"Είμαι εδώ" - Σάββατο 10 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη

"Είμαι εδώ"

Σάββατο 10 Μαΐου στις 20:00, εγκαίνια έκθεσης.

Γκαλερί Tettix
Διεύθυνση: Τσιμισκή & Διαλέττη 3, Θεσσαλονίκη.


"Η φιλοσοφία, η πρόθεση και πράξη του 3ου εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. είναι να κινηθεί σε τροχιά εξωστρέφειας και συνδιαλλαγής με την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.


Οι ασχολούμενοι και όσοι παρακολουθούν τα της τέχνης ξέρουν πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι να παρουσιάσουν οι νέοι δημιουργοί το έργο τους. Αυτό βέβαια πολύ λίγο απ’ ο,τι φαίνεται απασχολεί τους επιμελητές, τους ανθρώπους αιθουσών τέχνης, τους συλλέκτες, την πολιτεία.
Αυτή η πρακτική οδηγεί τον νέο καλλιτέχνη στην απομόνωση, τον αποκλεισμό, την απογοήτευση, την απομάκρυνση από τον σκοπό του.


Εμείς αντιστεκόμαστε, συνεργαζόμαστε με καλλιτέχνες εκτός Σχολής, συνδημιουργούμε, συμπάσχουμε, ενθουσιαζόμαστε για τα μελλούμενα και τολμάμε αυτά τα καλλιτεχνήματα που προκύπτουν να τα παρουσιάζουμε.
Αυτή τη φορά καλεσμένος σε κοινή δράση είναι ο συνάδελφος και φίλος Γιάννης Σταμενίτης".

Γιώργος Τσακίρης
Καθηγητής




O κατάλογος αυτός αποτελεί την εικαστική προσπάθεια φοιτητών του τρίτου εργαστηρίου ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με υπεύθυνο καθηγητή τον Γιώργο Τσακίρη.


Η μύηση των φοιτητών στις Νέες Τεχνολογίες και η ενεργή συμμετοχή τους με νέους τρόπους σκέψης, σε ομαδικές συνεδρίες, αποτελεί πρωταρχικό παράγοντα και συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση κλίματος δημιουργίας και εποικοδομητικής συνεργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής τους.
Η εργαστηριακή πρόταση για την παρουσίαση ομαδικής έκθεσης με θέμα «είμαι εδώ», ξεκίνησε από τη διαδικασία μελέτης προδιαγραφών για τη σχεδίαση εντύπων, καταλόγου, αφίσας, πρόσκλησης και τελικά στην αποπεράτωση ενός πραγματικού εκτυπωμένου έργου οπτικής επικοινωνίας.


Η διαδικασία αυτή είχε ως αποτέλεσμα να τροφοδοτήσει τους νέους εικαστικούς με γνώσεις στα ηλεκτρονικά μέσα σχεδίασης, η ορθότητα της οποίας επιβεβαιώνεται με την παρουσίαση των προσωπικών έργων τους στον έντυπο κατάλογο.


Στο συγκεκριμένο εργαστηριακό μάθημα παρουσιάσθηκε λογισμικό επεξεργασίας εικόνας και ηλεκτρονικής σελιδοποίησης.

Εισηγητής, επιμέλεια έκθεσης:
Γιάννης Σταμενίτης, εικαστικός, γραφίστας οπτικής επικοινωνίας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06/05/2014 - 10:28