Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ  21  ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Κυρίες και κύριοι χαίρετε,  Κυριακή 21  Ιουλίου  
Ακούτε δελτίο τοπικών ειδήσεων
Στο μικρόφωνο: η Νικολέττα Δουκάκη
Στη ρύθμιση του ήχου: ο Γιώργος Χάρτζαβαλος

•    Ο Χ. Σκούρτης θ´αποφασίσει ποιες Κυριακές θα λειτουργούν τα καταστήματα

•    140.000 ευρώ για τη μεταφορά μαθητών στο Δήμο Κέρκυρας


•    Νεκρός ο ένας από τους δύο δραπέτες των φυλακών Τρικάλων
  
•    Τρεις Κερκυραίες παρίσταναν τις... μοναχές και πουλούσαν εκκλησιαστικά είδη
   
•    Συνελήφθη Κερκυραίος για παράνομη εμπορία και πώληση απομιμήσεων όπλων

•    Έκτακτη  Γ.Σ θα πραγματοποιήσουν αύριο οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Κέρκυρας
 
•    Ανοίγει σήμερα  τις πύλες της η 3η Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνει ο  Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Κέρκυρας.
•    
•    ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Χ. Σκούρτης θ´αποφασίσει ποιες Κυριακές θα λειτουργούν τα καταστήματα

Ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρ. Σκούρτης θα αποφασίσει ποιες Κυριακές θα επιτρέπεται η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων.
Έχει περιθώριο ενός ακόμη μήνα (3 μήνες συνολικά από την ψήφιση του νομοσχεδίου) Σε περίπτωση που η προθεσμία αυτή παρέλθει χωρίς σχετική απόφαση, θα επιτρέπεται όλες τις Κυριακές του έτους η λειτουργία εμπορικών καταστημάτων μέχρι 250 τετραγωνικά μέτρα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι εκπτωτικά καταστήματα (outlet), δεν βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, και δεν συνδέονται νομικά με αλυσίδες καταστημάτων. Η σχετική απόφαση κάθε αντιπεριφερειάρχη μπορεί να αναθεωρείται ετησίως κάθε Ιανουάριο, αρχής γενομένης τον Ιανουάριο του 2015. Το ωράριο των καταστημάτων τις Κυριακές, ξεκινά στις 11 το πρωί και λήγει στις 8 το βράδυ.


140.000 ευρώ για τη μεταφορά μαθητών στο Δήμο Κέρκυρας

Το ποσό των 140.800 ευρώ θα αποδοθεί στο Δήμο Κέρκυρας με χρηματική εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Πρόκειται για επιχορήγηση των Δήμων από τους ΚΑΠ για την κάλυψη της μεταφοράς μαθητών και την σχετική εντολή υπογράφει ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, στις 18 Ιουλίου.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ίδια απόφαση ο Δήμος Παξών θα λάβει 12.500 ευρώ.


ΝΕΚΡΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ


Στον θάνατο ενός από τους δραπέτες των Τρικάλων, σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες του Μαριάν Κόλα, κατέληξε συμπλοκή με την αστυνομία έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο. Μαζί του ήταν και δεύτερος δραπέτης, για τον εντοπισμό του οποίου η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή. Τραυματίας είναι ένας άνδρας των ΕΚΑΜ που συμμετείχε στη συμπλοκή.


Τρεις Κερκυραίες παρίσταναν τις... μοναχές και πουλούσαν εκκλησιαστικά είδη


Τρεις Κερκυραίες συνελήφθησαν να παριστάνουν τις μοναχές, με σκοπό να πουλήσουν σε διερχόμενους εκκλησιαστικά είδη. Η σύλληψη και των τριών έγινε την Παρασκευή το μεσημέρι στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της ΥΑ του νησιού. Οι  μαϊμού – μοναχές είναι ηλικίας 31, 39 και 56 ετών και κατηγορούνται για αντιποίηση στολής



Συνελήφθη Κερκυραίος για παράνομη εμπορία και πώληση απομιμήσεων όπλων


Ένας 58χρονος συνελήφθη από τις Αρχές, για παράνομη εμπορία και πώληση απομιμήσεων  αεροβόλων πιστολιών και λοιπών ειδών οπλισμού στην Κέρκυρα. Συνελήφθη την Παρασκευή το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας. 58χρονος ημεδαπός για παράνομη εμπορία και πώληση ειδών οπλισμού. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε εμπορική επιχείρηση ιδιοκτησίας του  σε περιοχή της βόρειας Κέρκυρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:  μεταλλικές σιδερογροθιές,  πτυσσόμενες μεταλλικές ράβδοι,  εκκενωτές ηλεκτρικής ενέργειας, σουγιάδες,  πλαστικά αεροβόλα πιστόλια και άλλα


ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΥΡΙΟ  ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας στο Μαράσλειο οι  δημοτικοί υπάλληλοι προκειμένου να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει για το Σαββατοκύριακο  να απέχουν από την εργασία τους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΛΟΥΔΗΣ


