Λ. Ζάγκλα: Παρουσίαση θέσεων και υποψηφίων για το Δήμο Πατρέων

Ανοιχτή εκδήλωση διοργανώνει σήμερα Πέμπτη 8 Μάη, στις 7μμ, Αίθουσα ΕΒΕ (Αράτου 21, Πλατεία Όλγας) η "Ανταρσία στην Πάτρα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή". Θα μιλήσουν: Λέττα Ζάγκλα, υποψήφια Δήμαρχος Πάτρας, Γιάννης Κωστόπουλος, Εκπαιδευτικός, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, Πάνος Γκαργκάνας, υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


H «Ανταρσία στην Πάτρα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» με ανακοίνωσή της: "καλεί όλες και όλους τις εργαζόμενες/ους και νεολαίους της πόλης στην μεγάλη ανοιχτή κεντρική εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων και των υποψηφίων της παράταξης. Η «Ανταρσία στην Πάτρα» συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές βλέποντας τον Δήμο ως μοχλό για την αυτοοργάνωση των εργαζόμενων και της νεολαίας που με τους αγώνες τους θα επιβάλουν τις δικές τους λύσεις.

Τα τοπικά ζητήματα είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την κεντρική κυβερνητική πολιτική και την ΕΕ.

Στο όνομα του χρέους, του Ευρώ, της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας του κεφαλαίου πάνε να φορτώσουν στις πλάτες μας τα βάρη της κρίσης για να διασωθούν τα κέρδη τους. Για μας είναι καθαρό ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στα ζητήματα των Δήμων πάρα μόνο με τις πολιτικές που επιδιώκουν τη διαγραφή του χρέους, τη ρήξη και αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από ΕΕ και Ευρώ. Πιστεύουμε ακράδαντα πως υπάρχει άλλος δρόμος, ο δρόμος της αντίσταση και της ανατροπής.

Ο δρόμος της ανταρσίας…! Σε αυτές της εκλογές και στην Πάτρα, ήρθε η ώρα να κάνουμε ανταρσία. Στις 18 Μάη ψηφίζουμε στηρίζουμε «Ανταρσία στην Πάτρα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή»".

 


Σύντομο προφίλ των ομιλητών
Η Λέττα Ζάγκλα είναι κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια. Τελείωσε το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στο ΤΕΙ της Πάτρας και στην συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Φιλοσοφία της Παιδείας» στο Παιδαγωγικό του Πανεπιστημίου. Έχει ολοκληρώσει δυο εκπαιδεύσεις ψυχοθεραπείας και εργαζόταν για 7 χρόνια στην ΕΚΕΨΥΕ με σύμβαση έργου που ολοκληρώθηκε στο τέλος του 2013 οπότε και απολύθηκε.

Ο Γιάννης Κωστόπουλος είναι Φυσικός, εκπαιδευτικός της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης για 18 χρόνια. Η οργανική του θέση είναι στο Γυμνάσιο της Κάτω Αχαγιάς.

Σπούδασε στο φυσικομαθηματικό τμήμα του πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο. Εκεί εντάχθηκε για πρώτη φορά στην αριστερά μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 αποχώρησε από το ΚΚΕ με κριτική για την δεξιά στροφή του και τις συγκυβερνήσεις Τζανετάκη και Ζολώτα.

Με την πρόσληψή τους ως εκπαιδευτικός εντάχθηκε συνδικαλιστικά στις Παρεμβάσεις συνδικαλιστική παράταξη δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

O Πάνος Γκαργκάνας είναι διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη στην οποία διατηρεί εδώ και πάνω από δυο δεκαετίες την στήλη «η άποψή μας».

Στα χρόνια της δικτατορίας μέσα από τις «Επαναστατικές Σοσιαλιστικές Ομάδες» που κάνουν την εμφάνισή τους το χειμώνα του 1970-71 αρχίζει να αρθρογραφεί με το ψευδώνυμα Πέτρος Ιατρίδης ή Πέτρος Θράκας στο παράνομο περιοδικό «Επανάσταση» και στην επίσης παράνομη μηνιαία έκδοση της εφημερίδας «Η Μαμή». Μέσα από αυτό το σχήμα συμμετέχει στη συνέχεια στην δημιουργία της αντιδικτατορικής «Οργάνωση Σοσιαλιστική Επανάσταση», μια από της βασικές συνιστώσες της επαναστατικής αριστεράς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, οργάνωση η οποία αποτέλεσε το 1996 την μαγιά για την δημιουργία του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος. Διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συσπείρωση πολιτικών κινήσεων και πρωτοβουλιών που συγκρότησαν ένα πολύχρωμο μέτωπο διαμαρτυρίας κατά της παγκοσμιοποίησης το καλοκαίρι του 2001 στη Γένοβα της Ιταλίας όπου η ελληνική συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή.

Έχει μεταφράσει πολλά κείμενα και βιβλία ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου «Κόμμα, τάξη, κίνημα – Ο Λένιν στον 21ο αιώνα», ενώ έχει συμμετοχή σε πολλά ακόμα συλλογικά βιβλία του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου.
Στις Βουλευτικές Εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος Βουλευτής στη Β’ Αθήνας, ενώ είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις φετινές Ευρωεκλογές.Εκτός από ιδρυτικό στέλεχος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, είναι επίσης μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μια από τις πλέον ηγετικές φυσιογνωμίες της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Τάσης (IST).

Τελευταία συνέντευξη του Πάνου Γκαργκάνα στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία στις 4 Μάη 2014
 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07/05/2014 - 22:16