Ουκρανία: Φονική επίθεση εναντίον αυτονομιστών στην πόλη Σλαβιάνσκ - Ελεύθερος ο Αμερικανός δημοσιογράφος

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν σήμερα μια φονική επίθεση εναντίον αυτονομιστών στην πόλη Σλαβιάνσκ, προπύργιο των φιλορώσων στο ανατολικό τμήμα της χώρας, μια εξέλιξη την οποία καταδίκασε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έκανε λόγο περί ενός «εγκλήματος» το οποίο θα έχει «συνέπειες» στις διμερείς σχέσεις.

 

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στα ουκρανικά στρατεύματα, τα οποία υποστηρίζονταν από ελαφρά τεθωρακισμένα, και τους αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ στοίχισαν τη ζωή σε «έως και πέντε» ανθρώπους στις τάξεις των αυτονομιστών, ενώ ένας Ουκρανός στρατιωτικός τραυματίστηκε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών στο Κίεβο, προσθέτοντας ότι τρία οδοφράγματα που είχαν υψώσει οι φιλορώσοι κοντά στην είσοδο της πόλης «καταστράφηκαν».

 

«Εάν πράγματι το σημερινό καθεστώς στο Κίεβο άρχισε να χρησιμοποιεί τον στρατό εναντίον του πληθυσμού σε αυτή τη χώρα, αυτό είναι ένα πολύ βαρύ έγκλημα εναντίον του ίδιου του λαού του» είπε ο Ρώσος Πρόεδρος σε συνέντευξή του η οποία μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά και προειδοποίησε ότι η επιχείρηση αυτή θα έχει «συνέπειες για τους ανθρώπους οι οποίοι λαμβάνουν αποφάσεις» στο Κίεβο.

 

Σήμερα επίσης αφέθηκε ελεύθερος ο Αμερικανός δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στο Σλαβιάνσκ

 

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος Σάιμον Οστρόφσκι, ο οποίος είχε συλληφθεί το βράδυ της Δευτέρας από αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, αφέθηκε σήμερα ελεύθερος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Ο δημοσιογράφος, που υποστηρίζει ότι τον ξυλοκόπησαν ενώ του είχαν κλείσει τα μάτια και του είχαν δέσει τα χέρια, απελευθερώθηκε γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα.

 

"Αισθάνομαι καλά" είπε ο 33χρονος δημοσιογράφος που εργάζεται για τον ειδησεογραφικό ιστότοπο ViceNews ενώ κατευθυνόταν με αυτοκίνητο προς το Ντονέτσκ, συνοδευόμενος από συναδέλφους του. "Ήρθαν να με δουν και μου είπαν να μαζέψω τα πράγματά μου" πρόσθεσε.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54