Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Στα Γιάννινα βρίσκεται από χθες το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για τον τελευταίο ασπασμό στον μακαριστό μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στις τρεις το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου και παρουσία των περισσότερων μητροπολιτών της χώρας. Παρών θα είναι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, όπως και εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και των κομμάτων. Τελευταία κατοικία του μακαριστού μητροπολίτη Ιωαννίνων θα είναι ο Άγιος Νικόλαος Κοπάνων.

Ολοκληρώθηκε και δίνεται στην κυκλοφορία, προ των εορτών του Πάσχα, η γέφυρα "Δέσπως" επί της Εθνικής Οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπέιρου μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στο έργο ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

 

Ένα ακόμη έργο ολοκληρώνεται την τρέχουσα περίοδο. Πρόκειται για το αρδευτικό Μαργαριτίου, το οποίο βρίσκεται πλέον στο δοκιμαστικό του στάδιο. Στην επόμενη φάση θα γίνουν οι απαραίτητες ισοπεδώσεις και μετά θα ξεκινήσει ο αναδασμός.

Από την "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε." ανακοινώθηκε ότι, σύμφωνα με τις προγνώσεις της Ε.Μ.Υ., σήμερα Μ. Τετάρτη 16.04.2014, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και πολύ ισχυρούς ανέμους, στα τμήματα της Εγνατίας Οδού στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία. Τα φαινόμενα προβλέπεται ότι θα επεκταθούν σε ολόκληρο το μήκος της Εγνατίας Οδού στη Μακεδονία και Θράκη και θα συνεχιστούν τη Μ. Πέμπτη 17.04.2014. Αναμένονται και χιονοπτώσεις, σε υψόμετρα πάνω από 1100μ. Εξασθένηση της κακοκαιρίας προβλέπεται από τη Μ. Παρασκευή 18.04.2014. Για πληροφορίες, εφόσον κινείστε επί της Εγνατίας Οδού, επικοινωνήστε με τον τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, στο τηλ. 1077.

Κυκλοφοριακά μέτρα θα θέσει σε ισχύ σήμερα Μ. Τετάρτη η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων λόγω της ακολουθίας εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου. Από τις 11 μέχρι και το τέλος της τελετής απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων στις οδούς Μητροπόλεως και Ιεράρχου Γερβασίου, ενώ από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και το τέλος της τελετής απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Μητροπόλεως, Ιεράρχου Γερβασίου, Ανεξαρτησίας, Π. Μελά, Μαυρογιάννη, Β. Ηπείρου, 8ης Μεραρχίας και Κωνσταντινουπόλεως.

Ένα ακόμη φορτίο χασίς σταμάτησαν αστυνομικοί των Ιωαννίνων. Το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης προχώρησαν σε έλεγχο στο Καλπάκι σε όχημα το οποίο θεωρήθηκε ύποπτο. Σε κοινό έλεγχο που έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, εντόπισαν ότι το όχημα ήταν έμφορτο με δέματα χασίς. Συνολικά καταμετρήθηκαν 81 δέματα. Η ποσότητα άγγιζε τα εκατό κιλά. Από τους αστυνομικούς συνελήφθη ο 31χρονος Αλβανός, οδηγός του οχήματος ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54