο Δημοτικό θέατρο Ρόδου, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

‘’Όλα αυτά που ζούμε’’ πρόσθεσε ‘’είναι συνέπεια του μεγαλύτερου μνημονίου που είναι η συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία ψήφισαν όλα τα ελληνικά κόμματα πλην του ΚΚΕ‘’ συμπληρώνοντας ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που εγγυάται συνεπή αντίσταση στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης… η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για υποστήριξη της Χρυσής Αυγής από τους μηχανισμούς του συστήματος.. ’’Η Χρυσή Αυγή’’ σημείωσε χαρακτηριστικά αποτελείται από τσιράκια του συστήματος..’’ χρεώνοντας ευθύνες και στο ΣΥΡΙΖΑ επειδή όπως είπε με την στάση και τον καιροσκοπισμό του για σκευωρίες και αθώους στην ουσία βγάζει λάδι την ναζιστική οργάνωση.

‘’Η «νέα Ελλάδα» της ΝΔ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την  δήθεν «άλλη Ελλάδα» του Τσίπρα, την καπιταλιστική Ελλάδα, που η κερδοφορία του κεφαλαίου ανακάμπτει’’ υπογράμμισε ο Γραμματέας του ΚΚΕ εκτιμώντας ότι η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, δεν θα ανακάμψουν, θα συνεχίσουν να υποφέρουν, γιατί θα σφίγγει κάθε τόσο η θηλιά του χρέους, που και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται. Η παραγωγική δήθεν ανασυγκρότηση και οι υγιείς δήθεν επιχειρηματίες του ΣΥΡΙΖΑ, στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων θα πατήσουν, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.  

Ο κ. Κουτσούμπας, αναφέρθηκε επίσης στα ειδικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι αποδοχές των οποίων έχουν μειωθεί ενώ έχουν εντατικοποιηθεί οι συνθήκες εργασίας.

‘’Οι εργαζόμενοι της Ρόδου‘’ τόνισε ‘’που απασχολούνται στην «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας, μπορούν να πουν ποιος κερδίζει και ποιος χάνει και τι περιμένουν να αλλάξει; Τι περιμένουν οι περίπου 23.000 εργαζόμενοι στη Ρόδο που δουλεύουν στα ξενοδοχεία, τον επισιτισμό, συνολικά στον κλάδο του τουρισμού;

Τι περιμένουν να αλλάξει από τις πολύ δύσκολες συνθήκες δουλειάς τους…. όταν κυριαρχεί η «ατομική συμφωνία, οι ατομικές συμβάσεις, η δουλειά χωρίς ρεπό, αλλά αμοιβή για πενθήμερο; Όταν στον επισιτισμό δεν υπάρχει σύμβαση… ’’υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας, μη παραλείποντας να αναφερθεί και στο τραγικό θάνατο τεσσάρων ανθρώπων από τις πλημμύρες, πέρσι το καλοκαίρι, στις τεράστιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά και άλλα έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών, καθώς και στην αποψίλωση των Δασονομείων Καρπάθου Καλύμνου Κω.

 

Δ. ΓΑΚΗΣ… ’’ΔΙΚΑΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΤΤΑΒΥΡΟΥ’’

 

Το ασθενοφόρο είναι ένα "ιατρικό εργαλείο", απαραίτητο για την άσκηση ουσιαστικής, ποιοτικής και κυρίως αποτελεσματικής παροχής υγειονομικών υπηρεσιών’’ δηλώνει ο βουλευτής Δ. Γάκης μετά τη συνεχιζόμενη αντίδραση των κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Ατταβύρου, που αφορούν στη μεταφορά του σταθμού ΕΚΑΒ από το Κέντρο Υγείας Εμπωνας στη Σορωνή.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου προτείνει η θέση στάθμευσης του

* να είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ύπαρξη και λειτουργία Κέντρου Υγείας.

* να βρίσκεται στην μικρότερη "χρονική απόσταση"

* να βρίσκεται στο "κέντρο της ανθρωπιστικής πυκνότητας"

* να λαμβάνει υπόψη της την δυναμική της τουριστικής περιόδου και την γεωμορφολογία της περιοχής ευθύνης του.

Το Κέντρο Υγείας Έμπωνα πληροί όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις-επισημαίνει ο κ. Γάκης. Εξυπηρετεί όλους τους πολίτες των απομακρυσμένων από την πόλη της Ρόδου ορεινών χωριών του κεντρικού τμήματος του νησιού. Θεωρώντας δίκαια τα αιτήματα των κατοίκων και καλώντας τη κυβέρνηση να σεβαστεί το συνταγματικό δικαίωμα των νησιωτών για ισότιμη πρόσβαση στην Υγεία.

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΔΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε».

 

Δεκάδες οργανώσεις, συλλογικότητες και αντιφασιστικά κινήματα σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, προετοιμάζουν προβολές του ντοκιμαντέρ «ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.» στις 10 Απριλίου.

Στον χάρτη αυτών των προβολών συμμετέχει και η Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Ρόδου. τη Πέμπτη 10 Απριλίου, στις 8 μμ στον Κινηματογράφο Παλλάς.

Πρόκειται για τη νέα παραγωγή των δημιουργών του Debtocracy (Χρεοκρατία) και του Catastroika (ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ - INFOWAR) η οποία μας ταξιδεύει από την Ιταλία του Μουσολίνι στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα.

Το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. φιλοδοξεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει τα αντιφασιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης και ταυτόχρονα να συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας απορρίπτοντας κάθε χρηματοδότηση από κόμματα και εταιρείες.

