Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πάτρας

Αντιδράσεις για επίσκεψη Σόιμπλε

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Φόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη χώρα μας. Οι ακροατές της ΕΡΑ Πάτρας, εξέφρασαν την έντονη δυσφορία και διαμαρτυρία τους, ενώ τον χαρακτήρισαν ανεπιθύμητο. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για την προστασία του, υποστήριξαν ότι: «θυμίζουν άλλες μαύρες εποχές».

Από την πλευρά του ο πολιτευτής της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, σε δήλωσή του, υποστηρίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η Ελλάδα θα πρέπει να θέσει-με την ευκαιρία της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών- στη Γερμανία, την απαίτηση της πατρίδας μας για καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων και για την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Επίσης, θα πρέπει να ζητηθεί ο λογιστικός συμψηφισμός τους με το ελληνικό δημόσιο χρέος. Η Αχαΐα και τα Καλάβρυτα, πρέπει να πρωταγωνιστούν πάντα σε αυτόν τον αγώνα».

 

Ο Δ. Καζάκης στην ΕΡΑ Πάτρας

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν προχθές το βράδυ στο κέντρο της Πάτρας, αρκετά σωματεία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στο οποίο συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

-Στο μεταξύ σήμερα (Πέμπτη) στις 7.30 το βράδυ, η Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, συγκαλεί γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών, στην οποία έχουν κληθεί να παραστούν και οι βουλευτές του νομού (εκτός της Χρυσής Αυγής). Στη συνέλευση, θα αποφασισθούν οι μορφές αγώνα των εκπαιδευτικών, για την επόμενη περίοδο.

-Στις 9.30 το βράδυ, στο προαύλιο της ΕΡΑ Πάτρας στο Δασύλλιο, θα δοθεί συναυλία, με το ροκ συγκρότημα  «Stress Eco».

-Την Κυριακή στη 1.30 το μεσημέρι, ο γνωστός Οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, θα βρεθεί στο στούντιο της ΕΡΑ Πάτρας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις ακροατών.

-Την Κυριακή στις 9.30 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ Πάτρας, θα προβληθεί η γνωστή ταινία του Άλαν Πακούλα «Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου», που αναφέρεται στο σκάνδαλο Watergate.

-Το ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα της ΕΡΑ Πάτρας, συνεχίζεται καθημερινά.

 

Εισαγγελική έρευνα για προτεραιότητα ασθενοφόρων

Προκαταρκτική εξέταση για την προτεραιότητα διέλευσης των ασθενοφόρων από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, έχει ξεκινήσει μετά από καταγγελίες εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν περιστατικά προς το Νοσοκομείο του Ρίου είναι υποχρεωμένα να περιμένουν στην ουρά των διοδίων, πίσω από τα άλλα οχήματα.

 

«Πραξικόπημα» στον «Άγιο Ανδρέα»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» η απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παν. Κατσίβελα να διορίσει στη θέση του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, το Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής και Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Αχαΐας Ανδρέα Μαζαράκη. Οι θιγόμενοι γιατροί, κάνουν λόγο για «παράνομη απόφαση», τονίζοντας ότι παρακάμφθηκαν οι τρεις πρώτοι στη λίστα που είχαν κριθεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο και επελέγη ο τέταρτος στη σειρά.

 

Καρναβαλικό περίπτερο

-Μόνιμη παρουσία στην πόλη και εκτός καρναβαλικής περιόδου, θα έχει το Πατρινό Καρναβάλι, από την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Στις 7.30 το βράδυ της Παρασκευής, στην πλατεία Τριών Συμμάχων, θα εγκαινιαστεί το περίπτερο του Πατρινού Καρναβαλιού (Carnival Kiosk). Θα υπάρχει το πωλητήριο των επίσημων αναμνηστικών προϊόντων του πατρινού καρναβαλιού, ενώ ο επισκέπτης, θα μπορεί να προμηθευτεί αναμνηστικά προϊόντα, πατρινές εκδόσεις με αναφορά στο Καρναβάλι και την Carnival Card.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18/07/2013 - 15:32