Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Οκτώ νέες θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας

Από το Υπουργείο Υγείας προκηρύχτηκαν οκτώ νέες θέσεις επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση 6 από τις νέες θέσεις είναι για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, στις ειδικότητες Καρδιολογίας, Παθολογίας, Νεφρολογίας, Ορθοπεδικής, Παιδιατρικής και Ωτορινολαρυγγολογίας και 2 για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στις ειδικότητες Χειρουργικής και Νεφρολογίας ή Γενικής Ιατρικής. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30 Απριλίου.

 

«Ανάπτυξη στην Πελοπόννησο» με Δραγασάκη, Πετράκο, Βουδούρη «Ανάπτυξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», είναι το γενικό θέμα εκδήλωσης που οργανώνουν το Σάββατο στην Καλαμάτα ο ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. και ο συνδυασμός «Πελοπόννησος Πρώτα». Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο και ομιλητές θα είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος.

 

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου του Μανώλη Μάκαρη

Την Παρασκευή στις 8:30 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες». Το εκλογικό κέντρο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος θα παρουσιάσει τους στόχους και το πρόγραμμα του συνδυασμού του για το Δήμο Καλαμάτας και τους υποψήφιους συμβούλους που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του.

 

Υποψήφιοι με τον Π. Κατσίβελα για το Δήμο Τριφυλίας

Τα ονόματα 132 υποψηφίων συμβούλων που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του - «Τριφυλία Ξεκινάμε» - ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας. Από τους 132 οι 47 είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι 85 υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι.

 

Τηλέφωνα για ραντεβού στο ΠΕΔΥ

Τηλεφωνικά ραντεβού για επισκέψεις στα πολυιατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), μπορούν να κλείνουν από σήμερα οι ασφαλισμένοι αλλά και οι ανασφάλιστοι. Το τηλεφωνικό κέντρο του ΠΕΔΥ απαντά στα πενταψήφια νούμερα 14554, 14784, 14884 και 14900 και θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7το απόγευμα.

 

Πασχαλινές ιπποδρομίες στο Πλατύ

Με τις καθιερωμένες ετήσιες ιπποδρομίες στο Πλατύ, στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, κλείνουν σήμερα οι πασχαλινές εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας. Οι ιπποδρομίες θα αρχίσουν στις 11 το πρωί.

 

Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο

Το 1o Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης αρχίζει σήμερα στον Ταΰγετο, με τη συμμετοχή 140 εκπαιδευτικών απ’ όλη την Ελλάδα. Μέχρι την Κυριακή οι εκπαιδευτικοί, που θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας, θα επιλέξουν σε ποια πεζοπορική διαδρομή και σε ποιο βιωματικό εργαστήρι θα πάρουν μέρος. Το Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο οργανώνει η Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (Εκπαιδευτικοί για το Περιβάλλον) σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και τη στήριξη πολλών φορέων, τοπικών συλλόγων και ομάδων από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία.

 

«Πήτερ Παν» από την «Πειραματική Σκηνή»

Πρεμιέρα με το έργο του Τζέιμς Μπάρι «Πήτερ Παν», σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου, έκανε χθες, στο Πνευματικό Κέντρο η «Πειραματική Σκηνή» Καλαμάτας.

Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία έχει κάνει ο Γιώργος Πασσάκος, τη μουσική ο Γιώργος Καζαντζής, τα σκηνικά σχεδίασε και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η Κατερίνα Μηλιαρέση, τα κοστούμια η Λέττα Πετρουλάκη και το βίντεο, όπως και τους φωτισμούς, ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Στην παράσταση παίρνουν μέρος 46 έφηβοι ερασιτέχνες ηθοποιοί.

 

Συνεχίζεται η έκθεση έργων του Α. Τάσσου στη Μεσσήνη

Έκθεση χαρακτικής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη”.

Η έκθεση θα λειτουργεί στο Μουσείο στη Μεσσήνη, μέχρι τις 19 Μαΐου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54