Eιδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Οξύτατες αντιδράσεις από την παραχώρηση του δημαρχείου Ολυμπίας στη Χρυσή Αυγή για την παρουσίαση ψηφοδελτίου της

Αναστάτωση και οξύτατες αντιδράσεις, έχει προκαλέσει στον Νομό μας η είδηση που αποκάλυψε χθες κατ' αποκλειστικότητα το ertopen για την απόφαση της δημοτικής αρχής Αρχαίας Ολυμπίας, να παραχωρήσει αίθουσα του Δημαρχείου στη Χρυσή Αυγήγια να παρουσιάσει το ψηφοδέλτιό της για την Αντιπεριφέρεια Ηλείας. Σκληρές ανακοινώσεις κατά της δημοτικής αρχής εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.  Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αρχ. Ολυμπίας, είναι αδιανόητο πώς το Ολυμπιακό Ιδεώδες, πώς οι αρχές και οι αξίες του Ολυμπισμού, η μη βία, η αδιαπραγμάτευτη αντίθεση στο ρατσισμό, στο φασισμό, στην εκμετάλλευση, η δόκιμη ελευθερία και η δημοκρατία, συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες  του «κόμματος» της Χρυσής Αυγής, το οποίο ελέγχεται ποινικά για εγκληματικές πράξεις και ζητείται η άρση της ασυλίας των βουλευτών του,  ώστε η Δημοτική Αρχή να επιλέξει να συνδράμει την «Ελληνική Αυγή»! Καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτή την ενέργεια, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν εκφράζει όλα τα μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά σαφώς την ηγεσία του, και ευθέως  τον νυν Δήμαρχο Θ. Κοτζιά, ο οποίος, για άλλη μια φορά φαίνεται ασυνεπής στο πλαίσιο «έργων και λόγων»! Αν μη τι άλλο, τον καλούμε τόσο τον ίδιο, όσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο να ανακαλέσουν την απόφασή αυτή, με όποιο τρόπο κι αν πάρθηκε και να σεβαστούν τους θεσμούς και τις αξίες που σε τούτο τον τόπο θα πρέπει να είναι απολύτως σεβαστές και ακόλουθες με την ιστορία του, το όνομα και την παγκόσμια ακτινοβολία του! Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει ότι με απόφαση του Δήμαρχου Αρχαίας Ολυμπίας Θ. Κοτζιά παραχωρήθηκε στην εγκληματική - ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής η αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου για να παρουσιάσει το περιφερειακό ψηφοδέλτιό της.  Πρόκειται για αγαστή συνεργασία με το ναζιστικό μόρφωμα, και ζητεί  να συγκληθεί τώρα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, για να ανακληθεί η απόφαση που ντροπιάζει το λαό της Ολυμπίας. «Ο κάθε εκλεγμένος να πάρει επίσημα θέση. Να λογοδοτήσει ο Δήμαρχος για την κατάπτυστη ενέργειά του. Να μην  πατήσουν το πόδι τους εδώ οι φασίστες. Να μην αμαυρωθεί το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων με τις ιδέες του ναζισμού. Να μην αφήσουμε τους ναζιστές να εκμεταλλευτούν τον τόπο μας και την Ιστορία του για την προβολή του εκτρώματος τους», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

 

 

Δυναμικές συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά

Με δύο συγκεντρώσεις και πορείες από τα πρωτοβάθμια σωματεία στο 2ο Λύκειο Πύργου και το ΠΑΜΕ στην πλατεία Σάκη Καράγιωργα τιμήθηκε χθες η Εργατική Πρωτομαγιά στον Πύργο. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε λίγο μετά τις 10:30 στην κεντρική πλατεία του Πύργου, όπου ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Πύργου Θανάσης Καραμπέτσος απηύθυνε στην κεντρική ομιλία του κάλεσμα στην εργατική τάξη να αντισταθεί στην κυβερνητική πολιτική και να διατρανώσει την αντίθεσή της στη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία έως το μνημείο Καλάκου στο παλαιό νοσοκομείο, όπου κατατέθηκαν στεφάνια, ενώ η πορεία συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Δυναμική ήταν και η συγκέντρωση των πρωτοβάθμιων σωματείων όπου τονίστηκε ότι αυτή η Πρωτομαγιά, συνδέεται όσο ποτέ, με τους αγώνες στο Σικάγο πριν 128 χρόνια, καθώς οι εργαζόμενοι ζουν την βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να πάρει την ιστορική ρεβάνς, να μηδενίσει το κοντέρ των κατακτήσεων και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Ο καπιταλισμός, με τα νεοφιλελεύθερα μνημόνια, χτίζει τη γη της επαγγελίας για τους εργοδότες και ανοίγει τις πύλες της κόλασης για τους εργαζόμενους. Όλη η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη ζώνη φτηνής, ευέλικτης, ενοικιαζόμενης στρατιάς ανθρώπων, χωρίς δικαιώματα.

