«Όχι» στο ξεπούλημα της Δυτικής Παραλίας Καλαμάτας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της πώλησης παραλιακής έκτασης 48 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, οργανώνει αύριο η τοπική Επιτροπή Κατοίκων ενάντια στην πώληση ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 7:30 το βράδυ στα γήπεδα τένις που λειτουργούν εντός της προς πώληση έκτασης και θα ακολουθήσει συναυλία. Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή τονίζει μεταξύ άλλων: «Δηλώνουμε την απόφασή μας και την θέλησή μας να αντισταθούμε στην πώληση – ξεπούλημα των 48 στρεμμάτων της παραλίας Γουλιμίδες – Κορδία από το ΤΑΙΠΕΔ. Ζητάμε την έκδοση διυπουργικής απόφασης με την οποία θα αποχαρακτηρίζεται η παραλία Γουλιμίδες – Κορδία και την απόδοσή της στο λαό της Καλαμάτας. Αυτή η περιοχή πρέπει να παραμείνει ελεύθερος, δημόσιος, κοινόχρηστος χώρος για την κάλυψη πραγματικών κοινωνικών αναγκών αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού των κατοίκων της πόλης μας».Η Επιτροπή έχει ζητήσει από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά της πώλησης των 48 στρεμμάτων σε ιδιώτες, τάσσεται με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.

 

Αντίθετος στο ξεπούλημα παραλιών ο Οδυσσέας Βουδούρης


Αντίθετος στο ξεπούλημα παραλιακών εκτάσεων σε ιδιώτες, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, δηλώνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης. Καταλογίζει μάλιστα ευθύνες για το ξεπούλημα και στον απερχόμενο περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.

Σε ανακοίνωσή του ο Κ. Βουδούρης αποκαλύπτει ότι η έκταση των 48 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, δεν είναι η μόνη που πρόκειται να ξεπουληθεί. Υπάρχουν και άλλες παραλίες που το ΤΑΙΠΕΔ έχει βγάλει στο «σφυρί», όπως:
- 535 στρέμματα παραλίας στη Γιάλοβα.
- 44 στρ. παραλιακής έκτασης στη Γιάλοβα - Διβάρι.
- 220 στρ. παραλίας στην Μπούκα - Βελίκα Μεσσήνης.
- 19,5 στρ. παραλιακή έκταση μπροστά στο λιμανάκι στο Πεταλίδι Μεσσήνης.

Χιλιάδες ακόμα στρέμματα στους άλλους Νομούς της Πελοποννήσου, έχουν πάρει το δρόμο του ξεπουλήματος.
Και ο κ. Βουδούρης καταλήγει:

«Οι πολίτες της Πελοποννήσου δεν θα επιτρέψουν να ξεπουληθεί ο τόπος τους. Θα ανατρέψουν τους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και του «Συστήματος-Τατούλη». Στις 18 Μαΐου θα γυρίσουν σελίδα, για να ζήσουν οι νέοι στον τόπο μας».

Πηγή: ΕΡΑ Καλαμάτας

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12/04/2014 - 12:31