Ειδήσεις από την ΕΡΑ Σερρών

Λεζάντες - Φωτογραφίες - Χειραψίες και Φρου-φρου
 
Σκληρή επίθεση κατά του προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών εξέπλευσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Σωτήρης Κοτσαμπάς, κάνοντας λόγο για "λεζάντες - φωτογραφίες-χειραψίες και φρου-φρου" και τονίζοντας πως καμιά προσπάθεια του Επιμελητηρίου δεν έπιασε τόπο.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας :
 
Τις τελευταίες μέρες είδαν το φως της δημοσιότητας σε περιοδικά, εφημερίδες και sait  ανακοινώσεις του Επιμελητήριου Σερρών και φωτογραφίες από συνάντηση με τον Υπουργό κ Μιχελάκη  έχοντας πομπώδεις τίτλους « Έπιασαν τόπο οι συνεχείς προσπάθειες και παρεμβάσεις του Επιμελητήριου Σερρών»
 
ΟΧΙ κύριοι του Επιμελητηρίου αυτό είναι ένα μεγάλο ΨΕΜΑ.
 
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ κ Κοτσαμπάς το Σωματείο Εστιατόρων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων , ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και η ΚΕΔ με συνεχείς προσπάθειες επισκέψεις στην Αθήνα, πιέσεις επαφές με Βουλευτές της επιτροπής προώθηση τροπολογίας με την κ Γιαταγάννα και συνεχή ενημέρωση στον Υπουργό προσπαθήσαμε να περάσουμε την θέση ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΥΝΟΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.
 
Αυτό τελικά δεν έγινε. Οι ρυθμίσεις που πέρασε το Υπουργείο δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση δεν είναι αυτό που ΖΗΤΟΥΣΑΝ οι επαγγελματίες. Τα πρόστιμα οι προσαυξήσεις και οι τόκοι είναι αυτά όπως ξέρετε που τριπλασιάζουν το ποσό.
 
Βλέπουμε λοιπόν το Υπουργείο και ο κος Μιχελάκης βρήκε πρόθυμους ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ και χειροκροτητές το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ για να περάσει με ανακοινώσεις τις « νέες ρυθμίσεις» αφού το Επιμελητήριο Σερρών τις υιοθετεί  και πανηγυρίζει. Έτσι μετατρέπεται ο ρόλος του σε γραφείο τύπου του Υπουργού των εσωτερικών κ Μιχελάκη.
 
Η ΟΕΒΕΣΣ και οι επαγγελματίες πιστεύουμε ότι τουλάχιστον θα έπρεπε το Επιμελητήριο να έρθει σε επαφή με τους άμεσα ενδιαφερόμενους φορείς ( σωματεία- ΟΕΒΕΣΣ) να ρωτήσει αν δεν γνωρίζει αν ΤΕΛΙΚΑ αυτές οι ρυθμίσεις είναι αυτό που πραγματικά ζητούσαν οι επαγγελματίες.
 
Για μια ακόμη φορά …………………… ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ
 
 
Οι Σερραίοι της Θεσσαλονίκης επισκέπτονται το Δήμο Βισαλτίας
 
το πλαίσιο της δράσης της "Γνωρίζω τον τόπο μου", η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης διοργανώνει Ημερήσια εκδρομή στο Δήμο Βισαλτίας Σερρών την Κυριακή 4 Μαΐου.
     Σύμφωνα με το πρόγραμμα που επιμελήθηκαν οι Σύλλογοι μέλη της Ομοσπονδίας που ανήκουν στο Δήμο Βισαλτίας, θα επισκεφθούν : Το λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου Αμπελιωτών Θεσ/νίκης στους Αμπέλους, την επιβλητική εκκλησία των Τριών Ιεραρχών στην Τερπνή την οποία εγκαινίασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, το λαογραφικό μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής, το παλιό στρατόπεδο και το Σύλλογο Γυναικών Νιγρίτας, το Δημαρχείο στη Νιγρίτα όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή από το Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Καλαϊτζή, τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, το Καπνομάγαζο (Κέντρο Πολιτισμού), το Πηγάδι της Γερακίνας και το Λαογραφικό Μουσείο.
    Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα εργοστάσια μονωτικών της FIBRAN στην Τερπνή, σπιρουλίνας στα Θερμά και να παρακολουθήσουν την ξακουστή παραδοσιακή πάλη με τα «κιουσπέτια» στο πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου.
 
