Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Την Κέρκυρα θα επισκεφθεί την επόμενη Δευτέρα, 5 Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πολιτική ομιλία, στις 6.30 το απόγευμα, στο Πεντοφάναρο

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ

Στην Κέρκυρα αναμένεται να έρθει στις 2 Μαΐου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ -Προοδευτικής Συνεργασίας Φώτης Κουβέλης για τη  συγκέντρωση που πραγματοποιεί η «Αριστερή Κίνηση Ιονίου» εν όψει των Περιφερειακών εκλογών.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 7.30 μ.μ. της ίδιας μέρας στο Εργατικό Κέντρο

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΜΙΧΑΗΛ

Στην Κέρκυρα βρίσκεται σήμερα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μιχάλης Μιχαήλ.

Ο κ. Μιχαήλ θα δώσει σ/τ στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας.  

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή εκδήλωση, που θα γίνει στις 10.00 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο..

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, «η 1η Μάη 2014 βρίσκει τους εργαζόμενους και τη χώρα κάτω από το βάρος της καπιταλιστικής κρίσης του κεφαλαίου και από τη συγκυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που υπηρετούν τα συμφέροντα των ισχυρών ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών, εφαρμόζοντας την πιο επαίσχυντη και βάρβαρη πολιτική ενάντια στο δικαίωμα της εργασίας της ασφάλισης, της περίθαλψης, της κοινωνικής πρόνοιας, της Παιδείας, της Υγείας. Παράλληλα, η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και το ξεπούλημα κρατικής περιουσίας και του ορυκτού πλούτου μετατρέπει τη ζωή του λαού σε κόλαση και τη δουλειά σε δουλεία…

... Οι πολίτες της χώρας μας πρέπει να είναι αποφασισμένοι να αντιπαλέψουν αυτές τις συνταγές της εξαθλίωσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των κεκτημένων μας δικαιωμάτων, της υποταγής της χώρας στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.».

 

 

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Στις 10.00 το πρωί θα γίνει και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Σαρόκο.

«Να στείλουμε μήνυμα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «σε μεγαλοεργοδοσία, κυβέρνηση, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ότι είμαστε όρθιοι, έτοιμοι να υπερασπιστούμε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.

Σήμερα όσο ποτέ, χρειάζεται να ενισχυθεί η συσπείρωση στις γραμμές του αγώνα. Έχουν βάλει στο μάτι τη συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα στην απεργία, στις διεκδικήσεις. Να μην επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στα σωματεία. Να οργανωθούμε σε αυτά, να δυναμώσει η παρέμβαση τους. Να μην αφήσουμε την εργοδοσία να αλωνίζει στους κλάδους και στους τόπους δουλείας.

Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα, να ανατραπεί η γραμμή της ταξικής υποταγής, που νεκρώνει το σώμα της εργατικής τάξης. Να ηττηθεί η γραμμή που απελπίζει και αποτρέπει χιλιάδες εργαζόμενους και νέους να μπουν στους αγώνες και την ταξική πάλη.

Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση σε ταξική βάση του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος.

Προωθούμε τη λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολουμένους, μικροπαραγωγούς όλων των κλάδων».

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ»

Εγκαινιάστηκε το περασμένο Σάββατο το ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας «Μάντζαρος». Πρόκειται για   έργο  που είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επί θητείας Στέφανου Πουλημένου και από την ΠΙΝ επί θητείας Σωτήρη Βόσδου και ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙ Α ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Συνελήφθη  το Σαββάτο (26.04.2014) το βράδυ στην Κέρκυρα  21χρονος  ημεδαπός  για κατοχή ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί  τον εντόπισαν   κατά την διάρκεια της περιπολίας τους , στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πρόληψη της εγκληματικότητας  και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκαν  συσκευασίες με ηρωίνη βάρους περίπου 4 γραμμαρίων, καθώς και χάπια απαγορευμένης φαρμακευτικής ουσίας.  

 

ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΙΤΕΙΑ

Συστηματικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και της επαιτείας  πραγματοποιήθηκαν  κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τάξης Κέρκυρας, με  στόχο την προστασία της εμπορικής δραστηριότητας.

Αναλυτικότερα κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κατά το χρονικό διάστημα 14.04.02014 έως και 27.04.2014,  εντοπίστηκαν συνολικά δώδεκα  άτομα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 2000 προϊόντα παραεμπορίου, καθώς επίσης και 12 άτομα τα οποία επαιτούσαν σε διάφορα σημεία της πόλης της Κέρκυρας.

Οι παράνομες συσκευασίες και τα προϊόντα, τα οποία προορίζονταν να πωληθούν στην τοπική αγορά, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.

Στην συνέχεια, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, επιβλήθηκαν στουςπλανόδιους μικροπωλητές πρόστιμα συνολικού ύψους 12.000 ευρώ.

 

ΤΟ 5Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Την Παρασκευή 25 Απρίλη  πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης  του «5ου  πρωταθλήματος ακαδημιών ποδοσφαίρου Βόρειας Κέρκυρας».    

Φέτος συμμετέχουν 8 σωματεία : ΑΟ Σπαρτίλας, Οδυσσέας Αυλιωτών, ΑΟ Αστέρας Λιαπάδων, Αετός Αγ. Αθανασίου, Ολυμπιάδα Καρουσάδων, Αχιλλέας Νυμφών και Θιναλιακός και Αυγερινός Βαλανιού , θα διεξαχθούν συνολικά 106 παιγνίδια και θα λάβουν μέρος 320 μικροί αθλητές, ενώ παράλληλα θα διεξάγονται διαγωνισμοί ταχύτερου σουτ και πέναλτι.  Το πρωτάθλημα αποτελεί διοργάνωση του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και της ΕΠΣ Κέρκυρας, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών (26/6) σε τρεις κατηγορίες ηλικιακές (προτζούνιορ, τζούνιορ και Προπαίδων)

Η τελετή λήξης θα γίνει την Κυριακή 8 Ιουνίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54