Πρόσθετα θέματα για εγγραφή στην ημερήσια διάταξη του προσεχούς Περιφερειακού Συμβουλίου,  ζητά από τον Πρόεδρο του σώματος, ο Γιώργος Καλούδης. Συγκεκριμένα, ζητά να τεθούν προς συζήτηση α) η κατάργηση των σχολικών φυλάκων και της Δημοτικής Αστυνομίας, β) το κλείσιμο των Περιφερειακών Σταθμών Ζακύνθου και Κέρκυρας της ΕΡΤ, και γενικότερα, ο όλος τρόπος με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ και γ) η διαμαρτυρία των Δημάρχων και Αντιδημάρχων των μικρών νησιών.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΩΝΩΠΟΚΤΟΝΙΑ


Η δράση καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας συνεχίζεται με ικανοποιητικά έως τώρα αποτελέσματα. Έχει ήδη ξεκινήσει η δράση του 6ου κύκλου εφαρμογών, ο οποίος εξελίσσεται έως την 30η του μηνός.  Ο 6ος κύκλος του έργου  προβλέπει δράσεις στις δημοτικές ενότητες Φαιάκων, Θιναλίων, Εσπερίων, Αγίου Γεωργίου, Παρελίων, Λευκιμαίων και Αχιλλείων. Επιπλέον, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν ψεκασμοί στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Κέρκυρας και στα προάστια αυτού.  


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

•    Ανοίγει σήμερα  τις πύλες της η 3η Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνει ο  Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών Κέρκυρας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην πάνω πλατεία, θα διαρκέσει έως τις 3 Αυγούστου και θα λειτουργεί από τις 8 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ. Στην έκθεση θα φιλοξενηθεί και περίπτερο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του παιδιού».

•    Συναυλία του μουσικού σώματος  της φιλαρμονικής Σκριπερού με τον τίτλο Trombone Tribute θα δοθεί απόψε  στις 9 και τέταρτο το βράδυ στο περιστύλιο των ανακτόρων. Θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Σπύρος Ρουβάς.

•    Στο Θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου στο Μον Ρεπό θα παρουσιαστεί σήμερα η κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου «Η σεξουαλική ζωή του κυρίου και της κυρίας Παπαχαραλάμπους», με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Τζόυς Ευείδη

•    Τον Αλκίνοο Ιωαννίδη παρουσιάζει ο Επτά Τεχνών Τόπος την Τρίτη 23 Ιουλίου, στις  21.30, στο θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου», Μον Ρεπό. Μαζί του ο εξαίρετος τσελίστας και πολυμουσικός Γιώργος Καλούδης.  Τη συναυλία ανοίγουν οι “nL Project”, ένα πολλά υποσχόμενο σχήμα με βάση την Κέρκυρα.

•    Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη   συνεχίζει την εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας με το πρόγραμμα «Φώτοκομικ» για παιδιά ηλικίας 8 - 12 ετών, αύριο  από τις 10:00 εώς τις 12:00 στο Παιδικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης.

•    Το ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ παρουσιάζει,  από αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου, ομαδική έκθεση με έργα των Δήμητρας Μάζη, Γιώργου Μέγκουλα, Κώστα Τόμπρου, Αντρέα Βαλέρι και Ηλία Βαλάρη. Με τίτλο « OFFline» οι καλλιτέχνες επιχειρούν να επικοινωνήσουν μια διαφορετική εκδοχή των έργων τους, σε γλυπτική, εικαστικές εγκαταστάσεις, κολάζ, γυαλί και καμβάδες, με βασικό γνώμονα την εκτός πλαισίων  αποτύπωση των μηνυμάτων τους. Τα εγκαίνια θα γίνουν αύριο στις    8.30 το βράδυ στο Πολύτεχνο  


•    Την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο φρούριο θα επαναληφθεί η συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και με τη Φιλαρμονική Γαστουρίου «Ομόνοια», υπό τη διεύθυνση του Σπύρου  Ραλλή. Θα συμμετάσχουν ο Βαρύτονος Παντελής Κοντός η δημοτική χορωδία “ Δημόδοκος” και η παιδική χορωδία του Ωδείου Κέρκυρας 'Voci Inocenti'.



•    Συνεχίζονται οι βραδιές Κερκυραϊκής Λαϊκής Μουσικής Παράδοσης, με τη συμμετοχή του Πολυφωνικού Χορού Κυνοπιαστών «Γειτονία», οι οποίο σήμερα στις 9  θα βρίσκονται στο Βιρό


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


•    Την Κυριακή στις 9 και μισή το βράδυ στο προαύλιο της ΕΡΑ Κέρκυρας θα δοθεί συναυλία του  Maiden Quartet με τους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Λεοντάρη βιολί, Ανθή Ιωαννίδου βιολί, Νεφέλη Γαλάνη βιόλα και Δέσποινα Σπανού Τσέλο. Θα ερμηνεύσουν έργα Mozart, Schubert, Brahms, Dvorak και Κηπουργού.

Ο ΚΑΙΡΟΣ  


Αίθριος είναι ο καιρός σήμερα στην Κέρκυρα όπου η  θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ  28 και  31 βαθμών Κελσίου και οι άνεμοι πνέουν ασθενείς δυτικοί. Μετά το μεσημέρι περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετές νεφώσεις και θερμοκρασία που θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου .Για αύριο Δευτέρα προβλέπεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 26 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21/07/2013 - 13:01