Δ.Χαραλαμπίδου: «Ο χρυσός τους φέρνει πιο κοντά…»
 
Με αφορμή τις δηλώσεις των δύο υποψηφίων της ΝΔ για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, σχετικά με τις άδειες εξόρυξης χρυσού στις περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής και Σερρών η υποψήφια Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δέσποινα Χαραλαμπίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με έκπληξη παρακολουθώ τoν ενδοοικογενειακό καυγά, ανάμεσα στον επίσημο υποψήφιο και τον «μπαλαντέρ» της ΝΔ για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, για το θέμα του χρυσού.
Η αλήθεια είναι ότι ο μεν κ. Τζιτζικώστας ανακάλυψε την… Χαλκιδική, ενώ την ίδια ώρα άναβε το πράσινο φως για έρευνες στο νομό Σερρών, ενώ ο κ. Ιωαννίδης με τη σιωπή του στα έδρανα του κοινοβουλίου έχει ευθύνες για τις καταστροφικές εξορύξεις στη Χαλκιδική και τις προωθούμενες σε Σέρρες και Κιλκίς.
Φαίνεται πως στην περίπτωση των δύο εκλεκτών της κυβέρνησης Σαμαρά, ισχύει η γνωστή φράση: «Ο χρυσός τους φέρνει πιο κοντά…».
Τόσο από το Χαρωπό, το Άγγιστρο των Σερρών και το Κιλκίς, που επισκέφτηκα πρόσφατα, όσο και από τη βορειοανατολική Χαλκιδική, όπου περιόδευσα δύο φορές, με τους υποψήφιους της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας έχουμε κάνει ξεκάθαρο, ότι δε θα επιτρέψουμε στις όποιες «επενδύσεις» να καταστρέψουν το περιβάλλον των περιοχών και το μέλλον των κατοίκων και των επόμενων γενιών».
 
Εκδρομή στο Σπήλαιο Αγγίτη τα μικρά χορευτικά του Συλλόγου Βλάχων “Γ.Ολύμπιος”
 
  Την Κυριακή, 4 Μαΐου ο Σύλλογος Βλάχων Ν.Σερρών “Γεωργάκης Ολύμπιος” διοργανώνει εκπαιδευτική εκδρομή για τα μικρότερα χορευτικά τμήματά του στην πόλη της Δράμας, ξεκινώντας από το Σπήλαιο του Αγγίτη. Εκπαιδευτικές εκδρομές διοργανώνονται κάθε χρόνο από τον Σύλλογο σε γειτονικές πόλης του νομού μας, όπως στο Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης, το Κάστρο της Καβάλας ή την Καλλικράτεια της Χαλκιδικής.
  Φέτος, γονείς και Διοικητικό Συμβούλιο επέλεξαν να επισκεφτούν το Σπήλαιο του Αγγίτη, που βρίσκεται λίγο έξω από την Προσοτσάνη της Δράμας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου με μήκος 21 χιλιόμετρα. Έπειτα, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο κέντρο της πόλης της Δράμας, σε χώρους όπως το ποταμάκι της Αγίας Βαρβάρας και το Αρχαιολογικό Μουσείο.
  Η συμμετοχή για τα παιδιά είναι εντελώς δωρεάν, ενώ για τους γονείς το ποσό είναι συμβολικό. Παρόμοιες εκπαιδευτικές έχουν πραγματοποιηθεί και εντός των ορίων του νομού μας. Είναι μια ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουνε τόπους και μέρη της χώρας μας.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01/05/2014 - 21:15