Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα επισκέπτεται σήμερα και αύριο ο Δ. Στρατούλης

Διήμερη περιοδεία σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα θα πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης. Ο κ. Στρατούλης θα φτάσει στις 2 το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη και το απόγευμα θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στο κέντρο της  πόλης μαζί με υποψηφίους ενώ στις 8 το βράδυ θα μιλήσει στο δημοτικό θέατρο της πόλης με θέμα: «Τρεις κάλπες, μία επιλογή: Να νικήσει η Ελπίδα!». Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό: ο Κώστας Μορφίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, ο Χρήστος Δούκας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο Παύλος Μιχαηλίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, η Μάγδα Σπηλιοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής και ο Χρήστος Καραγιαννίδης, βουλευτής Δράμας. Αύριο ο κ. Στρατούλης θα βρίσκεται στην περιοχή Ορεστιάδας, ξεκινώντας το πρόγραμμα της περιοδείας του στις 8.45 π.μ. από την επιχείρηση «Εβροφάρμα» και στις 9.30 π.μ. θα συμμετάσχει σε διευρυμένη σύσκεψη σωματείων και φορέων που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Από τις 11 και μετά θα επισκεφθεί διαδοχικά εργασιακούς χώρους της περιοχής και στις 12.30 το μεσημέρι θα αναχωρήσει για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για την επιστροφή του στην Αθήνα.

 

Ορεστιάδα: Καταγγελία Β. Μαυρίδη για προεκλογική κίνηση δημοτικού οχήματος, εκτός ωραρίου εργασίας

Ερώτημα προς το δήμο Ορεστιάδας σχετικά με τις καταγγελίες πολιτών που είδαν όχημα του δήμου να κινείται απογευματινές και βραδινές ώρες της περασμένης Τετάρτης σε οικισμούς του δήμου, κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ορεστιάδα στην πρώτη γραμμή», Βασίλης Μαυρίδης. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαυρίδης ερωτά ποιοι ήταν οι λόγοι κίνησης του συγκεκριμένου οχήματος εκτός ωραρίου εργασίας, ποιος το οδηγούσε, εάν υπήρχε δελτίο κίνησης και πως καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης. Ο ίδιος, σε δήλωσή του για το θέμα σημειώνει ότι «προκαλεί εντύπωση η κίνηση του αυτοκινήτου σε ώρες που οι υπηρεσίες είναι κλειστές, ειδικά την προεκλογική περίοδο» και τονίζει με νόημα πως ο δήμος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει εντός 30 ημερών στο ερώτημα που κατατέθηκε, ωστόσο «μπορούν να το κάνουν και άμεσα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για να λειτουργούν τα πράγματα εν τάξει», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μαυρίδης.

 

Μ. Ουζουνίδης: «Ισχνές έως ανύπαρκτες» οι υποδομές και βελτιώσεις που έχουν γίνει στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου

Στο έργο αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στους ποταμούς Έβρου, Ερυθροποτάμου, Άρδα και στους παραποτάμους της περιφερειακής τάφρου Ορεστιάδας, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Μαρίνος Ουζουνίδης, με αφορμή την απότομη άνοδο της στάθμης των υδάτων των ποταμών τα προηγούμενα 24ωρα στην περιοχή, μετά την υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαίλοβγκραντ της Βουλγαρίας. Το συγκεκριμένο έργο, όπως επισημαίνει ο κ. Ουζουνίδης, έχει εγκριθεί από τον Ιανουάριο του 2012 με 10,25 εκ. ευρώ, τα οποία αυξήθηκαν σε 17,5 εκ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και του τρέχοντος έτους αλλά και του 2015. Ο ίδιος διερωτάται εάν έχουν γίνει ή εάν έχουν ξεκινήσει οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που έχουν ενταχθεί στο έργο, 2,5 χρόνια μετά την έγκρισή του, ενώ καταθέτοντας τις δικές του παρατηρήσεις, διαπιστώνει  ότι «οι όποιες υποδομές και βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί είναι ισχνές έως ανύπαρκτες, γεγονός που έχει ως επακόλουθο τη δημιουργία ταραχής και σπασμωδικών κινήσεων από την πλευρά της Περιφέρειας».    

 

Αλεξανδρούπολη: Προχωρά το εγχείρημα ενσωμάτωσης βιώσιμων ενεργειακών τεχνολογιών στο νέο Κολυμβητήριο

Αίτηση χορήγησης προσφοράς σύνδεσης για μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης κατέθεσε προς τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Γραφείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του δήμου Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Φαλέκας. Μετά την αδειοδότηση και έγκριση της μονάδας, το νέο κλειστό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης θα είναι η πρώτη δημοτική εγκατάσταση της χώρας που θα εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες μείωσης της ενεργειακής της κατανάλωσης, μειώνοντας σημαντικά τα λειτουργικά της έξοδα και διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά της. Παράλληλα, ο δήμος Αλεξανδρούπολης θα έχει υλοποιήσει μέρος των δεσμεύσεών του που προκύπτουν από τη συμμετοχή του στην  Ευρωπαϊκή Κοινότητα του Συμφώνου των Δημάρχων, για μείωση κατά 20% της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2020. «Οι δράσεις αυτές αναμένεται να μετατρέψουν το νέο Κλειστό Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης σε πρότυπο κτίριο ενσωμάτωσης βιώσιμων ενεργειακών τεχνολογιών και να το καταστήσουν ενεργειακά και οικονομικά βιώσιμο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων του δήμου Αλεξανδρούπολης.

 

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Αλεξανδρούπολη

Απεργιακή Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση οργανώνει την επόμενη Πέμπτη, 1η Μάη, στις 10 το πρωί μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης το ΠΑΜΕ. «Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε. Σήμερα όσο ποτέ, χρειάζεται να ενισχυθεί η συσπείρωση στις γραμμές του αγώνα», αναφέρει στο μήνυμά του το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους για να αποκρούσουν «την επίθεση στα νώτα του εργατικού κινήματος».

 

Στον εισαγγελέα ένας Σύριος και ένας Έλληνας που προωθούσαν 6 μη νόμιμους μετανάστες

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας παραπέμφθηκαν ένας 22χρονος Σύριος και ένας 21χρονος Έλληνας, που συνελήφθησαν στην περιοχή Διδυμοτείχου για προώθηση έξι μη νόμιμων μεταναστών από τη Συρία στο εσωτερικό της χώρας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αλλοδαπός διακινητής διευκόλυνε την είσοδο των μεταναστών στην Ελλάδα και ο Έλληνας ήταν ο οδηγός του Ι. Χ. Φορτηγού που τους μετέφερε. Να σημειωθεί ότι κατά την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο όχημα είχε κλαπεί πριν από 10 ημέρες περίπου από περιοχή της Αθήνας. Σε άλλο περιστατικό, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 37χρονο υπήκοο Γεωργίας που επιχείρησε παράνομη έξοδο από τη χώρα. Ο άνδρας επέδειξε το διαβατήριο Γεωργιανών αρχών που κατείχε, το οποίο όμως διαπιστώθηκε πως είχε πλαστή προξενική θεώρηση εισόδου (VISA) των γαλλικών αρχών. Ο 37χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.   

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54