 

 

«Κίνημα της Ολυμπίας»

 

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου , μαθητών και   εκπροσώπων φορέων  από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και γενικά της Ηλείας διατρανώθηκε την Τετάρτη το πρωί η κάθετη αντίθεση όλων,  στην μη  τέλεση της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 2ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων , στο  Ιερό της Άλτης. Από το σύνολο των ομιλητών με έμφαση τονίστηκε  η ανάγκη    «για την αποκατάσταση της λαθεμένης απόφασης για τελετή στο Καλλιμάρμαρο» αλλά και ο « διαχωρισμός της ονομασίας «Ολυμπιακό» για τους αγώνες που δεν θα λαμβάνουν την φλόγα από την Αρχαία Ολυμπία.» Παράλληλα αποφασίστηκε  κατόπιν πρότασης του δημάρχου Ολυμπίας να δημιουργηθεί το «κίνημα της Ολυμπίας», που θα ανατρέψει την απόφαση αυτή της Δ.Ο.Ε. και θα αποτρέψει κάθε τέτοια κίνηση στο μέλλον. 

 

 

Απειλή «λουκέτο» στη Γραμματεία ΤΕΙ Πύργου

 

Με «λουκέτο» απειλείται αυτή τη φορά,  η Γραμματεία του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ, του ΤΕΙ στον Πύργο, αν μέσα στις επόμενες ημέρες, δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα έξι ολόκληρων μηνών που οφείλονται στις δυο Διοικητικούς Υπαλλήλους  και ξεπερνούν συνολικά τις 20.000 ευρώ!.
Οι δυο υπάλληλοι, παρέχουν ανελλιπώς  τις υπηρεσίες τους, παρότι δεν λαμβάνουν τα δεδουλευμένα τους, και μάλιστα, όπως υποστηρίζουν σε δηλώσεις τους, είναι αποφασισμένες να προσφύγουν ακόμα και στη Δικαιοσύνη, κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις τους.
Όπως υποστηρίζουν, φροντίζουν για την απρόσκοπτη λειτουργία του τμήματος εδώ και πολλά χρόνια και μάλιστα προσφέρουν συχνά τις υπηρεσίες τους ακόμα και Σαββατοκύριακα. «Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο τμήμα, με ενεργούς σπουδαστές πάνω από 1000, λειτουργεί κανονικά χωρίς ποτέ οι σπουδαστές να χάσουν κανένα εξάμηνο από υπαιτιότητα της Γραμματείας και παρά τις αντίξοες συνθήκες λειτουργίας. Ο δήμος όμως, που έχει αναλάβει την πληρωμή μας, μέχρι να δοθεί λύση από το Υπ. Παιδείας, δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του. Μάλιστα παρότι τα χρήματα που προορίζονταν και για την πληρωμή μας, εκταμιεύτηκαν, εμείς δεν έχουμε λάβει ούτε ευρώ», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

 

 

 

