Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας-Καρδίτσα

Καρδίτσα 29 Απριλίου 2014
 
 
Συναντήσεις με τον Κ. Τσιάρα της ΝΔ ισχυρίζεται ότι είχε ο Χρ. Παππάς
 
Δύο πολύωρες συναντήσεις με το βουλευτή Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κώστα Τσιάρα ισχυρίζεται ότι είχε ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Χρήστος Παππάς. Σε ανοιχτή του επιστολή αναφέρει ότι στις συναντήσεις αυτές υπήρχε «ταυτόσημο πνεύμα» και ότι ο τότε υφυπουργός εξωτερικών ασκούσε κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση.
 
Απεργιακές συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά
 
Απεργιακή συγκέντρωση την Πρωτομαγιά διοργανώνουν από κοινού το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στο εργατικό κέντρο έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή πρωτοβάθμιων συλλόγων, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα, ενώ κλήθηκαν οι Καρδιτσιώτες να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση για να τιμηθεί η Πρωτομαγιά που βρίσκει τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους εξαθλιωμένους από τις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων. Την ίδια ώρα, στο ίδιο μέρος, απεργιακή συγκέντρωση οργανώνει και το ΠΑΜΕ.
 
Η ΕΟΑΣΚ ζητά άμεση την εκτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες
 
Οι τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή της Καρδίτσας, αλλά και η χαλαζόπτωση σε ορισμένες περιοχές, έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους αγρότες. Σε καλλιέργειες που είναι σε εξέλιξη όπως σιτηρά, καλαμπόκι, αμπέλια προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές. Στην βαμβακοκαλλιέργεια και ιδιαίτερα σε όσα χωράφια είχαν σπαρθεί, λόγω της μεγάλης βροχόπτωσης είναι αδύνατο το φύτρωμα και θα χρειαστεί επανασπορά. Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας καλεί τον ΕΛΓΑ άμεσα να εκτιμήσει την κατάσταση, όπου επιβάλλεται να γίνουν αγγελίες ζημιών, να καλυφθούν στο 100% τα έξοδα της επανασποράς και να αποζημιωθούν οι αγρότες και για τις άλλες καλλιέργειες που υπέστησαν ζημιές από τη νεροποντή και το χαλάζι.
 
Στην Καρδίτσα σήμερα έξι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το Ποτάμι
 
Έξι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το Ποτάμι θα βρίσκονται σήμερα στην Καρδίτσα, και συγκεκριμένα οι Νίκος Ορφανός, Ζαχαρούλα Γιαβρούτα-Λούδα, Δημήτρης Κουρέτας, Χριστίνα Ταχιάου, Σπύρος Καχριμάνης και Θανάσης Σκόκος. Στις 7 αύριο το απόγευμα θα βρίσκονται στο Παυσίλυπο, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με Καρδιτσιώτες.
 
Αύριο στην Καρδίτσα ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο Θόδωρος Μαργαρίτης
 
Στο πλαίσιο των περιοδειών των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς-Προοδευτικής Συνεργασίας, θα επισκεφτούν αύριο την Καρδίτσα ο Δημήτρης Χατζησωκράτης και ο Θόδωρος Μαργαρίτης και θα δώσουν συνέντευξη τύπου στις 11.30 το πρωί, στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς.
 
Συνέντευξη τύπου για την Εαρινή Γιορτή
 
Στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καρδίτσας, θα δοθεί συνέντευξη τύπου από την Οργανωτική Επιτροπή της 3ης Εαρινής Γιορτής της Φύσης, με θέμα τη φετινή διοργάνωση.
 
81χρονος αυτοπυροβολήθηκε με καραμπίνα
 
Τέλος στη ζωή του έδωσε ένας ηλικιωμένος από τον Παλαμά. Πρόκειται για έναν 81χρονο άντρα ο οποίος αυτοπυροβολήθηκε χθες μέσα στην αποθήκη του με κυνηγετική καραμπίνα.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29/04/2014 - 09:52