Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 14. 04. 2014
 
 
Αγώνας για να μην ξεπουληθεί η Δυτική Παραλία της Καλαμάτας
 
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα είναι οι κάτοικοι της Καλαμάτας, που συμμετείχαν χθες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ξεπουλήματος – μέσω του ΤΑΙΠΕΔ – έκτασης 48 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία της πόλης. Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας κάλεσε τους συγκεντρωμένους και κάθε κάτοικο της πόλης να δώσουν το «παρών» την Τετάρτη στη 1 μετά το μεσημέρι, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να ζητήσουν την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο το Σώμα θα απαιτεί, η προς πώληση έκταση να αποχαρακτηριστεί και να παραμείνει στο Δήμο σαν χώρος άθλησης, αναψυχής και πολιτισμού. Να σημειωθεί ότι στο χώρο των 48 στρεμμάτων λειτουργούν σήμερα τα γήπεδα τένις του τοπικού Ομίλου Αντισφαίρισης και οι εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, στα οποία αθλούνται εκατοντάδες πολίτες, κυρίως νέοι. Παρόντες στη χθεσινή συγκέντρωση ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης και Παναγιώτης Κάτσαρης, ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, ο εκπρόσωπος του συνδυασμού «Αλλαγή για το Δήμος Καλαμάτας» Παύλος Γκρέκης, ο εκπρόσωπος του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» Κώστας Μιχαλόπουλος, εκπρόσωποι πολλών φορέων της περιοχής και αρκετοί πολίτες. Ακολούθησε συναυλία από συγκρότημα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.
- Ερώτηση, με την οποία ζητεί να σταματήσουν οι διαδικασίες ξεπουλήματος της έκτασης των 48 στρεμμάτων, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος.
 
Υποψήφιους στη Μεσσηνία παρουσίασε ο Οδυσσέας Βουδούρης
 
Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πατσαρίνος θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας με το συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα». Την ανακοίνωση έκανε χθες, σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος ανακοίνωσε και τα ονόματα 11 υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας.
Σύνθημα του συνδυασμού του τόνισε ο κ. Βουδούρης είναι το τρίπτυχο ''ανατροπή, αλληλεγγύη, ανάπτυξη'' και εχέγγυα για την υλοποίησή του η ευρεία συμμαχία προοδευτικών, αριστερών και οικολογικών δυνάμεων που αποτελούν το συνδυασμό “Πελοπόννησος Πρώτα”, οι εκτός πολιτικού κατεστημένου, νέοι, άφθαρτοι άνθρωποι, με εμπειρία και γνώση, που συμμετέχουν, το ξεκάθαρο πρόγραμμα για κάθε θέμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και η απουσία μικροκομματικών δεσμεύσεων και επιχειρηματικών συμφερόντων.
 
Τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας παρουσιάζει ο Γ. Δέδες
 
Συνέντευξη Τύπου θα δώσει αύριο στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Rex» στην Καλαμάτα ο επικεφαλής της κίνησης «Πελοποννησιακή Συνεργασία» και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες. Στη συνέντευξη ο κ. Δέδες αναμένεται να παρουσιάσει τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη και επικεφαλής του συνδυασμού του στη Μεσσηνία.
 
Επίσκεψη υποψήφιας ευρωβουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. στη Μεσσηνία
 
Διήμερη επίσκεψη στη Μεσσηνία πραγματοποιεί αύριο και τη Μεγάλη Τετάρτη η υποψήφια ευρωβουλευτής και πρόεδρος της νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου. Τη Μεγάλη Τετάρτη, στις 11 το πρωί, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος, στην Καλαμάτα.
Όπως ανακοινώθηκε η κα Παπαδοπούλου, στη διάρκεια της επίσκεψής της θα συναντηθεί με τους υποψήφιους δημάρχους Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη, Μεσσήνης Κώστα Σπυρόπουλο και Οιχαλίας Ηλία Σακελαριάδη. 
 
Υποψήφιοι σύμβουλοι με την «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας»
 
Τα ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του («Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας»), θα παρουσιάσει σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Μπρεδήμας. Η παρουσίαση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Rex»
 
Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο
 
Mε 66 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα στις 3 μετά το μεσημέρι, στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. 
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι δυο επερωτήσεις των περιφερειακών συμβούλων Νίκου Γόντικα και Βαγγέλη Γούργαρη, με θέματα: «Προκλητική ασυδοσία των καπιταλιστών στον τουρισμό στην Πελοπόννησο» και «Για την επικείμενη καταστροφική δραστηριότητα στην Ελαία Τριφυλίας».
Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης θα ενημερώσει το Σώμα για την θετική ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε πρωτοβουλία της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της φτώχιας.
Θα συζητηθούν επίσης μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εκτέλεση έργων και την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας και άλλα θέματα.
 
Μπαχ σήμερα το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
 
Το έργο «Παραλλαγές Γκόλντμπεργκ» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ θα παρουσιαστεί σήμερα στις 8:30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Σολίστ θα είναι η Μαρία Ευστρατιάδη.
 
Συνεχίζεται η έκθεση έργων του Α. Τάσσου στη Μεσσήνη
 
Έκθεση χαρακτικής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου (Τάσσου Αλεβίζου) διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη”. Ο μεγάλος καλλιτέχνης είχε γεννηθεί στη Λευκοχώρα (Χάστεμι) Μεσσηνίας.
Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 19 Μαΐου. (Δευτέρα έως Παρασκευή 10 το πρωί έως 2 μετά το μεσημέρι και 6 έως 8 το βράδυ, Σάββατο και Κυριακή 10 το πρωί μέχρι 2 μετά το μεσημέρι. Τρίτη κλειστά). 
 
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
 
Καλαμάτα – Παναργειακός 0 - 1
Τον Παναργειακό υποδέχθηκε χθες το απόγευμα η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Το παιχνίδι κέρδισε ο Παναργειακός με σκορ 1 – 0.
 
Ατρόμητος Αχαΐας – Μεσσηνιακός 3 - 1
Τον Ατρόμητο Αχαΐας αντιμετώπισε χθες στην Πάτρα ο Μεσσηνιακός. Το παιχνίδι έληξε με νίκη του Ατρόμητου με σκορ 3 – 1.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14/04/2014 - 10:16