Eιδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου


Κατατέθηκαν οι συνδυασμοί στα Πρωτοδικεία

Ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στα Πρωτοδικεία Ηλείας και Αμαλιάδας η κατάθεση των συνδυασμών που θα λάβουν μέρος στις αυτοδικοικητικές εκλογές της 18ης Μαϊου, και η επίσημη ανακήρυξή τους θα γίνει το προσεχές Σάββατο 3 Μαϊου. Το δήμο Πύργου διεκδικούν 8 συνδυασμοί, το δήμο Ηλιδας 5, το δήμο Αρχαίας Ολυμπίας 4, το δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων 3,το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης 5, το δήμο Πηνειού 4, το δήμο Ζαχάρως 3, μεταξύ των οποίων και ο έκπτωτος δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος. Οσον αφορά τις Περιφερειακές εκλογές, την ψήφο των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα διεκδικήσουν 10 συνδυασμοί.

 
Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την Ολυμπιακή Φλόγα

Να ενώσουν τη φωνή τους, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση της ΔΟΕ να διοργανώσει την εκδήλωση αφής της Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο και όχι στο φυσικό της χώρο στην Αρχ. Ολυμπία, καλούν τους πολίτες και τους φορείς της Ολυμπίας και της Ηλείας γενικότερα ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαρ. Καφύρας. Στην κατεύθυνση αυτή διοργανώνεται εκδήλωση εναντίωσης στην απόφαση αυτή της ΔΟΕ μεθαύριο Τετάρτη 30 Απριλίου, ώρα 11 το πρωί στο δημαρχείο της Ολυμπίας.

 
Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της ΕΣΕΕ

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες του 3ήμερου συνεδρίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grecotel στην Κυλληνης, με τη συμμετοχή πάνω από 2.000 εμποροεπαγγελματιών απ’ όλη την Ελλάδα και ξένων εκπροσώπων. Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν 7 διαφορετικές θεματικές ενότητες από γνωστούς πανεπιστημιακούς και παράγοντες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Προλόγισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασ. Κορκίδης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γκέραντ Ατλαν, πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπορίου της Γαλλίας.

 
Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες από την χθεσινή θεομηνία


Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί που επλήγησαν οι καλλιέργειές τους από τις ισχυρές καταιγίδες και τη σφοδρή χαλαζόπτωση τα ξημερώματα χθες. Ζημιές προκλήθηκαν στα αμπέλια, και τις σταφίδες, τα κηπευτικά και τα ελαιόδενδρα. Πλέον οι παραγωγοί έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην πολιτεία και ζητούν άμεση εκτίμηση των ζημιών από τον ΕΛΓΑ.

 
Χάρισε ζωή με το θάνατό του

Ζωή με το θάνατό του έδωσε σε 4 συνανθρώπους μας ο 20χρονος Κωνσταντίνος Δρούλιας, που είχε τραυματιστεί σοβαρά τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης στον επαρχιακό δρόμο Πύργου-Οινόης,  στο Κουζούλι. Το παλικάρι νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, αλλά  το θαύμα στο οποίο όλοι ήλπιζαν δεν ήρθε ποτέ… η πολυπόθητη ανάσταση δεν φώτισε την οικογένειά του.  Για περίπου δέκα ημέρες  έδινε τη μάχη για τη ζωή του και τελικά κατέληξε το πρωί της Κυριακής. Νωρίτερα οι γονείς του είχαν λάβει μια γενναία απόφαση… Πρόσφεραν το δώρο της ζωής, το δώρο της ανάστασης που περίμεναν για το γιο τους, σε τέσσερις άλλους ανθρώπους, δωρίζοντας τα όργανά του. Η καρδιά του θα χτυπά σε άλλο σώμα, οι νεφροί και το ήπαρ, θα δώσουν μια νέα ζωή σε συνανθρώπους μας. Η τοπική κοινωνία βυθίστηκε στο πένθος στο άγγελμα του θανάτου του 20χρονου φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών και αθλητή του μπάντμιντον με σημαντικές διακρίσεις. Η οικογένεια του, οι συγγενείς και οι φίλοι του θα τον αποχαιρετήσουν στις 3 σήμερα το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου στον Ανθόπυργο.

Τραγωδία σε γαμήλιο τραπέζι

Σε ανείπωτη τραγωδία εξελίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής τραπέζι γάμου σε κέντρο διασκέδασης στο Λεβεντοχώρι. Κατά τη διάρκεια του γλεντιού, λίγο πριν από τη μία, ένας 61χρονος υπέστη καρδιακό επεισόδιο την ώρα που κάθισε στο τραπέζι έχοντας μόλις σταματήσει να χορεύει. Ο άτυχος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε, προκαλώντας πανικό στους παρευρισκομένους. Παρά το αρχικό σοκ, προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ ειδοποιήθηκε γιατρός που βρισκόταν στο χωριό, προκειμένου να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες. Ωστόσο, στο Νοσοκομείο Πύργου που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, κατέληξε.



Ο Φιλοζωικός καλεί τους υποψήφιους δημάρχους να πάρουν θέση για τα αδέσποτα

Θέλοντας να «αναγκάσει» τους υποψήφιους δημάρχους του Δήμου Πύργου να τοποθετηθούν και να δεσμευτούν για το μείζον κοινωνικό θέμα της προστασίας, της κακοποίησης, των αδέσποτων αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας του καταφυγίου  στην περιοχή της Συντριάδας, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου διοργανώνει σήμερα Δευτέρα στις 8 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Πύργου στο Λάτσειο, ανοικτή εκδήλωση- δημόσιο διάλογο και έχουν προσκληθεί όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι.

 


Τιμούν την Μάχη της Αγουλινίτσας


Την ιστορική μάχη της Αγουλινίτσας που έλαβε χώρα στις 24 Απριλίου 1821, τιμά την Κυριακή 4 Μαϊου η Δημοτική Κοινότητα Επιταλίου, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του  μνημείου που  κατασκευάστηκε από τους κατοίκους στη μνήμη των ηρωικών τους προγόνων. Σύντομα αναφορά στο χρονικό της μάχης της Αγουλινίτσας θα γίνει από τον δάσκαλο Χρυσοβαλάντη Δημητρόπουλο.

 
 

Καιρός

Βροχές και καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές, συνοδευόμενες από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, χαλάζι και ριπαίους ανέμους, περιμένουμε σήμερα στο Νομό μας κυρίως τις  μεσημβρινές ώρες. Ύφεση από το απόγευμα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54