«Όχι» των Λεχαινών στα σκουπίδια του Πύργου

Κάθετα αντίθετοι είναι οι δημότες και το δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας – Κυλλήνης στο θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με την εναπόθεση σκουπιδιών στον ΧΑΔΑ Λεχαινών στη θέση «Δροσελή». Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης την Τετάρτη, παραβρέθηκαν και ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος και Βας. Παναγόπουλος αντίστοιχα, οι οποίοι ζήτησαν από το σώμα να δεχθεί ο ΧΑΔΑ Λεχαινών 50 φορτηγά με απορρίμματα τις επόμενες ημέρες. Αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό, καθώς εξαγριωμένοι κάτοικοι του Δήμου απαίτησαν τοσο από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Πύργου να μην πάει ούτε ένα απορριμματοφόρο του Δήμου Πύργου να αδειάσει στον ΧΑΔΑ Λεχαινών, τονίζοντας ότι ο μεγαλύτερος Δήμος του Νομού, η πρωτεύουσα του Νομού, έπρεπε να είχε μεριμνήσει από χρόνια για την επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών του, στην περιοχή του.

 

Πέθανε ενώ ταξίδευε 23χρονος Βούλγαρος

Την τελευταία του πνοή μέσα στο φορτηγό που ταξίδευε μαζί με ομοεθνή του, άφησε ένας 23χρονος από τη Βουλγαρία, νωρίς το πρωί χθες. Ο νεαρός, μετέβαινε προς την Κυπαρισσία, όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε. Ο οδηγός του φορτηγού, κάλεσε αμέσως βοήθεια, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του. Το περιστατικό συνέβη στην Ε.Ο. Πατρών – Πύργου, στο ύψος της διασταύρωσης Κουρούτας.

 

Την Κυριακή ο 4ος Λαϊκός Ανώμαλος Δρόμος

Ο 4ος Λαϊκός Δρόμος «Ο γύρος του Πύργου» με πρωταγωνιστές τους μαθητές των σχολείων και ενήλικες δρομείς διοργανώνεται την Κυριακή από το Δήμο Πύργου, τον Επιστημονικό Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Ηλείας και την Εθελοντική Δράση Πύργου.
Η εκκίνηση των διαδρομών θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Πύργου όπως και ο τερματισμός των αγώνων και οι κατηγορίες έχουν ως εξής:
-    1000m για μαθητές Δημοτικών σχολείων αλλά και νηπίων που θα τρέξουν με τη συνοδεία του γονέα
-    2000 m για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων
-    4000 m  για Ενήλικες
Θα βραβευτούν οι 3 πρώτες νικήτριες και οι 3 πρώτοι νικητές από κάθε κατηγορία και θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους δρομείς.
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, όλοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες, θα πρέπει να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα τρέξουν με δική τους ευθύνη, ενώ οι μαθητές με ευθύνη του γονέα τους.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές και την Κυριακή από 8.30 έως τις 10.00 το πρωί.

 

«Η ζωή μπροστά σου» αύριο στον «Απόλλωνα»

Το βραβευμένο έργο του Ρομάν Γκαρί «Η ζωή μπροστά σου» σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά, με την ίδια στον πρωταγωνιστικό ρόλο, παρουσιάζεται στο θέατρο Απόλλων στον Πύργο αύριο Σάββατο σε δυο παραστάσεις, απογευματινή και βραδινή.

 “Η ζωή μπροστά σου” είναι η ιστορία ενός μικρού Άραβα, που εγκαταλείπεται από όλους, εκτός από μια Εβραία πόρνη, στην οποία τον παρατάνε οι δικοί του, όπως πετάμε ένα νεογέννητο στα σκουπίδια. Αυτή αναλαμβάνει να τον μεγαλώσει και ο μικρός της αφοσιώνεται. Αυτά τα δύο μοναχικά πλάσματα, η γριά Εβραία και ο μικρός Άραβας δένονται με μια υπέροχη σχέση αγάπης και αφοσίωσης.

 Αύριο η Ιππική παρέλαση Ανδραβίδας

 

Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές για την ιππική παρέλαση Ανδραβίδας  που διοργανώνει αύριο ο τοπικός Σύλλογος "Κένταυροι". Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει άλογα από ολη την Ελλαδα, μεταξύ των οποίων άλογα φυλής Ανδραβίδας, Πηνείας, Φρειζιαν , Μινορκινο και Ανδαλουσία, Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Καιρός

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια σήμερα στο Νομό μας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 22 με 23oC στα πεδινά, 16 με 17oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ΝΔ έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54