Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 15. 04. 2014
 
 
Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος: «Αναμφισβήτητη η προσφορά της ΕΡΤ και της  ΕΡΑ Καλαμάτας»
 
Την καθιερωμένη Πασχαλινή συνέντευξη στην ΕΡΑ Καλαμάτας έδωσε χθες ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων - στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός λαός, εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και στις προσπάθειες που καταβάλει η Μητρόπολη Μεσσηνίας να βοηθήσει, όσο μπορεί, κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη, χωρίς καμία εξαίρεση. Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Μαρίας Τομαρά και Βαγγέλη Ποτέα ο μητροπολίτης επισήμανε το κενό στην επικοινωνία και την ενημέρωση, που δημιούργησε η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και της ΕΡΑ Καλαμάτας και όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Κάθε έλλειψη μέσου επικοινωνίας και ενημέρωσης του λαού δεν είναι δείγμα προόδου. Η ΕΡΑ Καλαμάτας και η ΕΡΤ είχαν αναμφισβήτητη προσφορά στην τοπική κοινωνία, τον τόπο και την πατρίδα, επιδεικνύοντας σοβαρότητα και αντικειμενικότητα». Ο κ. Χρυσόστομος ευχήθηκε σε όλους «Καλή Ανάσταση» και σύντομα να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η οικονομική κρίση.
 
Στο Δ.Σ. για να μην ξεπουληθεί η Δυτική Παραλία της Καλαμάτας
 
Να δώσουν αγωνιστικά το «παρών» αύριο στη 1 μετά το μεσημέρι, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να ζητήσουν την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο το Σώμα θα απαιτεί να μην ξεπουληθεί η έκταση των 48 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας και να παραμείνει στο Δήμο, σαν χώρος άθλησης, αναψυχής και πολιτισμού, καλεί τους δημότες η τοπική Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατά της πώλησης ακινήτων του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ. Να σημειωθεί ότι στο χώρο των 48 στρεμμάτων λειτουργούν σήμερα τα γήπεδα τένις του τοπικού Ομίλου Αντισφαίρισης και οι εγκαταστάσεις και τα γήπεδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, στα οποία αθλούνται εκατοντάδες πολίτες, κυρίως νέοι.
 
Δημοπρατούνται Πάτρα – Πύργος και Καλό Νερό – Τσακώνα
 
Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση του τμήματος Πάτρας – Πύργου της Ολυμπίας Οδού, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του τμήματος Καλού Νερού – Τσακώνας. Τα δυο τμήματα έχουν μήκος 75 και 30 χιλιόμετρα αντίστοιχα και οι προϋπολογισμοί ανέρχονται για το πρώτο στα 340 εκατομμύρια ευρώ και για δεύτερο στα 130 εκατομμύρια. Τα χρήματα θα διατεθούν μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός. Για την ολοκλήρωση του δρόμου αναμένεται να βρεθεί λύση για την κατασκευή του τμήματος Πύργου – Καλού Νερού μήκους 60 χιλιομέτρων
 
Αισιόδοξος για τους αυτοκινητόδρομους ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης
 
Μέσα στο 2014 μπορεί να τελειώσει ο περιφερειακός δακτύλιος της Καλαμάτας, (τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας), ενώ έως το τέλος του χρόνου θα έχει τελειώσει και η τοξωτή γέφυρα στο τμήμα Παραδεισίων – Τσακώνας. Το τμήμα Λεύκτρου – Σπάρτης του αυτοκινητοδρόμου αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο το Σεπτέμβριο, όπως δήλωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρμόδιος διευθυντής του Υπουργείου Γιάννης Καρνέσης.
Ο υπουργός φάνηκε αισιόδοξος για την εξέλιξη των έργων, τα οποία προς το παρόν έχουν σταματήσει, λόγω διακοπής της χρηματοδότησης από τις τράπεζες, επειδή έως το τέλος του μήνα αναμένεται να έχει ψηφιστεί στη Βουλή η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης, που αφορά την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για την κάλυψη των τυχόν μειωμένων εσόδων από τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου από το 2017 και μετά. 
 
