Αλ. Τσίπρας: «Η κυβέρνηση όσο πιο αδύναμη είναι τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται»

«Μπορούμε και θα το κάνουμε να βάλουμε την Ελλάδα στο δρόμο της Αναγέννησης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το Σάββατο στη νεοεκλεγείσα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη, υποστήριξε την ανάγκη οικοδόμησης ενός ισχυρού πλειοψηφικού ρεύματος. Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για πολιτικό μιθριδατισμό και επεσήμανε: «λες και δεν αντιλαμβάνονται ότι το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε αποτελεί όχι απλώς ένα βήμα, αλλά ένα άλμα στον κατήφορο της καταστροφής. Μ΄ αυτό χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο. Η Παιδεία και η Υγεία διαλύονται. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγείται οριστικά στο λουκέτο». Αναφορικά με το νομοσχέδιο, για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ήρθε να επικυρώσει με μια νομική πειρατεία την πειρατεία των προηγούμενων εβδομάδων».

«Έχουμε μια κυβέρνηση που όσο πιο αδύναμη και πιο εύθραυστη είναι, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται. Δεν ορρωδεί προ ουδενός, μπροστά στην αγωνία της να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις στους δανειστές, για να έχει την εύνοιά τους και να κρατηθεί στις καρέκλες της εξουσίας. Έχουμε μια κυβέρνηση που καθόλου δεν θα την αδικήσουμε αν τη χαρακτηρίσουμε αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή τόσο στο περιεχόμενο των μέτρων που επιβάλλει και προτίθεται να επιβάλει, όσο και στα μέσα που χρησιμοποιεί για να τα επιβάλει», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «δεν έχουμε την πολυτέλεια στις σημερινές συνθήκες να μιλάμε για κάποια εναλλαγή στην εξουσία, για κάποια αλλαγή, έστω σημαντική, κυβέρνησης και πολιτικής», αλλά, όπως τόνισε «μιλάμε για τη σωτηρία της Ελλάδας. Για μια μεγάλη και ριζική ανατροπή».

Κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εκλέχθηκαν η νέα Πολιτική Γραμματεία, καθώς και ο νέος γραμματέας της ΚΕ. Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής εκλέχθηκε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις συνιστώσες του και να ελέγξει τα κομματικά του όργανα, ο κ. Τσίπρας προσέφερε μία από τα ίδια: αστείες υποσχέσεις και άρνηση σε μία νέα Ελλάδα», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21/07/2013 - 17:19