Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 10-04-2014
 
 
Έντονη αντίδραση της Β’ ΕΛΜΕ για την απόφαση του υπουργείου να αναπληρώσει «χαμένες διδακτικές ώρες» μέσα στις διακοπές του Πάσχα
 
«Το λιγότερο υποκριτική», χαρακτηρίζει η Β’ ΕΛΜΕ Έβρου την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν στις 24  και 25 Απριλίου, μέσα στις διακοπές του Πάσχα, οι χαμένες διδακτικές ώρες λόγω κατάληψης στα ΕΠΑΛ Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου. «Γνωρίζει άραγε το υπουργείο ότι οι μαθητές έκαναν κατάληψη γιατί δεν είχαν καθηγητές να τους κάνουν μάθημα;», διερωτάται η Β’ ΕΛΜΕ, χαρακτηρίζοντας υποκριτικό το “ενδιαφέρον” του υπουργείου να καλυφθούν οι χαμένες ώρες μίας η δύο ημερών. «Δεν είδαμε αντίστοιχη ευαισθησία για τα μαθήματα που χάνονται με ευθύνη του υπουργείου, όταν δεν καλύπτει τα κενά των εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα». Η Συνδικαλιστική Ένωση των εκπαιδευτικών της περιοχής τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι «οι αιφνιδιαστικές εντολές του υπουργείου, το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους» και υπογραμμίζει ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη φροντίσει για την κάλυψη των χαμένων ωρών από τις καταλήψεις. Καταλήγοντας, απαιτεί να ανακληθεί άμεσα η απόφαση του υπουργείου, διαφορετικά η Β’ ΕΛΜΕ σε συνεργασία με την ΟΛΜΕ προτίθενται να κηρύξουν 24ωρες απεργίες τις δύο ημέρες αναπλήρωσης, δηλαδή στις 24 και 25 Απριλίου. 
 
Πτώμα μετανάστη εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή του Πέπλου Φερών 
 
Το πτώμα ενός μετανάστη, αφρασιατικής καταγωγής και ηλικίας μεταξύ 25 και 30 ετών, εντοπίστηκε εχθές στην παρέβρια περιοχή του Πέπλου Φερών. Η σορός, που βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας. 
 
Ο πρώτος απολογισμός της δράσης «Ανακύκλωσης» που υλοποιεί το Σ. Ε. Ο. σε σχολεία της Ορεστιάδας
 
Περίπου 1,3 τόνους πλαστικού, 856 κιλά αλουμινίου, 2,8 τόνους χαρτιού και πολλές ηλεκτρικές συσκευές απέθεσαν προς ανακύκλωση στους ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία της Νέας Ορεστιάδας οι μαθητές, συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία ανακύκλωσης που ανέλαβε το τοπικό συμβούλιο του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Οι όγκοι των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν από τις 3 Ιανουαρίου μέχρι τις 21 Μαρτίου θα καταλήξουν σε εταιρεία ανακύκλωσης, ενώ η δράση συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα.     
 
Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας προς τον Ν. Δένδια 
 
«Είκοσι μήνες μετά την έναρξη της “Ασπίδας”, και παρά τις συνεχείς υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις για βελτίωση των συνθηκών εργασίας, κυρίως σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε ίσως στο χειρότερο σημείο, από τον Αύγουστο του 2012», τονίζει η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας σε επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, με αφορμή τις διαπιστώσεις που κάνουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί για την ποιότητα του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που παρέλαβαν αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να υπηρετούν. Η Ένωση αναφέρεται συγκεκριμένα στις 10 θερμικές κάμερες που έστειλε το υπουργείο, οι οποίες «θεωρούνται χειρότερες από τις παλαιές, αφού από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας τους εμφάνισαν μικρά ή μεγαλύτερα τεχνικά προβλήματα» αλλά και στους τρίποδες που συνόδευαν τον εξοπλισμό, καθώς το μέγιστο ύψος τους φτάνει τα 90 εκατοστά. «Ακόμη και οι Πυγμαίοι θα είχαν πρόβλημα», σχολιάζει σκωπτικά η Ένωση των Αστυνομικών στην επιστολή της, ενώ επισημαίνει και το γεγονός ότι όλες οι μπαταρίες της ίδιας παραγγελίας έχουν ημερομηνία λήξης το καλοκαίρι του 2014. «Θα θέλαμε να συγχαρούμε την επιτροπή που ενέκρινε την παραγγελία», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί. Καταλήγοντας, η Ένωση Αστυνομικών καλεί τον υπουργό να λύσει τουλάχιστον τα υπηρεσιακά προβλήματα, διαφορετικά, όπως υπογραμμίζουν, «φοβόμαστε ότι θα εκτεθούμε ανεπανόρθωτα όλοι μαζί».    
 
Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το νέο αίτημα μεταλλευτικών ερευνών των Χρυσωρυχείων Θράκης 
 
Τους σχεδιασμούς της εταιρείας «Χρυσωρυχεία Θράκης», που υπέβαλε αίτημα προς την περιφέρεια ΑΜΘ για χορήγηση νέας άδειας μεταλλευτικών ερευνών σε περίπου 10.000 στρέμματα στην κοινότητα της Μέστης, καταγγέλλουν οι παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του δήμου Αλεξανδρούπολης. «Με περίσσιο θράσος η εταιρεία ζητά να της χορηγηθεί άδεια για νέες μεταλλευτικές έρευνες», αναφέρουν οι δύο παρατάξεις σε κοινή ανακοίνωσή τους, τονίζοντας πως «η Λαϊκή Συσπείρωση θα βρεθεί αποφασιστικά αντιμέτωπη με όποιον επιχειρήσει να λεηλατήσει το χρυσό της περιοχής και της Ελλάδας». Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης κλήθηκε στην τελευταία του συνεδρίαση να γνωμοδοτήσει για το αίτημα των Χρυσωρυχείων, με την σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία του σώματος να τάσσεται κατά της χορήγησης άδειας, με εξαίρεση τη λευκή ψήφο του κ. Κοζάρη, ο οποίος εξελέγη με το συνδυασμό του Βαγγέλη Λαμπάκη, είναι όμως εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό του κ. Φωτιάδη.    
 
Ομιλία Μ. Κεφαλογιάννη στην Αλεξανδρούπολη 
 
Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν. Δ., Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος θα μιλήσει το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Έβρου. Η ομιλία του είναι προγραμματισμένη στις 6 το απόγευμα με θέμα τις ευρωεκλογές.  
 
 
 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10/04/2014 - 12:28