Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Επτά παρατάξεις θα διεκδικήσουν την ψήφο των Γιαννιωτών στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαίου. Η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων έληξε χτες Κυριακή με την κατάθεση των ονομάτων στο Πρωτοδικείο. Την ψήφο των δημοτών θα διεκδικήσουν οι παρατάξεις «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα-Κοινωνία Αξιών» με επικεφαλής το Θωμά Μπέγκα, η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με επικεφαλής το Νίκο Γκόντα, η «παράταξη «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» με επικεφαλής το Λάζαρο Νάτση, η «Λαική Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Τάκη Τασιούλα, η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Στέφανο Σκοπούλη, η «Αριστερή Παρέμβαση» με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσούρα και η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα.


Στη δημιουργική πολιτική, που μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, προσδοκά το κόμμα «Πράσινοι, Αλληλεγγύη, Δημιουργία Οικολογία». Στην ΕΡΑ Ιωαννίνων μίλησε ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος , προτείνοντας επιπλέον οι προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων να λαμβάνονται από τις κυβερνήσεις και τους πολίτες. Ειδική αναφορά στα θέματα Πολιτισμού και στο κενό που υπάρχει, μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, έκανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Καμίλο Νόλλας , ο οποίος κατάγεται από τη Βοβούσα, υπογραμμίζοντας ότι τα ιδιωτικά ΜΜΕ δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ στο κράτος.


Τα τοπικά στελέχη της εκπαίδευσης ασκούν εκβιαστικές πιέσεις στους εκπαιδευτικούς ώστε να προχωρήσει χωρίς προβλήματα η διαδικασία της εσωτερικής αυτο-αξιολόγησης, τόνισε μιλώντας στην ελεύθερη ΕΡΑ Ιωαννίνων ο γραμματέας της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, Λευτέρης Παπαθανάσης. Μιλώντας στην ΕΡΑ Ιωαννίνων, ο γραμματέας της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων επισήμανε ακόμη ότι σύντομα οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να σταθούν δίπλα στους συμπολίτες που δοκιμάζονται από την οικονομική ύφεση σε θέματα της καθημερινότητας όπως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η αντίσταση στη διακοπή των παροχών ρεύματος και νερό.


Σε τρίωρη στάση εργασίας σήμερα από τις 12 ως τις 3 το μεσημέρι προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας της Άρτας στα πλαίσια των κινητοποιήσεων για να σταματήσει στην πράξη και να ακυρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης. Οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ιδρύματος, ενώ αύριο θα συμμετέχουν σε σύσκεψη των πρωτοβάθμιων Σωματείων των Νοσοκομείων Ηπείρου και Αιτωλοακαρνανίας, που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου της Πρέβεζας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των δράσεων για το συγκεκριμένο θέμα.  


Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η Ένωση Γυμναστών Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, συνδιοργανώνουν Ημερίδα με τίτλο «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ». Η Ημερίδα πραγματοποιείται στην αίθουσα «Δημήτρης Χατζής», στα παλαιά σφαγεία και ξεκινά σήμερα στις 5.30 το απόγευμα.


Σήμερα στις 9.30 το βράδυ το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει στο Κυλικείο της αίθουσας «Β. Πυρσινέλλας» την μουσική εκδήλωση «Άσπρα καράβια τα όνειρα μας». Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Δημήτρης Υφαντής, κιθάρα, Νίκος Παπάς, μπουζούκι και  Σωκράτης Καραβίδας, πιάνο. Τραγουδούν οι:  Δημήτρης Υφαντής, Μαρία Βακάλη, Αλέξανδρος Βασδέκης και Μαρία Γκάντζου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Μ’ ένα γκολ που σημείωσε ο Νίκος Κοροβέσης στο 76ο λεπτό ο ΠΑΣ κέρδισε 1-0 τη Βέροια σε φιλικό παιχνίδι που έγινε την Παρασκευή στο Πανηπειρωτικό Στάδιο παρουσία 600 περίπου θεατών. Η άτυπη ρεβάνς θα γίνει την Τετάρτη στο γήπεδο της «Βασίλισσας». Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα προπονητή με την πιθανότητες να συγκλίνουν υπέρ της παραμονής του Γιάννη Πετράκη στον γιαννιώτικο πάγκο.  


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Παπαχριστοδούλου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54