Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Απριλίου στο Δημαρχείο, υπό το Δήμαρχο Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή, για τη  λήψη μέτρων ενόψει Πάσχα και τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γιώργος Αγάθος, ο διοικητής της Τροχαίας Σπύρος Σκολαρίκης, ο Υποδιοικητής της Τροχαίας Σπύρος Κουλούρης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νίκος Κολοβός, ο Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας Χρήστος Θεοδωρακούλης, ο Πρόεδρος του ΟΛΚΕ Σπύρος Ανδριώτης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Μουζακίτης, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφορίας Αλέξανδρος Πάλλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Κέρκυρας για τη συνεργασία τους αυτές τις ημέρες και τη συμμόρφωσή τους με τα μέτρα που θα ληφθούν, ενώ τόνισε  και το θέμα της καθαριότητας, ζητώντας να υπάρξει παραπάνω ευαισθητοποίηση, ώστε η εικόνα της Κέρκυρας να είναι η καλύτερη δυνατή.  Οι χώροι στάθμευσης, η κυκλοφορία στην πόλη καθώς και τα μέτρα απαγόρευσης της στάθμευσης που θα ληφθούν θα ανακοινωθούν αναλυτικά τις αμέσως επόμενες ημέρες από το Δήμο Κέρκυρας και την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

 

Ο ΠΕΡΙΦ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ Π.Υ. ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων  του, ο Αρχιπύραρχος  Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων,  συνοδευόμενος από τον Πυραγό Θεοφάνη Παγκράτη, , επισκέφτηκε σήμερα στο γραφείο  του τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κέρκυρας Χρήστο Σκούρτη.

Η συνάντηση δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα, καθώς, οι δύο άνδρες, αναφέρθηκαν στο σχέδιο αντιπυρικής δράσης για την καλοκαιρινή περίοδο με αφορμή και την  επικείμενη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ι.Ν., που θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΠΥΡΟΥ

Oεπικεφαλής της παράταξης «Νέα Ιόνιος Πολιτεία», Σπύρος  Σπύρου, θα παρουσιάσει σήμερα Πέμπτη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, τα μέλη του συνδυασμού και υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους για την Π.Ε. Κέρκυρας.   

 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Την παρουσίαση της διακήρυξης και των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών θα κάνει σήμερα Πέμπτη,  στις 6 το απόγευμα,  στην αίθουσα της ΠΕ Κέρκυρας η επικεφαλής του συνδυασμού Άντζελα Γκερέκου.

 

ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΡΕΠΕΚΛΗ

Σήμερα Πέμπτη στις 12.00 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο CorfuMare,  θα γίνει η παρουσίαση   του μεγαλύτερου μέρους ψηφοδελτίου του νυν δημάρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή.

 

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ

Με αφορμή την 8η Απριλίου όπου είναι αφιερωμένη στους Ρομά,  η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας σε συνεργασία με την Αμερικανική της Γωνιά πραγματοποιεί προβολή ντοκιμαντέρ με τίτλο The Gypsies on Svinia, την Πέμπτη, στις 6.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης  Κέρκυρας. Το ντοκιμαντέρ είναι στην Αγγλική Γλώσσα.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑΜΟΪΛΗ

Στην κατάργηση περιφερειακών υπηρεσιών του ΟΠΑΔ αναφέρεται με ερώτησή του στη Βουλή, προς τον Υπουργό Εργασίας, ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Σαμοΐλης.

Ο αρμόδιος Υπουργός ερωτάται:

* τι προτίθεται να πράξει για την ακύρωση της απόφασης κατάργησης του ΟΠΑΔ και της διαθεσιμότητας των εργαζομένων;

* πώς θα εξυπηρετηθούν οι 1.500.000 ασφαλισμένοι, μέχρι οι εργαζόμενοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα  να μετατεθούν σε οργανικές μονάδες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ;

* αν θεωρεί ικανή την άμεση εξυπηρέτηση των επιπλέον ασφαλισμένων από τις υπάρχουσες δομές του ΙΚΑ;

* και τι προβλέπει για τη διαχείριση των αποθεματικών του ΤΥΔΚΥ;

 

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί, από τις 10 έως τις 13 Απριλίου, το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο για την γηριατρική και την έρευνα και πρόληψη των νευροεκφυλιστικών νόσων  «GeNeDis 2014».

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας, όπως ο    ομογενής επιστήμονας που αφιερώθηκε στην έρευνα για το Αλτσχάιμερ καθηγητής Νικόλαος Ρομπάκης από τη Νέα Υόρκη, ο δρ. Γεώργιος Παξινός από την Αυστραλία που χαρτογράφησε τον ανθρώπινο εγκέφαλο, ο καθηγητής Μπέντζαμιν Βόλοζιν του κέντρου για τη νόσο Alzheimer του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, ο Άρνο Φιλίνγκερ διευθυντής του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ της Λειψίας, ο καθηγητής Γηριατρικής - Ψυχιατρικής Παντελεήμων Γιαννακόπουλος από τη Γενεύη, ο δρ. Βασίλης Ντζιαχρήστος ο Έλληνας που «χρωματίζει» τα καρκινικά κύτταρα από το Μόναχο, και ο καθηγητής Νευρολογίας - Ψυχιατρικής Κωνσταντίνος Μπούρας του Πανεπιστημίου της   Σημαντικό είναι ότι θα έχει συμμετοχή και η επιστημονική ομάδα του καθηγητή Παναγιώτη Βλάμου, του τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με την ανακοίνωση των πρώτων βημάτων της πρώιμης διάγνωσης της νόσου του Πάρκινσον. Ένα ακόμη πολύ σημαντικό γεγονός είναι ότι στο συνέδριο θα ανακοινωθεί επίσημα η έναρξη λειτουργίας του μοναδικού στην Ευρώπη Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας, στο τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων με το ποσό των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54