Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

Η Κρήτη θα δώσει το μήνυμα νίκης στις Ευρωεκλογές δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας που περιοδεύει από χθες στην Κρήτη. " Ολα όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια, σημείωσε ο κος Τσίπρας, αποτελούν σχέδιο οικονομικών συμφερόντων, με στόχο το ξεπούλημα της χώρας μας στο σύνολο της, αλλά και την κατάργηση όλων των κοινωνικών κατακτήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη ειπε ο κος Τσίπρας που  ζήτησε από τους Έλληνες να μην ξεχάσουν πως «τίποτε δεν μας χαρίστηκε, αντίθετα, κατακτήθηκε με αγώνες». Και σε τέτοιους αγώνες, ζήτησε να συμμετέχουν όλοι «ώστε να συμβεί τελικά αυτό που η Γερμανία και η καγκελάριος Μέρκελ φοβάται, να σπάσει δηλαδή η αλυσίδα σε κάποια από τις χώρες της Ευρώπης και η χώρα αυτή αντισταθεί». «Αυτός είναι και ο λόγος που τρέμουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές», τόνισε. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισκέφτηκε το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, το νοσοκομείο, όπου και είχε επαφές με γιατρούς και εργαζόμενους ενώ στο Σπήλι, όπου μίλησε  σε ανοιχτή συγκέντρωση, κατέστησε σαφές, ότι  «Θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης όσοι αδίκησαν τον τόπο μας, διότι όταν ο λαός πάρει την τύχη στα χέρια του θα απαιτήσει δικαίωση και δικαιοσύνη», ενώ μίλησε για το περιβάλλον κερδοσκοπικών ευκαιριών που δημιουργούν οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου, το οποίο παράλληλα βοηθάει την Γερμανία να επεκτείνει την ηγεμονία της στην Ευρώπη. Ο κος Τσίπρας, χθες το βράδυ, στις 8 πραγματοποίησε στα Χανιά, ομιλία στην πλατεία Αγοράς.
 
Σήμερα  ο κ. Τσίπρας θα περιοδεύσει στο νομό Λασιθίου. Το πρωί επισκέπτεται τη Νεάπολη, στην συνέχεια θα μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο, όπου θα εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης. Στη μία το μεσημέρι, ο κος Τσίπρας,  θα μεταβεί στην Σητεία, όπου θα επισκεφθεί το νοσοκομείο, ενώ στις 6 το απόγευμα θα βρεθεί στον Μακρύ Γιαλό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στις 8 το βράδυ, θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων στην Ιεράπετρα.
Αύριο, στις 10 το πρωί,  ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,   θα παραβρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στη συνέντευξη τύπου του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου Ηλία Λυγερού για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο, παρουσία του υποψηφίου περιφερειάρχη με το συνδυασμό «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ» Μιχάλη Κριτσωτάκη και υποψηφίων δημάρχων. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο  Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας και το        Πανεπιστήμιο Κρήτης στις Βούτες. Θα αναχωρήσει για το    Αρκαλοχώρι, όπου θα πραγματοποιήσει κατάθεση στεφάνου στην πλατεία του Αρκαλοχωρίου στο άγαλμα του κομμουνιστή αγωνιστή, Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ενώ στις 2.30 το μεσημέρι, θα μεταβεί στη Βιάννο προκειμένου να αποδώσει φόρο τιμής με κατάθεση στεφάνου, στο Ηρώο Πεσόντων στα Αμιρά. 
 
"Είμαι σε διατεταγμένη υπηρεσία από το κόμμα. Δε σας αποχαιρετώ, απλώς σας χαιρετώ. Ξέρετε ότι τα ενδιαφέροντά μου είναι η κεντρική πολιτική σκηνή και ο τόπος μου". Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Μανόλης Κεφαλογιάννης, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ανακοινώνοντας κι επίσημα την υποψηφιότητά του για το Ευρωκοινοβούλιο. "Η μεγάλη μάχη είναι για το ψηφοδέλτιο και δευτερευόντως για το σταυρό" - είπε ο κ.Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι στοίχημα αποτελεί το να έχει εθνικό πρόσημο αυτή η μάχη και "να βγουμε από την κρίση, γιατί περνάμε μια πολύ μεγάλη κρίση" - όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα υπάρξει πολιτικό θέμα σε περίπτωση που το πρώτο κόμμα έχει μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, ο κ.Κεφαλογιάννης, τόνισε ότι στόχος είναι η ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα, είπε με νόημα ότι "μπορεί να υπάρξει πολιτικό θέμα αλλά όχι για τη ΝΔ", υπονοώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερος.
 
