Eιδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Ηπείρου

Μήνυμα αντίστασης στα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα, τις απολύσεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και την εξαθλίωση στέλνουν σήμερα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απολυμένοι, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχουν κυρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στα Γιάννενα πραγματοποιούνται δύο συγκεντρώσεις:στις 11 το πρωί Εργατικό Κέντρο και νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ μαζί με άλλα σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καλούν στη Γιοσέφ Ελιγιά, ενώ στις 10.30 το ΠΑΜΕ Ιωαννίνων καλεί συγκέντρωση στο δημαρχείο. Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι της ελεύθερης ΕΡΑ Ιωαννίνων.

Την άμεση καταβολή των χρημάτων τους  για τα επιδόματα σίτισης και στέγασης  ζητούν με ανακοίνωσή τους οι σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ Ιωαννίνων. «Τη στιγμή που αρκετοί σπουδαστές χρωστάμε ένα και δύο μήνες ενοίκια, και καταφέρνουμε να συνεχίζουμε τις σπουδές μας με την ελπίδα ότι  κάποια στιγμή θα πάρουμε τα επιδόματα, τώρα έρχονται και μας λένε ότι η περιβόητη λίστα βγήκε και οι σπουδαστές που θα πάρουν επίδομα είναι λιγότεροι. Μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως συνέπεια είτε αρκετοί σπουδαστές να σταματήσουμε τις σπουδές μας, είτε οι οικογένειές μας να φορτωθούν άλλο ένα βάρος, άλλο ένα χρέος στις ήδη καταχρεωμένες τους πλάτες», σημειώνουν και ζητούν να μην μείνει κανείς εκτός της λίστας και να δοθεί επίδομα σε όλους τους μη γιαννιώτες σπουδαστές .

Το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» παρουσιάζει τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους στο δήμο Ιωαννιτών. Η παρουσίαση θα γίνει από τον υποψήφιο δήμαρχο Ιωαννιτών Τάκη Τασιούλα σήμερα στη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων.

Ακόμη είκοσι νέοι υποψήφιοι εντάχτηκαν στο ψηφοδέλτιο της Δημοτικής Παράταξης «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ». «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε είκοσι ακόμη δημότες του Δήμου Ιωαννιτών στην παράταξή μας. Η δική τους παρουσία στέλνει το μήνυμα προς όλους τους πολίτες ότι δεν χρειάζεται η υποστήριξη από τα κόμματα ή τα διάφορα οικονομικά συμφέροντα για να μπορέσει μία παράταξη να αναλάβει την διοίκηση του Δήμου και να φέρει μια νέα πνοή στην πόλη μας»,, δήλωσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου κος Άρης Μπαρτζώκας.
Σήμερα 11.30 το πρωί, ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα», υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, θα επισκεφθεί το Επιμελητήριο Ιωαννίνων όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Δημήτρη Δημητρίου και τη Διοικούσα Επιτροπή.

Η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων καλεί σε σύσκεψη δημόσιου διαλόγου όλους τους φορείς, σωματεία, συλλογικότητες, εκπροσώπους κομμάτων, δημοτικά και περιφερειακά σχήματα των Ιωαννίνων, με θέματα: Διαθεσιμότητες-Απολύσεις στη Δημόσια Εκπαίδευση, Συγχωνεύσεις-Καταργήσεις Σχολείων, Νέο Λύκειο-ΕΠΑΛ (εξετάσεις Α΄ Λυκείου-Τράπεζα Θεμάτων), Μειώσεις λειτουργικών δαπανών στην Παιδεία, περικοπές μισθών. Η σύσκεψη δημόσιου διαλόγου πραγματοποιείται σήμερα στις 8 το απόγευμα στα Λιθαρίτσια. Για μας η δημόσια παιδεία είναι αδιαπραγμάτευτη, σημειώνεται στο κάλεσμα.

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιεί την Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 από τις 10.30 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου δίπλα από την εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης. Η αιμοδοσία θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Κατσικά καθώς και τον Σύλλογο Γυναικών Κατσικά.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ, η εκπομπή Η Θεωρια Παιρνει Θέση και η ΕΡα Ιωαννίνων 88.2 fm συνδιοργανώνουν ανοιχτή συζήτηση με τον συγγραφέα και κοινωνικό αγωνιστή Περικλή Κοροβέση για τα 45 χρόνια΄της πολιτικής δράσης, της αρθρογραφίας και συγγραφικής του διαδρομής . Σήμερα στις 8.30 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου, στη στοά Σάρκα. Το συγγραφέα προλογίζουν ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος και ο Σωτήρης Σιαμανδούρας.

Την ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ «Ψηλά Τακούνια» προβάλλει σήμερα στις 8.30 το απόγευμα το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία. Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Σήμερα, στις 8.30 το απόγευμα, το Πνευματικό Κέντρο παρουσιάζει στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» συναυλία–αφιέρωμα για τα 101 χρόνια Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων με την Αντιγόνη Κατσούρη στα φωνητικά και στο πιάνο. Μαζί της η πολυβραβευμένη Παιδική Χορωδία «Αρμονία», υπό τη Διεύθυνση της Μαέστρου Ανέλιας Στεφάνοβα, καθώς και ορχήστρα αποτελούμενη από τους: Κώστα Καραπάνο στο βιολί, Θωμά Χαλιγιάννη στο κλαρίνο, Φώτη Παπαζήκο στο λαούτο και Τάσο Ντάφλο στα κρουστά. Είσοδος ελεύθερη.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Παπαχριστοδούλου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54