Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

7 Απριλίου 2014

ΚΡΗΤΗ, Ηράκλειο - Τοπικές Ειδήσεις

 

Σε επιτόπια επίσκεψη στο πλοίο MV Cape Ray που  βρίσκεται ελιμενισμένο στο λιμάνι Rota της Ισπανίας, θα παραβρεθεί το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος». Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, αναφορικά με την προγραμματιζόμενη εν πλω καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και τη Σικελία.
Εντός της εβδομάδας και η Παγκρήτια συντονιστική κίνηση κατά της εξουδετέρωσης του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, καταθέτει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η αναφορά γίνεται για  τις παρατυπίες των δραστηριοτήτων της μεταφοράς, προσωρινής αποθήκευσης,  μεταφόρτωσης των χημικών όπλων της Συρίας εντός συνόρων Ευρωπαικής Ενωσης, και την διαχείριση των χημικών όπλων της Συρίας καθώς και τις προδιαγραφές λειτουργίας της πλωτής μονάδας υδρόλυσης εντός της συνορεύουσας με την Ε.Ε. θαλάσσιας ζώνης σε επίπεδο Διεθνούς, Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Δικαίου.
Το έγγραφο κοινοποιείται προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, τον Υπουργό Υγείας, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης, τον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης και τον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Επίσχεση υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ,  πραγματοποιούν από σήμερα, οι  εργαστηριακοί γιατροί της Κρήτης, αντιδρώντας στην συνεχιζόμενη κατεδάφιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας,  την μεταφορά της περίθαλψης του Ελληνικού λαού στις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, και την εξόντωση του εργαστηριακού γιατρού.

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για τους οδηγούς των νοσοκομείου, από το περασμένο Σάββατο  και  χωρίς προσωπικό ασφαλείας, έχει προκηρύξει η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ,  με αίτημα την άμεση απόσυρση της διάταξης να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι εργαζόμενοι του κλάδου ΔΕ Οδηγών του νοσοκομείου, καθώς, οι οδηγοί και οι φύλακες των νοσοκομείων μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τις 9 Απρίλη 2014,στερώντας βασικές υποστηρικτικές λειτουργίες του νοσοκομείου, με σοβαρές συνέπειες για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Ευρεία σύσκεψη συγκαλεί στη μιάμισυ το μεσημέρι, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, προκειμένου να οριστικοποιηθεί  το κείμενο των προτάσεων των  παραγωγικών φορέων του νομού,  σχετικά με το θέμα της ρύθμισης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, καθώς επίσης και να συναποφασιστούν οι τρόποι  προώθησής του.

Τη μετατροπή της σε Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη, αποφάσισε ομόφωνα  κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης που έγινε χθες, κλίμα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

Απόψε στις 7.30 παρουσιάζεται στο Πολύκεντρο Νεολαίας στον Προφήτη Ηλία, η μελέτη για την κατασκευή του δρόμου : «Ηράκλειο – Μαλάδες - Γέφυρα» .

Εκδήλωση με θέμα "ανοίγουμε δρόμους ανατροπής χτίζουμε το μέλλον της Κρήτης" διοργανώνει την Πέμπτη στο ξενοδοχείο Ατλαντίς, η Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης.

Εκδήλωση για την υποστήριξη Ιδρυμάτων και Σωματείων του Ηρακλείου, διοργανώνουν την Τετάρτη στις 6.30  το απόγευμα, οι γυναίκες του συνδυασμού «Κρήτη Μπορούμε. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην καφετέρια Barolo (Κοραή & Περδικάρη 3) στο Ηράκλειο.

Εκδήλωση - συζήτηση  με θέμα "την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϋπόθεση μιας άλλης πορείας της χώρας με τους εργαζόμενους  στο τιμόνι" διοργανώνει απόψε στις 7 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Την υποψηφιότητά του με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη αποδέχτηκε ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Γραμματικάκης, τονίζοντας σε δηλώσεις του ότι:  θα προσπαθήσει να υπερασπισθεί το  κύρος της χώρας, αλλά και να συμβάλει στην αλλαγή πορείας, που είναι απαραίτητη στην Ευρωπαϊκή ιδέα.

Εκδήλωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της ειδικής αγωγής, διοργανώνει η Ένωση Γονέων Δήμου  Ηρακλείου,  την Τετάρτη  στις  7.00 το απόγευμα στην  αίθουσα της οδού Ανδρόγεω .

Οινοποιεία στα Χανιά, τον Βοριά, τις Δαφνές κι τα Πεζά, επισκέπτονται από σήμερα έως και την Τετάρτη μέλη κινεζικής  αντιπροσωπείας που βρίσκονται στο νησί, στο πλαίσιο δράσεων ανάπτυξης των αγορών του εξωτερικού, από το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης.

Διακόπτεται από σήμερα έως και την Παρασκευή το δρομολόγιο του αστικού λεωφορείου από και προς την Φορτέτσα, λόγω  έργων σύνδεσης όμβριων με το αποχετευτικό της Σόλωνος.

Την  προβολή της  ταινίας ''Στο Ξέσπασμα του Φεγγαριού'', διοργανώνουν αύριο το απόγευμα, με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα, ο  Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, το γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας  και το Βοήθεια  στο  Σπίτι της Δημοτικής Ενότητας Νίκου Καζαντζάκη. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στις 6.30 το απόγευμα,   αίθουσα  Πολιτισμού εντός του Δημαρχείου  στα Πεζά. Κι επειδή σύμφωνα με τους οργανωτές, "όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο σε μια δύσκολη περίοδο", σκοπός της προβολής της ταινίας είναι η συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07/04/2014 - 10:57