Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

 

ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Το ΣΧΕΔΙΟ Β  οργανώνει προεκλογική συγκέντρωση στην Κέρκυρα, την Παρασκευή, στις 9 Μαΐου, 8.00  μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

 Ομιλητές θα είναι oι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Αλέκος Αλαβάνος και Θέμης Τζήμας

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας προκειμένου να ενημερώσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για τα βαθιά αντιδραστικά χαρακτηριστικά του λεγόμενου νέου λυκείου αποφάσισε:

*να διανείμει ενημερωτική επιστολή  σε όλους τους μαθητές γυμνασίου και λυκείου με προτεραιότητα  στους μαθητές της γ΄ γυμνασίου και α΄ λυκείου

*να πραγματοποιήσει ομιλία – συζήτηση με θέμα το νέο λύκειο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Γυμνασίου (δίπλα στις φυλακές) την Παρασκευή  9/05/2014 στις 7:30 μμ με ομιλητή τον Παύλο Χαραμή πρόεδρο του Κέντρου Μελέτης Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΜΕΤΕ) της ΟΛΜΕ.

 

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, για την επέτειο των  150 χρόνων από την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, διοργανώνει συναυλία με έργα επτανησίων Συνθετών.

Η συναυλία έχει τίτλο «Γυναικείες Φωνές Τραγουδούν» και σε αυτή συμμετέχουν το γυναικείο φωνητικό σύνολο  FEMALEECHO’ S, σε μουσική διεύθυνση της Έλλης Καρύδη, και τμήμα της ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑΣ της Μουσικής Ένωσης Περιβολίου, σε μουσική διεύθυνση του Νίκου Πουλή.

Σολίστ της βραδιάς θα είναι η υψίφωνος Έλλη Καρύδη, η υψίφωνος Ήρα Ζέρβα και η Σοφία Μάζη στην κιθάρα.

Θα ακουστούν έργα των Σ. Ξύνδα, Ν.Λαμπελέτ, Γ. Λαμπελέτ, Σ. Σαμάρα, Λ. Αλβάνα, Σ. Μαυρόπουλου, Π. Παπαδόπουλου και Κ. Χυτήρη.

Η συναυλία θα δοθεί το Σάββατο 10 Μαΐου,  στις 8.30 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κέρκυρας, στο Παλαιό Φρούριο.

Παράλληλα στον χώρο της Βιβλιοθήκης θα λειτουργεί έκθεση τεκμηρίων σχετικά με την Ένωση της Επτανήσου.

 

ΑΘΙΒΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Το Σάββατο 10 Μαΐου, στις 9.00 μ.μ. ο Αμπελώνας φιλοξενεί τις Αθιβολές, σχήμα που αποτελείται από τον Παναγιώτη Κελάνδρια (κιθάρα, μπεντίρ, φλογέρα, φωνή), ιδρυτή, συνθέτη και στιχουργό της μπάντας Μικρόκοσμοι,τον Παναγιώτη Δόβρη (κιθάρα, σαξόφωνο, μπεντίρ, φωνή), νέο, δισκογραφημένο ήδη τραγουδοποιό και τον Μάρκο Κατσιγιάννη (κρητική λύρα, μπεντίρ, καχόν, φωνή).

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ADRIATINN

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο και ο Δήμος της Κέρκυρας οργανώνουν  την πρώτη Ενημερωτική Ημερίδα του έργου AdriaTinn, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 14 Μαϊου, από τις 9.30 μέχρι τις 4.00, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Το στρατηγικό έργο AdriaTinn(www.adriatinn.eu)του IΡΑ Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Αδριατική 2007-2013» έχει πλήρη τίτλο: «Αδριατικό Δίκτυο Προώθησης Ανάπτυξης της Έρευνας και της Καινοτομίας για τη δημιουργία νέων πολιτικών για βιώσιμη ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και τεχνολογική ικανότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ANIMATIONΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ

Tο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe, το Be there! Corfu Animation Festival και την Έλενα Χαμαλίδη (επικ. καθηγήτρια στο μάθημα «Ιστορία της Ψηφιακής Τέχνης»" του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου) παρουσιάζουν δυο προβολές αφιερωμένες στην ιστορία του γερμανικού animation.

Την Πέμπτη 8/5: Επιλογή Γερμανικών διαφημιστικών ταινιών και μουσικών video animation (από το πρόγραμμα Von tanzenden Zigaretten und Elchen, 1909-2006 του Ινστιτούτου Goethe). Οι ταινίες εκτείνονται χρονικά από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ως τις αρχές του 21ου αιώνα.  

Την Τρίτη 13/5: Επιλεγμένες ταινίες της Γερμανίδας καλλιτέχνιδας animation Lotte Reiniger (1899-1981), από το πρόγραμμα Lotte Reiniger III: Music und Zaubereien του Ινστιτούτου Goethe.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54