Eιδήσεις από την ΕΡΑ - Δίκτυο Ηπείρου

Στην αντεπίθεση για την αδειοδότηση της μονάδας επεξεργασίας λυματολάσπης στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων περνά η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Τατιάνα Καλογιάννη απαντώντας στην κριτική του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» Βασίλη Τσίκαρη. Υποστηρίζει ότι η εγκατάσταση είναι, ήδη, αδειοδοτημένη και λειτουργεί σε γήπεδο ιδιοκτησίας της ΔΕΥΑΙ, μετά από δημόσιο διαγωνισμό και κατόπιν σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑΙ και του ιδιώτη-αναδόχου. Χωρίς να απαντά στο μείζον ερώτημα της σχέσης ανάμεσα στην ίδια ως προέδρου της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία γνωμοδότησε σχετικά και του ιδιώτη επενδυτή, η κα Καλογιάννη υποστηρίζςι ότι «οι απόψεις του κυρίου Τσίκαρη παραπέμπουν σε περασμένες δεκαετίες και στο πρότυπο ‘Κράτος – Επιχειρηματίας’, το οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς».

Ενημέρωση για το φλέγον θέμα της ακύρωσης της εκτροπής του ποταμού Αώου πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη στις 7.30 το απόγευμα στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Βοτανικός στην Πετρούπολη της Αττικής. Εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών για την προστασία του ποταμού Αώου θα τοποθετηθεί ο Στέφανος Μπατσής. Το παρών στην εκδήλωση θα δώσουν μέλη της Πρωτοβουλίας για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού SAVE GREEK WATER και της Πανελλαδικής Κίνησης ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου.

Υποσχέσεις μοίρασε στην Ηγουμενίτσα ο περιφερειάρχης Ηπείρου, υποψήφιος της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης», Αλέκος Καχριμάνης κάνοντας λόγο για κατασκευή της εισόδου της Ηγουμενίτσας, βελτίωση του δρόμου Ηγουμενίτσα-Πλαταριά, για σύνδεση Ελευθεροχώρι-Σούλι, για ανακατασκευή του δρόμου Φιλιάτες-Σαγιάδα και προώθηση προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του έργου αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων Συβότων, Πλαταριάς και Πέρδικας.

Τα εκλογικά κέντρα όλων των υποψήφιων δημάρχων στο δήμο Ιωαννιτών επισκέπτεται σήμερα στις 8.30 το βράδυ η υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου Όλγα Γεροβασίλη. Το πρωί, στις 11.30, θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Δωδώνης Κώστα Κατσανάκη. Την Τρίτη η κα Γεροβασίλη επισκέφτηκε την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου.

Ανοιχτή πρόσκληση προς τις υπόλοιπες παρατάξεις για δημόσιο διάλογο με θέμα την ανεργία απευθύνει η παράταξη «Συμμαχία Ηπειρωτών», με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Ζάψα. Την Τρίτη ο κ. Ζάψας συναντήθηκε με τις διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου και του ΟΑΕΔ.

Πρόγραμμα και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους παρουσιάζει σήμερα στις 8 το απόγευμα η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα. Η παρουσίαση θα ξεκινήσει στις 8 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Du Lac,στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων.
 


Ειδική εκδήλωση με θέμα «Κοινωνική Πολιτική: Προβλήματα και Προοπτική», οργάνωσε η «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα – Κοινωνία Πολιτών». Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ανέπτυξε της προγραμματικές τις θέσεις που στοχεύουν στο Δήμο της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, ενώ οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν τις απόψεις τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους.

Την πρότασή της για τον πολιτισμό παρουσίασε χτες η παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Λάζαρο Νάτση. Η παρουσίαση της πρότασης για τον πολιτισμό έγινε από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και σκηνοθέτη Γιώργο Μπακόλα. Στους σημαντικούς στόχους της παράταξης συγκαταλέγεται η καθιέρωση ενός βαλκανικού φεστιβάλ και η αναβίωση με νέο νόημα των «Ηπειρωτικών», η πλήρης αναδιάρθρωση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου (ΔΗΠΕΘΕ), η αξιοποίηση των καλλιτεχνών και όλων των δομών σε όλον τον δήμο και η διεκδίκηση πόρων από το κράτος και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές ζητά η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, με επικεφαλής τον Νίκο Ζήκο επισημαίνοντας πως πρόκεται για βαθιά αντιαγροτικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο, το οποίο χτυπάει τους μικροπαραγωγούς αγρότες, που πουλάνε τη σοδειά τους στη λαϊκή, για να επιβιώσουν, τους μικρέμπορους και τη φτωχή εργατική οικογένεια, που παίρνει φτηνά, φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα στη λαϊκή αγορά.

Στη Δαφνούλα και το Χαροκόπι δρόμοι, υποδομές και οικίες υφίστανται σοβαρές ζημιές από τις κατολισθήσεις, ο Δήμος παρακολουθεί απαθής, τονίζει η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση. «Κανένα μακροπρόθεσμο σχέδιο δεν εκπονείται από την περιφερειακή ή τη δημοτική αρχή, καμμία βοήθεια δεν δίνεται ακόμη και σε ανθρώπους που τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά», επισημαίνει η παράταξη με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Στέφανο Σκοπούλη.

Ο«Δεσμώτησ του ιλίγγου» του Άλφρεντ Χίτσκοκ προβάλλεται σήμερα και αύριο στο πλαίσιο της Κινηματοιγραφικής Λέσχης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο πλαίσιο του αφιερώματος στο κλασικό Χόλιγουντ. Οι προβολές γίνονται στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης «Δημήτρης Χατζής» στην πανεπιστημιούπολη και ξεκινούν στις 8.30 το απόγευμα. Είσοδος ελεύθερη.

Το θεατρικό έργο «Καληνύχτα ντε….», μία διασκευή του διηγήματος του Δημήτρη Χατζή «Μαργαρίτα Περδικάρη» και του θεατρικού έργου «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου, ανεβαίνει από αύριο ως την Κυριακή, 11 Μαΐου, στις 9 το βράδυ στο θέατρο «Καμπέρειο», στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Θεατρική Άνοιξη» του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Την παράσταση σκηνοθετεί η Μάνια Παπαδημητρίου, ενώ πρωταγωνιστούν ηθοποιοί του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν». Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΑ Ιωαννίνων.

ΣΥΝΤΑΞΗ ΔΕΛΤΙΟΥ: Γιώργος Παπαχριστοδούλου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54