Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

Ομιλία Τσίπρα στην Καλαμάτα στις 5 Μαΐου

Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί, τη Δευτέρα 5 Μαΐου, ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή και άλλους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, για τις ευρωεκλογές.

 

 «Ανάπτυξη και περιφέρεια σε περίοδο κρίσης»

 με Δραγασάκη, Πετράκο, Βουδούρη

«Ανάπτυξη και περιφέρεια σε περίοδο κρίσης», είναι το γενικό θέμα εκδήλωσης που οργανώνουν αύριο στις 6:30 το απόγευμα, στην Καλαμάτα ο συνδυασμός «Πελοπόννησος Πρώτα» και ο ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο και ομιλητές θα είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης, ο βουλευτής Θανάσης Πετράκος και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Οδυσσέας Βουδούρης. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Νίκος Πατσαρίνος και ο συνταγματολόγος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. Γιώργος Κατρούγκαλος.  

 

Σήμερα τα εγκαίνια εκλογικού κέντρου του Μανώλη Μάκαρη

Σήμερα στις 8:30 το βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες». Το εκλογικό κέντρο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας απέναντι από το Πνευματικό Κέντρο. Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, ο οποίος θα παρουσιάσει τους στόχους και το πρόγραμμα του συνδυασμού του για το Δήμο Καλαμάτας και τους υποψήφιους συμβούλους που θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό του.

 

Η Βενετία Λιακουνάκου υποψήφια στη Λακωνία με το Γ. Μανώλη

Η εκπαιδευτικός Βενετία Λιακουνάκου θα είναι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας με το συνδυασμό "Πελοποννησιακή Ένωση" του Γιάννη Μανώλη. Η κα. Λιακουνάκου τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου της "Πελοποννησιακής Ένωσης" στη Λακωνία μετά την ανακοίνωση της απόσυρσης της υποψηφιότητας του Χαρίλαου Κολοκοτρώνη από τη θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη.

 

Στη Μεσσηνία η γραμματέας του ΛΑ.Ο.Σ.

Διήμερη περιοδεία στη Μεσσηνία πραγματοποιεί αύριο και την Κυριακή η γενική γραμματέας του ΛΑ.Ο.Σ. Ελισάβετ Τσάρου – Σωτηροπούλου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, η κα Τσάρου – Σωτηροπούλου αύριο θα επισκεφθεί την αγορά της Καλαμάτας, την παλιά πόλη, το κέντρο και την Παραλία και θα μιλήσει με τους πολίτες για τις ευρωεκλογές. Το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει επισκέψεις στα Αρφαρά, τον Μελιγαλά, το Κοπανάκι, Την Κυπαρισσία,  τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και τη Χώρα.

 

Φεστιβάλ Κιθάρας στην Καλαμάτα

Άρχισε χθες και ολοκληρώνεται αύριο στην Καλαμάτα, το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας «Γεράσιμος Μηλιαρέσης». Το Φεστιβάλ, που περιλαμβάνει και διαγωνισμό κιθάρας για νέους μουσικούς, οργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών των σχολών της δημοτικής επιχείρησης «Φάρις».

- Χθες στο Δημοτικό Ωδείο διαγωνίστηκαν οι νέοι κιθαρίστες που γεννήθηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου 2001. Το βράδυ στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής έδωσαν ρεσιτάλ κιθάρας η Μαίρη Νικολάου και του Αντώνης Κουφουδάκης.

- Σήμερα στις 10.30 το πρωί στο Δημοτικό Ωδείο, θα διαγωνισθούν οι γεννηθέντες μετά την 1η Ιανουαρίου 1998. Στις 9 το βράδυ, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής ο Άγγελος Μπότσης και ο Δημήτρης Κουρζάκης θα ερμηνεύσουν και μιλούν έργα για κλασική κιθάρα.

- Αύριο στις 11 το πρωί, στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής θα γίνει η απονομή των βραβείων και μικρή συναυλία των βραβευμένων.

 

 «Πήτερ Παν» από την «Πειραματική Σκηνή»

Το έργο του Τζέιμς Μπάρι «Πήτερ Παν», σε θεατρική διασκευή του Γιάννη Καλαντζόπουλου, παρουσιάζει στο Πνευματικό Κέντρο, η «Πειραματική Σκηνή» Καλαμάτας. Οι τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν σήμερα και αύριο.

Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία έχει κάνει ο Γιώργος Πασσάκος, τη μουσική ο Γιώργος Καζαντζής, τα σκηνικά σχεδίασε και επιμελήθηκε καλλιτεχνικά η Κατερίνα Μηλιαρέση, τα κοστούμια η Λέττα Πετρουλάκη και το βίντεο, όπως και τους φωτισμούς, ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Στην παράσταση παίρνουν μέρος 46 έφηβοι ερασιτέχνες ηθοποιοί.

 

Συνεχίζεται η έκθεση έργων του Α. Τάσσου στη Μεσσήνη

Έκθεση χαρακτικής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του κορυφαίου χαράκτη Α. Τάσσου διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και το Μουσείο Χαρακτικής “Τάκη Κατσουλίδη”.

Η έκθεση θα λειτουργεί στο Μουσείο στη Μεσσήνη, μέχρι τις 19 Μαΐου.

 

Είκοσι χώρες στην 22η Διεθνή Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής

Από 2 – 4 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα η φετινή 22η Διεθνής Συνάντηση Ρυθμικής Γυμναστικής, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος και ο τοπικός Φιλογυμναστικός Όμιλος. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν πάνω από 100 αθλήτριες από 20 χώρες.  Οι αποστολές αναμένεται να φθάσουν στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα την Τετάρτη (30 Απριλίου) για να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους.

Οι χώρες που συμμετέχουν είναι: Αυστραλία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Κύπρος, Τσεχία, Φινλανδία, Γεωργία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Καζακστάν, Λετονία, Ρουμανία, Σλοβενία, Η.Π.Α., Ουζμπεκιστάν

 

Πρώτη νίκη της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά

του Πανευρωπαϊκού Βόλεϊ Νεανίδων

Με νίκη της Εθνικής Νεανίδων Ελλάδας στο βόλεϊ, με 3 – 0 σετ, εναντίον της Εθνικής Σλοβακίας, έληξε χθες το βράδυ ο πρώτος αγώνας για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ Νεανίδων. Νωρίτερα η ομάδα του Βελγίου είχε κερδίσει την αντίστοιχη της Ελβετίας με 3 – 0 σετ.

Οι αγώνες άρχισαν χθες στο κλειστό γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου, στην Ανατολική Παραλία της Καλαμάτας, συνεχίζονται σήμερα και θα ολοκληρωθούν αύριο. Η συνέχεια του προγράμματος έχει ως εξής:

Σήμερα:

- 5.30 μ.μ. Βέλγιο – Σλοβακία

 - 8 μ.μ. Ελβετία – Ελλάδα

Αύριο:

- 5:30 μ.μ. Σλοβακία – Ελβετία

- 8 μ.μ. Βέλγιο – Ελλάδα.

Η είσοδος των φιλάθλων στο στάδιο είναι ελεύθερη.

 

Με Αχαϊκή εκτός η Καλαμάτα

Με την Αχαϊκή, εκτός έδρας, θα αγωνιστεί την Κυριακή η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας, σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας

 

Με Αστέρα Αμαλιάδας εντός ο Μεσσηνιακός.

Τον Αστέρα Αμαλιάδας θα υποδεχτεί την Κυριακή στην Καλαμάτα ο Μεσσηνιακός σε αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54