Την Ιεράπετρα θα επισκεφτεί σήμερα, ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών Γιώργος Χατζημαρκάκης.  Ο ευρωβουλευτής θα παραστεί στον εορτασμό του πολιούχου της πόλης στον ιστορικό ναό του Αγίου Γεωργίου και ακολούθως θα επισκεφτεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου και το Κοινωνικό Φαρμακείο, δομές με εξαιρετική κοινωνική προσφορά καθώς και την έκθεση βιβλίου που διοργανώνει η Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας. 
 
Συγκέντρωση στη Χώρα  Σφακίων θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή τα μέλη του Παγκρήτιου Συντονιστικού ενάντια στην εξουδετέρωση των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο. Στη συνέχεια,  πολίτες και φορείς της Κρήτης, από την προβλήτα του λιμανιού να πραγματοποιήσουν  μαζική έξοδο φουσκωτών βαρκων καϊκιών, δημιουργώντας μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης  ανάμεσα Σφακια Γαύδο .Με αυτή την ενέργεια θέλουν οι οργανωτ΄τες της εκδήλωσης να συνεχίσουν  την πίεση προς την κυβέρνηση και τον ΟΗΕ ώστε, να εγκαταλείψουν τα σχέδια για υδρολυση των χημικών της συριας δυτικά της Κρήτης.
 
42 σχολεία καλούνται να ανοίξουν σήμερα στο Ηράκλειο, με την αιτιολογία της αναπλήρωσης μαθημάτων που χάθηκαν λόγω των καταλήψεων. Στο Λασίθι ο αριθμός των σχολείων φθάνει τα 12, στο Ρέθυμνο τα 4 και στα Χανιά τα 13.  Στο Ηράκλειο οι καθηγητές καλούν μαθητές και γονείς, να συγκεντρωθούν  έξω από τα σχολεία που καλούνται να λειτουργήσουν, προκειμένου να αποτρέψουν την αναπλήρωση - κοροϊδία .Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Λάζαρο  Μάρκου,  πρόκειται για μια "αυταρχική απόφαση που επιστρατεύει αυτή τη φορά όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς και τους μαθητές, με σκοπιμότητα να σταματήσει τις κινητοποιήσεις των μαθητών".
 
Σήμερα στις 5 κηδεύεται στις Καλύβες Αποκορώνου, ο 28χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά την Μεγάλη Πέμπτη σε  τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό. Ο άτυχος νέος, ο πατέρας του οποίου είχε σκοτωθεί ακαριαία κατά τη σύγκρουση, άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική του νοσοκομείο Χανίων.
 
Την Παρασκευή θα απολογηθεί ο 40χρονος που έχει συλληφθεί  μετά τον θάνατο του 25χρονου ποδοσφαιριστή στα Μυριοκέφαλα, ανήμερα το Πάσχα, και  κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος  και θα απολογηθεί την Παρασκευή. 
 
Με θέμα "Η χρήση των ιστορικών μνημείων στη διαδικασία συγκρότησης των εθνικών ταυτοτήτων στα Βάλκάνια (19ος - 20ός αιώνας)" θα μιλήσει απόψε στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, στο Ηράκλειο, ο αναπληρωτής καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλκιβιάδης Πρέπης. 
 
Πάνω στην κρητική παραδοσιακή αρχιτεκτονική, συζητά σήμερα,  στο χώρο της στην οδό Βικέλα 35 η ομάδα  Βιβλιοθήκης του κοινωνικού σωματείου Γρανάζι .
 
Νέες λειτουργίες στην ηλεκτρονική του πύλη www.malevizi.gr. προσθέτει ο Δήμος Μαλεβιζίου. Οι νέοι τομείς που θα καλυφθούν, είναι των κοινωνικών υπηρεσιών, των δημόσιων προμηθειών και της παρακολούθησης των τεχνικών έργων, με ενσωμάτωση παράλληλα ενός συστήματος διαχείρισης ροής εργασιών. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 126.000 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα ψηφιακής σύγκλισης και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
 
Με νέες δράσεις προσπαθεί ο  Σύλλογος Φίλων της Πινακοθήκης Βιάννου «Σάββας Πετράκης» στον Κερατόκαμπο, να αναζωογοννήσει  την  Πινακοθήκη.  
 
Φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου δίδουν στις 15.30 στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, γιατροί και δικηγόροι, που παρατάσσονται ως αντίπαλοι.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54