Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Στο Δ.Σ. για να μην ξεπουληθεί η Δυτική Παραλία της Καλαμάτας

Να δώσουν αγωνιστικά το «παρών» σήμερα στη 1 μετά το μεσημέρι, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και να ζητήσουν την έκδοση ψηφίσματος με το οποίο το Σώμα θα απαιτεί να μην ξεπουληθεί η έκταση των 48 στρεμμάτων στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας και να παραμείνει στο Δήμο, σαν χώρος άθλησης, αναψυχής και πολιτισμού, καλεί τους δημότες η τοπική Επιτροπή Πρωτοβουλίας κατά της πώλησης ακινήτων του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ. Να σημειωθεί ότι στο χώρο των 48 στρεμμάτων λειτουργούν σήμερα τα γήπεδα τένις του τοπικού Ομίλου Αντισφαίρισης και οι εγκαταστάσεις και τα γήπεδα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, στα οποία αθλούνται εκατοντάδες πολίτες, κυρίως νέοι.

 

Ο Π. Αλευράς υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Ο Παναγιώτης Αλευράς, ο αντιπεριφερειάρχης που παραιτήθηκε πριν λίγο καιρό, ασκώντας κριτική κατά του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας με το συνδυασμό «Πελοποννησιακή Συνεργασία». Την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Αλευρά έκανε χθες, σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, ο επίσης παραιτηθείς αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας και υποψήφιος περιφερειάρχης στις εκλογές του Μαΐου, Γιώργος Δέδες.

 

Αντιπεριφερειάρχες παρουσιάζει ο Γιάννης Μανώλης

Τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού "Πελοποννησιακή Ένωση" θα παρουσιάσει σήμερα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιάννης Μανώλης. Η παρουσίαση των υποψηφίων και στους 5 νομούς της Περιφέρειας θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης.

 

Συνέντευξη Βακαλόπουλου στην Καλαμάτα

Συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα θα δώσει αύριο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Μπάμπης Βακαλόπουλος. Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Βακαλόπουλος θα παρουσιάσει τις θέσεις και τους στόχους της παράταξής του για την Πελοπόννησο και θα ανακοινώσει το όνομα του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας. Η συνέντευξη θα δοθεί στις 12:30 το μεσημέρι στα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ.

 

Εξήντα νέους υποψηφίους παρουσίασε ο Μανώλης Μάκαρης

Τα ονόματα 60 ακόμη υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων του συνδυασμού του "Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες", ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης. Η ανακοίνωση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Και άλλοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με το Μιχάλη Αντωνόπουλο

Νέο κατάλογο με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους θα παρουσιάσει σήμερα ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών για το Δήμο Καλαμάτας» και υποψήφιος δήμαρχο Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η παρουσίαση θα γίνει στις 12:30 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Rex».

 

Επίσκεψη υποψήφιας ευρωβουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. στη Μεσσηνία

Διήμερη επίσκεψη στη Μεσσηνία πραγματοποιεί σήμερα από χθες η υποψήφια ευρωβουλευτής και πρόεδρος της νεολαίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου. Σήμερα, στις 11 το πρωί, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του κόμματος στην Καλαμάτα.

Όπως ανακοινώθηκε η κα Παπαδοπούλου, στη διάρκεια της επίσκεψής της, θα συναντηθεί με τους υποψήφιους δημάρχους Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη, Μεσσήνης Κώστα Σπυρόπουλο και Οιχαλίας Ηλία Σακελαριάδη.

 

Πιάστηκαν με ναρκωτικά

Στον εισαγγελέα, με την κατηγορία της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οδηγούνται τέσσερα άτομα, που συνελήφθησαν χθες στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην ευρύτερη περιοχή Καλαμάτας και Μεσσήνης. Στην κατοχή των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν 4 φυτά κάνναβης, σπόρους κάνναβης βάρους 8 γραμμαρίων και μικροποσότητα ηρωίνης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 109 άτομα, εκ των οποίων 47 ημεδαποί και 62 ήταν αλλοδαποί και σε 133 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 38 άτομα, από τα οποία 17 ημεδαποί και 21 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 4 άτομα.

Βεβαιώθηκαν συνολικά 36 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και 3 παραβάσεις για επαιτεία.

 

Συνεχίζεται η έκθεση έργων του Α. Τάσσου στη Μεσσήνη

Έκθεση χαρακτικής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη”.

Η έκθεση θα λειτουργεί στο Μουσείο στη Μεσσήνη, μέχρι τις 19 Μαΐου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54