Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Καλαμάτα στις 5 Μαΐου

Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί, τη Δευτέρα 5 Μαΐου, ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή και άλλους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην κεντρική, για την Καλαμάτα, προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του, για τις ευρωεκλογές.

 

 «Ανάπτυξη στην Πελοπόννησο» με Δραγασάκη,

 Πετράκο, Βουδούρη, Κατρούγκαλο

«Ανάπτυξη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», είναι το γενικό θέμα εκδήλωσης που οργανώνουν το Σάββατο στην Καλαμάτα ο ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. και ο συνδυασμός «Πελοπόννησος Πρώτα». Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο και ομιλητές θα είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης και ο συνταγματολόγος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. Γιώργος Κατρούγκαλος. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος.

 

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου του Μανώλη Μάκαρη

Αύριο στις 8:30 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες». Το εκλογικό κέντρο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος θα παρουσιάσει τους στόχους και το πρόγραμμα του συνδυασμού του για το Δήμο Καλαμάτας και τους υποψήφιους συμβούλους που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του.

 

Φεστιβάλ Κιθάρας στην Καλαμάτα

Το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης» πραγματοποιείται από σήμερα μέχρι το Σάββατο,  στην Καλαμάτα. Το Φεστιβάλ, που περολαμβάνει και διαγωνισμό κιθάρας για νέους μουσικούς, οργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των σχολών της δημοτικής επιχείρησης «Φάρις».

- Σήμερα το μεσημέρι στο Δημοτικό Ωδείο διαγωνίστηκαν οι νέοι κιθαρίστες που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2001. Στις 9 το βράδυ στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής θα δώσουν ρεσιτάλ κιθάρας η Μαίρη Νικολάου και του Αντώνης Κουφουδάκης.

- Αύριο στις 10.30 το πρωί στο Δημοτικό Ωδείο, θα διαγωνισθούν οι γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 1998. Στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής ο Άγγελος Μπότσης και ο Δημήτρης Κουρζάκης θα ερμηνεύσουν και μιλούν έργα για κλασική κιθάρα.

- Το Σάββατο στις 11 το πρωί, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής θα γίνει η απονομή των βραβείων και μικρή συναυλία των βραβευμένων.

 

Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο

Το 1o Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης άρχισε χθες στον Ταΰγετο, με τη συμμετοχή 140 εκπαιδευτικών απ’ όλη την Ελλάδα. Μέχρι την Κυριακή οι εκπαιδευτικοί, που θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας, θα επιλέξουν σε ποια πεζοπορική διαδρομή και σε ποιο βιωματικό εργαστήρι θα πάρουν μέρος. Το Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο οργανώνει η Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. (Εκπαιδευτικοί για το Περιβάλλον) σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και τη στήριξη πολλών φορέων, τοπικών συλλόγων και ομάδων από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία.

 

«Πήτερ Παν» από την «Πειραματική Σκηνή»

Το έργο του Τζέιμς Μπάρι «Πήτερ Παν», σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου, παρουσιάζει στο Πνευματικό Κέντρο, η «Πειραματική Σκηνή» Καλαμάτας. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι το Σάββατο.

Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία έχει κάνει ο Γιώργος Πασσάκος, τη μουσική ο Γιώργος Καζαντζής, τα σκηνικά σχεδίασε και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η Κατερίνα Μηλιαρέση, τα κοστούμια η Λέττα Πετρουλάκη και το βίντεο, όπως και τους φωτισμούς, ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Στην παράσταση παίρνουν μέρος 46 έφηβοι ερασιτέχνες ηθοποιοί.

 

Συνεχίζεται η έκθεση έργων του Α. Τάσσου στη Μεσσήνη

Έκθεση χαρακτικής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη”.

Η έκθεση θα λειτουργεί στο Μουσείο στη Μεσσήνη, μέχρι τις 19 Μαΐου.

 

Στην Καλαμάτα για την πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό

η Εθνική Νεανίδων βόλεϊ

Αρχίζουν σήμερα στην Καλαμάτα οι προκριματικοί του 6ου ομίλου, για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, των εθνικών ομάδων νεανίδων βόλεϊ,. Στους αγώνες συμμετέχουν οι εθνικές ομάδες της Ελλάδας, του Βελγίου, της Ελβετίας και της Σλοβακίας. Τα παιχνίδια θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου στην Ανατολική Παραλία, με ελεύθερη είσοδο για τους φιλάθλους. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σήμερα:

- 5:30 μ.μ. Ελβετία – Βέλγιο

- 8 μ.μ. Ελλάδα – Σλοβακία

Αύριο:

- 5.30 μ.μ. Βέλγιο – Σλοβακία

 - 8 μ.μ. Ελβετία – Ελλάδα

Το Σάββατο:

- 5:30 μ.μ. Σλοβακία – Ελβετία

- 8 μ.μ. Βέλγιο – Ελλάδα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54