Χωρίς δεσμεύσεις χρηματοδότησης το ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΕ τολμά να σπάσει ταμπού δεκαετιών σχετικά με το ρόλο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, πολιτικών και εκδοτικών συγκροτημάτων στην άνοδο της άκρας δεξιάς και του φασισμού.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ

 

ΔΥΟ ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ 200.000€ ΑΠΟ ΤΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

 

Συνεχίζονται οι έρευνες του Γενικού Επιτελείου Στρατού για την διαλεύκανση της κλοπής 200.000 ευρώ από το Κεντρικό Ταμείο Στρατού του Στρατηγείου της Κω, κατά τη διάρκεια άδειας του ταμία του Στρατηγείου.

Δύο συνταγματάρχες του ΓΕΝ προΐστανται της ΕΔΕ. Δυο ένστολοι που υπηρετούν στην 80 ΑΔΤΕ φέρονται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ως ύποπτοι.

Παράλληλα με τον εσωτερικό έλεγχο που διενεργείται από τους δύο συνταγματάρχες διατάχθηκε έρευνα και από την εισαγγελία της Κω, σύμφωνα πάντα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

 

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

Ο αγώνας για τη προστασία του περιβάλλοντος επιβάλλεται καθώς αυτό το περιβάλλον φυσικό και κοινωνικό επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής μας, υποστήριξε η Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, πρώην Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΥΠΕΚΑ, Μαργαρίτα Καραβασίλη, στη διημερίδα που οργανώνει το 2ο Γυμνάσιο για το ’’Περιβάλλον-Ανάπτυξη σε καιρό κρίσης’’

‘’Τα όρια της ανάπτυξης θα πρέπει στο εξής να καθορίζονται από τη φέρουσα ικανότητα των φυσικών συστημάτων‘’ πρόσθεσε και όχι από τους πολιτικούς συσχετισμούς και τους οικονομικούς σχεδιασμούς’’.

Για έναν ισόρροπο συσχετισμό πρωτογενούς-δευτερογενούς-τριτογενούς τομέα έκανε λόγο ο Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών Χρήστος Αναγνώστου. ενώ τους άξονες του Διαπεριφερειακού πιλοτικού προγράμματος ΑΚΤΗ για τη Ρόδο και τη Κύπρο παρουσίασε ο Διευθυντής Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου Ανδρέας Σιούλας.

Το πρόγραμμα ΑΚΤΗ καλείται

*να αποτυπώσει τη σημερινή κατάσταση στις παράκτιες ζώνες των δυο νησιών,

*να προτείνει μέτρα άρσης δυσμενών επιπτώσεων από ανθρωπογενείς δραστηριότητες και

*δράσεις αξιοποίησης της παράκτιας ζώνης.

 

Μ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ …’’ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΟΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ..’’

 

Ανέλαβε καθήκοντα Λιμενάρχη Κω ο μέχρι χθες Προξενικός Λιμενάρχης στο Χιούστον του Τέξας, Μιχάλης Πάγκαλος πραγματοποιώντας ήδη ενημερωτικές συναντήσεις με πλοιοκτήτες και πράκτορες αλλά και τοπικούς φορείς.

«Βλέπω ότι υπάρχει πνεύμα συνεργασίας και αυτό θα επιδιώξω και στη πορεία..» είπε ο κ Πάγκαλος (ουδεμία συγγενική σχέση έχει με τον Θ. Πάγκαλο) στη διάρκεια της χθεσινής του συνάντησης με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης.

Τόσο ο ίδιος όσο και η Υπολιμενάρχης κ. Πρέκα - αναφέρθηκαν στο μεγάλο και δύσκολο αντικείμενο της Υπηρεσίας…. στο οποίο παρά την υποστελέχωση ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό το προσωπικό, ενώ απαντώντας στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κοινοπραξία πλοίων της Κω με τους πλόες του Τούρκικου Catamaran προς Αλικαρνασσό-Bo drum, υποστήριξαν πως θα εφαρμοστεί η νομιμότητα.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΡΟ

 

Μ. ΙΑΤΡΙΔΗ ..’’ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ Η ΛΕΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΧΩΡΙΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ’’

 

«Η διαθεσιμότητα έκανε το θαύμα της και η Λέρος θα μείνει χωρίς πληρώματα για τα ασθενοφόρα από την ερχόμενη Τρίτη» σημείωσε η Μίκα Ιατρίδη με την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου, ο πρόεδρος του Σωματείου της Ένωσης Υπαλλήλων και εργαζόμενοι, οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση καθώς, με τη διαθεσιμότητα όλων των πληρωμάτων των ασθενοφόρων, (εννέα άνθρωποι συνολικά συμπεριλαμβανομένων και των πέντε νυχτοφυλάκων) οι κάτοικοι του νησιού θα μείνουν χωρίς ασθενοφόρο κατά τις γιορτές του Πάσχα, ίσως και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου, επικοινώνησε άμεσα με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, ο οποίος επεσήμανε ότι όλοι οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα επανέλθουν στη δουλειά τους.

Για το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε και έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο η κ. Ιατρίδη χαρακτήρισε τους κυβερνώντες μαθητευόμενους μάγους που παίζουν με την υγεία των ακριτών νησιωτών και αφήνουν ένα ολόκληρο νησί χωρίς πληρώματα ασθενοφόρων. Κανείς δεν δίνει μια υπεύθυνη απάντηση για το τι θα γίνει στο διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι επιστρέψουν ξανά στην υπηρεσία τους.

‘’Αναρωτιέμαι, υπογραμμίζει η βουλευτής των ΑΝΕΛ, τι άλλο σχεδιασμό θα κάνουν για να μας πείσουν να εγκαταλείψουμε τα νησιά μας’’, όμως , συμπληρώνει ‘’Δεν θα τους περάσει’’.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54