Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

Μηνιαίος απολογισμός Μαρτίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτ.Μακεδονίας στα θέματα οδικής ασφάλειας

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν τα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για τον μήνα Μάρτιο του 2014, στην εδαφική αρμοδιότητα των Αστυνομικών Διευθύνσεων Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Ι. Τροχαία Ατυχήματα.
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σημειώθηκαν τον Μάρτιο του 2014, 7 τροχαία δυστυχήματα  έναντι 15 τον Μάρτιο του 2013.
 Ειδικότερα:

    3 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι κανενός τον Μάρτιο του 2013.
    ένα τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό, έναντι 3 που είχαν συμβεί τον Μάρτιο του 2013.
    3 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων, έναντι 12 που είχαν συμβεί τον Μάρτιο του 2013.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων καταγράφηκαν συνολικά 15 παθόντες (έναντι 21 το 2013).
 Ειδικότερα:

    3 νεκροί, έναντι κανενός τον Μάρτιο του 2013
    3 σοβαρά τραυματίες, έναντι 4 τον Μάρτιο του 2013
    9 ελαφρά τραυματίες, έναντι 17 τον Μάρτιο του 2013.
 

Προβλήματα στο νοσοκομείο

Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης έχει μπει και το Νοσοκομείο Φλώρινας, καθώς χωρίς ασθενοφόρα θα μείνει για ένα μήνα το νοσοκομείο Φλώρινας, καθώς από χθες τέθηκε σε εφαρμογή το μέτρο της διαθεσιμότητας και μεταφοράς των οδηγών των νοσοκομείων του ΕΣΥ στο ΕΚΑΒ. . Την αρχή έκαναν 8 οδηγοί ασθενοφόρων και 3 φύλακες.Αυτό προβλέπει το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και συγκεκριμένα η παράγραφος για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ.
Το παραπάνω επιφέρει ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα στον πολύπαθο τομέα της υγείας στο νομό μας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία όλων των κατοίκων της Φλώρινας.



Xωρίς οδηγό ασθενοφόρου το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου

"Πληροφορούμε το κοινό, και τους χρήστες των Υπηρεσιών Υγείας του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου ότι από 08/04/2014 με απόφαση της 3ΗΣ Υ.Π.Ε δεν θα υπάρχει σε βάρδια οδηγός και ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας.

Οι ως τώρα υπηρετούντες οδηγοί μετακινούνται (προσωρινά;) στο Νοσοκομείο Φλώρινας ,στα πλαίσια της «κινητικότητας» του προσωπικού.
ΖΗΤΑΜΕ την κατανόηση του κοινού στη δύσκολη αυτή συγκυρία για όλους μας .
Φυσικά και πρόκειται για άγρια οπισθοδρόμηση σε εποχές που απέχουν 30 χρόνια από το σήμερα".

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ



Η πιπεριά Φλωρίνης έγινε Διεθνής
    

Σε εξαγώγιμο delicatessen ανέδειξε την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης η οικογένεια Ναουμίδη.Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιχείρηση Πιπεριές Ναουμίδης από τον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας ξεκίνησε τη μεταποίηση της πιπεριάς Φλωρίνης πριν από έξι χρόνια και σήμερα πραγματοποιεί το 50% των πωλήσεων της στο εξωτερικό σε Γαλλία, Ιταλία, Σουηδία, Ελβετία, Αγγλία και Τσεχία.
Η οικογένεια Ναουμίδη καλλιεργεί τις πιπεριές της βιολογικά, σε υψόμετρο 500 μέτρων, με σπόρους από δικά της σπορεία για να διαφυλάξει τη γνησιότητα του προϊόντος και όλη η διαδικασία της παραγωγής είναι χειροποίητη.


Ο Πέτρος Ναουμίδης παρουσίασε στο συνέδριο της Agrotica τη δραστηριότητα της οικογενειακής επιχείρησης Ναουμίδη που παράγει και μεταποιεί με χειροποίητο τρόπο τα καινοτόμα προϊόντα, που έχουν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη τις ντόπιες ποικιλίες της πιπεριάς Φλωρίνης. Μάλιστα, στο πλαίσιο του συνεδρίου βραβεύτηκε για την επιχειρηματική του πρωτοβουλία και την επιτυχία του στην ανάδειξη της γνήσιας πιπεριάς Φλώρινας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54