Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Παρασκευή 2 Μαίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ - Τοπικές Ειδήσεις

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Την Κέρκυρα θα επισκεφθεί την επόμενη Δευτέρα, 5 Μαΐου, ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πολιτική ομιλία, στις 6.30 το απόγευμα, στο Πεντοφάναρο

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ

Το ΣΧΕΔΙΟ Β  οργανώνει προεκλογική συγκέντρωση στην Κέρκυρα, την Παρασκευή, στις 9 Μαΐου, 8.00 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο.
Ομιλητές θα είναι ο Αλέκος Αλαβάνος, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΣΧΕΔΙΟ Β, Κώστας Καββαδίας, συνδικαλιστής ξενοδοχοΰπάλληλος και Θέμης Τζήμας υποψήφιος ευρωβουλευτής  ΣΧΕΔΙΟ Β

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑΜΟΪΛΗ ΓΙΑ ΤΟ CASTELLO MIBELLI

Ερώτηση στους Υπουργούς Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και  Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης.
Αντικείμενο της ερώτησης είναι η προβλεπόμενη από το  Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α. αποψίλωση   δασικού τμήματος πάνω από 15.403 τ.μ. του Castello Mibelli, που – μεταξύ άλλων - παραβιάζει τη Σύμβαση της Γρανάδας.

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα έγινε σήμερα (Παρασκευή) το πρωί,  στο 1ο χλμ της   Εθνικής Οδού  Αχαράβης – Ρόδας στην Κέρκυρα, όταν επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 29χρονος ημεδαπός εξετράπη  της πορείας του,  με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό  της 21χρονης ημεδαπής συνεπιβάτιδας του οχήματος και τον ελαφρύ τραυματισμό 20χρονου ημεδαπού συνεπιβάτη.  
Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Εσπερίων.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, στο πλαίσιο του Ελευθέρου Πανεπιστημίου,    διοργανώνει ομιλία με θέμα «Ορθόδοξη Θεολογία και Ψυχανάλυση» τη Δευτέρα 5 Μαΐου, στις 7.00 το απόγευμα,  στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης.
Ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος κληρικός, επιστήμονας και  συγγραφέας Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Λουδοβίκος, καθηγητής και Διευθυντής Σπουδών στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge της Αγγλίας και ερευνητής καθηγητής του Wincester της Αγγλίας.  
Η είσοδος είναι για όλους ελεύθερη.

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ

Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας οργανώνει  παρουσίαση του βιβλίου της Φωτεινής Σ. Καρλάφτη – Μουρατίδη και του Σπυρίδωνος Χ. Μουρατίδη με θέμα «Το δημοτολόγιον της Ενώσεως. Πληθυσμός και οικονομία στην πόλη και τα προάστια της Κέρκυρας μετά την Ένωση των Επτανήσων  με το ελληνικό κράτος», Εκδόσεις Θεμέλιο, Αθήνα 2014.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ.: Δημήτρης Ανωγιάτης-Pelé, Καθ. Τμ. Ιστορίας & Κοσμήτορας της Σχολής Ιστορίας & Μετάφρασης-Διερμηνείας του Ι.Π., και  Ματούλα Τομαρά-Σιδέρη, Καθ. Παντείου Πανεπιστημίου στα γνωστικά αντικείμενα: Ιστορική Δημογραφία, Ιστορία των Νοοτροπιών, Παροικιακός Ελληνισμός και Ευεργετισμός.
Θα συντονίσει ο κ. Γιώργος  Πουλημένος, Έφορος Βιβλιοθήκης Α.Ε.Κ.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρίας στις 9 Μαΐου 2014, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 20.30.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 03/05/2014 - 02:00