Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή για την ΕΡΤ

Απορρίφθηκε με 163 ψήφους κατά έναντι 84 υπέρ, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την ΕΡΤ.

Την πρόταση καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ την υπερψήφισαν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ. Η Χρυσή Αυγή απουσίαζε από την ψηφοφορία.

Σε υψηλούς τόνους με κόντρες και αντιπαραθέσεις συζητήθηκε στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη ΕΡΤ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να διερευνηθούν πράξεις και παραλήψεις άκρως επιζήμιες για τη δημοκρατία που σχετίζονται με την απόπειρα βίαιης κατάργησης και την παρεμπόδιση λειτουργίας και εκπομπής της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η αναδιοργάνωση της ΕΡΤ δεν θα μπορούσε να προχωρήσει αν δεν ξεκινούσε εκ του μηδενός υποστήριξε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής.

Δ. Σταμάτης: ΣΥΡΙΖΑ «αυτουργός» της κατάληψης στην ΕΡΤ

Έωλη πολιτικά και νομικά, αβάσιμη αλλά και επικίνδυνη χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης .

Παράλληλα κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ηθικοί αυτουργοί για την κατάληψη του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, σημειώνοντας ότι θέλουν το κόκκινο, που είναι το αίμα.

Αντικρούοντας τα επιχειρήματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης περί αντισυνταγματικότητας σε ότι αφορά το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο κ. Σταμάτης υποστήριξε ότι τα αρμόδια δικαστήρια έχουν αποφανθεί ότι και σύννομη είναι η απόφαση της κυβέρνησης και συνταγματικά ορθή, και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κρύβει την αλήθεια αυτή.

«Το ΣτΕ, είτε δια του προέδρου του είτε δια του τμήματος αναστολών ξεκαθάρισε και το θέμα της συνταγματικότητας και το θέμα της νομιμότητας και η μόνη επισήμανσή τους ήταν για την άμεση επαναλειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης», σημείωσε ο κ. Σταμάτης.

Στο σημείο αυτό, επιτέθηκε τόσο «σε αυτούς που έχουν καταλάβει το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, μιας κρατικής περιουσίας» όπως είπε, «και εμποδίζουν το κράτος να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση του νέου φορέα», όσο και σε αυτούς που τους εξωθούν σε τέτοιες ενέργειες.

«Αν έπρεπε να γίνει πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή είναι για να διερευνηθεί η παράνομη ενέργεια

 

Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18/07/2013 - 23:30

Πολυμέσα