Φωτογραφία REUTERS

Απογοητευμένος ο Κέρι από την παλαιστινιακή συμφωνία

Απογοητευμένος από την ανακοίνωση για την επίτευξη της ενδοπαλαιστινιακής συμφωνίας συμφιλίωσης και το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη Χαμάς δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την Πέμπτη με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.

Να κάνουν συμβιβασμούς κάλεσε ωστόσο ο Κέρι τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους ηγέτες, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση από το Ισραήλ της αναστολής των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων σε αντίποινα για τη συμφωνία συμφιλίωσης της Χαμάς με την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ). 

«Υπάρχει ακόμη η πιθανότητα να προχωρήσουμε, όμως οι ηγέτες πρέπει να κάνουν συμβιβασμούς (…) Αν δεν επιθυμούν να κάνουν τους απαραίτητους συμβιβασμούς, τότε θα είναι πολύ δύσκολο», σημείωσε ο Κέρι μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τις ελπίδες μας και τη δέσμευσή μας να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε ειρήνευση. Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος πιθανός δρόμος, όμως αυτή τη στιγμή η κατάσταση ουσιαστικά έφτασε σε ένα πολύ δύσκολο επίπεδο και οι ίδιοι οι ηγέτες πρέπει να λάβουν αποφάσεις», πρόσθεσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και υπογράμμισε ότι «η κατάσταση είναι στα χέρια τους».

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25/04/2014 - 00:22