Υποψήφιοι με Βουδούρη σε Αρκαδία Αργολίδα
 
Τα ονόματα των υποψηφίων αντιπεριφεριαρχών σε Αρκαδία και Αργολίδα ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης. Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας θα είναι ο δικηγόρος Τάκης Γατσόπουλος και Αργολίδας ο δικηγόρος Γιώργος Γαβρήλος. Επίσης ο κ. Βουδούρης δημοσιοποίησε και τα ονόματα 9 υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων με το ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας και 5 υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο της Αργολίδας.
 
Τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας παρουσιάζει ο Γ. Δέδες
 
Συνέντευξη Τύπου θα δώσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Rex» στην Καλαμάτα ο επικεφαλής της κίνησης «Πελοποννησιακή Συνεργασία» και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες. Στη συνέντευξη ο κ. Δέδες αναμένεται να παρουσιάσει τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη και επικεφαλής του συνδυασμού του στη Μεσσηνία.
 
Υποψήφιοι με τη «Δημοκρατική Συνεργασία Πελοποννήσου»
 
Συνέντευξη Τύπου στην Τρίπολη έδωσε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μπάμπης Βακαλόπουλος. Ο κ. Βακαλόπουλος παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη της κίνησής του - «Δημοκρατική Συνεργασία Πελοποννήσου» - και τα ονόματα τριών από τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες που θα είναι επικεφαλής των ψηφοδελτίων του συνδυασμού του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας θα είναι ο Δημήτρης Μπερτζελέτος, Λακωνίας ο Δημήτρης Κουμουτσίδης και Κορινθίας ο Κώστας Σκούρτης. Τα ονόματα των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών Μεσσηνίας και Αργολίδας και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Παρών στη συνέντευξη ήταν και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός.
 
Η Παναγιώτα Γεωργακοπούλου υποψήφια δήμαρχος Οιχαλίας
 
Το αξίωμα της δημάρχου Οιχαλίας Μεσσηνίας, θα διεκδικήσει στις εκλογές του Μάιου και η μέχρι τώρα αντιδήμαρχος Παναγιώτα Γεωργακοπούλου. Η κα Γεωργακοπούλου αναλαμβάνει επικεφαλής της κίνησης «Δημοτική ΄Ενωση Οιχαλίας» μετά την απόφαση του απερχόμενου δημάρχου Φίλιππου Μπάμη να μην είναι και πάλι υποψήφιος, για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, όπως ανακοίνωσε.
 
Υποψήφιοι σύμβουλοι με την «Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας»
 
Τα ονόματα 30 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της παράταξής του («Αλλαγή για το Δήμο Καλαμάτας») ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Μπρεδήμας. Παρόντες στην παρουσίαση των υποψηφίων ήταν οι πρώην δήμαρχοι Χρήστος Μαλαπάνης και Γιώργος Κουτσούλης, ο πρώην γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Τάσος Αποστολόπουλος, στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άλλοι.
 
Και άλλους υποψήφιους παρουσιάζει ο Μανώλης Μάκαρης
 
Νέα ονόματα υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της κίνησης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 2 μετά το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο.
 
Επίσκεψη υποψήφιας ευρωβουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. στη Μεσσηνία
 
Διήμερη επίσκεψη στη Μεσσηνία πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η υποψήφια ευρωβουλευτής και πρόεδρος της νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου. Αύριο, στις 11 το πρωί, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος στην Καλαμάτα.
Όπως ανακοινώθηκε η κα Παπαδοπούλου, στη διάρκεια της επίσκεψής της, θα συναντηθεί με τους υποψήφιους δημάρχους Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη, Μεσσήνης Κώστα Σπυρόπουλο και Οιχαλίας Ηλία Σακελαριάδη. 
 
Ο Αδαμάντιος Μητρόπουλος νέος αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας
 
Ο Αδαμάντιος Μητρόπουλος, που υπηρετούσε μέχρι τώρα στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας. Βοηθός του ορίσθηκε ο αστυνομικός διευθυντής, Σταύρος Τουφεξής. Ο κ. Μητρόπουλος έχει το βαθμό του αστυνομικού διευθυντή και κατάγεται από την ορεινή Τριφυλία.
 
Συνεχίζεται η έκθεση έργων του Α. Τάσσου στη Μεσσήνη
 
Έκθεση χαρακτικής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη”.
Η έκθεση θα λειτουργεί στο Μουσείο στη Μεσσήνη, μέχρι τις 19 Μαΐου. 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15/04/2014 - 10:17