Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καλαμάτας

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 08. 05. 2014
 
 
«Στον αέρα» από τους 107,2 στα FM και πάλι η ΕΡΑ Καλαμάτας
 
«Στον αέρα» από τους 107,2 μεγάκυκλους στα FM βρίσκεται και πάλι από χθες η ΕΡΑ Καλαμάτας. Μετά από πολλούς μήνες σιγής οι εργαζόμενοι στο Σταθμό με τη βοήθεια των συναδέλφων της ΕΡΤ OPEN και της ΠΟΣΠΕΡΤ, κατάφεραν να διώξουν το «μαύρο», που έριξαν κάποιοι «άγνωστοι» ακόμη παρακρατικοί, που τον περασμένο Ιούνιο ανέβηκαν στο κέντρο εκπομπής στο όρος Λυκόδημο και ξήλωσαν ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εγκαταστάσεις. Ήταν λίγες ημέρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ.
Στο μεταξύ εδώ και λίγο καιρό η ΕΡΑ Καλαμάτας έβγαινε «στον αέρα» μέσω της ΕΡΤ OPEN στο Διαδίκτυο. Όμως πώς να το κάνουμε; Το ραδιόφωνο θέλει… ραδιόφωνο. Έτσι οι εργαζόμενοι, για να εκπληρώσουν την υπόσχεση που είχαν δώσει στους ακροατές και στους αλληλέγγυους συμπαραστάτες του Σταθμού και να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης, επέστρεψαν από χθες στα  FM και θα συνεχίσουν, μέσω της αυτοδιαχειριζόμενης πλέον ΕΡΤ, να προσφέρουν το αγαθό της ελεύθερης, πλουραλιστικής και δημοκρατικής ενημέρωσης, στους ακροατές τους, με τοπικές ενημερωτικές εκπομπές και ειδήσεις και με συνδέσεις με την ΕΡΤ OPEN ενημέρωση για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο..
Να σημειωθεί ότι η ΕΡΑ Καλαμάτας ήταν ο μοναδικός ραδιοφωνικός σταθμός στη Μεσσηνία, που μέχρι τον περασμένο Ιούνιο εξέπεμπε καθημερινά πολύωρο τοπικό ενημερωτικό και ειδησεογραφικό πρόγραμμα.  
Χθες, πρώτη ημέρα μετά την επιστροφή στα FM, από την ΕΡΑ Καλαμάτας πέρασαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θανάσης Πετράκος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου με το συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα» Οδυσσέας Βουδούρης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νίκος Πατσαρίνος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας με το συνδυασμό «Ανταρσία στο Μοριά», Δονάτος Νίκου, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Άλκηστις Τσουλάκου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καλαμάτας και Δυτικής Μάνης, με τις «Λαϊκές Συσπειρώσεις» Νίκος Οικονομάκος και Παναγιώτης Κουφαλάκος. Τις επόμενες ημέρες και μέχρι τις εκλογές η ΕΡΑ Καλαμάτας προσκαλεί όλους τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες και τους εκπροσώπους των κομμάτων που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές να επικοινωνήσουν με το Σταθμό για να παρουσιάσουν τις θέσεις και τα προγράμματά τους.
Χθες επίσης η ΕΡΑ Καλαμάτας αναμετάδωσε ζωντανά, από την κεντρική πλατεία, την ομιλία του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξη Τσίπρα. Το ίδιο θα κάνει και με τις κεντρικές ομιλίες των άλλων πολιτικών αρχηγών ή των εκπροσώπων τους που επισκεφθούν την Καλαμάτα.
 
Έρχεται το τέλος της μνημονιακής παντοδυναμίας, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας από την Καλαμάτα
 
Τέλος στη μνημονιακή παντοδυναμία της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, θα φέρουν οι ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, όπως τόνισε χθες το βράδυ, μιλώντας στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας.
«Ζούμε τις τελευταίες μέρες της μνημονιακής παντοδυναμίας. Δύσκολες μέρες. Αποπνικτικές. Με μια κυβέρνηση που αποπνέει οσμή ακροδεξιάς ναφθαλίνης» είπε μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «αποσταθεροποιείται κάθε μέρα και αποσταθεροποιεί έτσι τα πάντα στη χώρα». 
«Κυρία Μέρκελ, κύριε Σαμαρά, κύριε Φούχτελ, κύριοι της τρόικας, κυρίες και κύριοι των μνημονίων, της ολιγαρχίας και της τραπεζοκρατίας:  Οι μέρες της παντοδυναμίας σας είναι μετρημένες» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ έκανε λόγο για κυβερνητικό πανικό μπροστά στην επερχόμενη λαϊκή Νέμεση.
Αναφερόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, σημείωσε ότι περιφέρει τον τρόμο του και «έφτασε τελευταία να εκβιάζει ότι αν καταποντιστεί θα καταρρεύσει και η κυβέρνηση». Όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, ο Ευ. Βενιζέλος αναγνωρίζει ότι οι επικείμενες εκλογές μπορεί να σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης. 
«Έχει δίκιο να φοβάται εάν δεν τον ψηφίσουν γιατί εκτός των άλλων μπορεί μαζί με τη στήριξή τους να άρουν και την ασυλία, που του έχουν μέχρι σήμερα παραχωρήσει. Το ξέρει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Και ο κύριος Σαμαράς, βεβαίως», τόνισε.
Πρωταγωνιστή της κατάπτωσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
«Αυτός έκανε ευαγγέλιο της κυβέρνησής του την ατζέντα της ¨Χρυσής Αυγής¨.  Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να συνωμοτεί με κατηγορούμενους για εγκληματικές πράξεις νεοναζί, μέσω του φίλου και ταχυδρόμου του Μπαλτάκου. Ακρωτηριάζει συστηματικά τη δημοκρατία, γελοιοποιεί τη Βουλή, ακυρώνει το Σύνταγμα, για να περάσει τη βαρβαρότητα των μνημονίων», επεσήμανε.
Αναφερόμενος στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο της κυβέρνησης τόνισε ότι  «είναι τόσο έντονος ο νεοφιλελεύθερος φανατισμός τους, που στο νομοθετικό αυτό έκτρωμα, μας πληροφορούν ότι θα συνεχίσουν  ακριβώς την ίδια πολιτική των “διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων”».
“Το μεσοπρόθεσμο, προαναγγέλλει άλλο ένα γύρο στο ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, ξεπουλούν τα τελευταία περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου. Ανοίγουν το δρόμο με ειδική νομοθετική ρύθμιση για να ξεπουλήσουν τους αιγιαλούς. Να φράξουν, να χτίσουν, να καταστρέψουν, να ξεκάνουν τις ελληνικές ακρογιαλιές», συμπλήρωσε.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας έθεσε το δίλλημα: «Με την Ελλάδα ή με τη Μέρκελ; Με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο; Πρώτη φορά με την Αριστερά, ή συνέχεια στη φθορά; ». «Η απάντηση στις κάλπες θα είναι απάντηση εθνικής ανάτασης, κοινωνικής αλληλεγγύης και δημοκρατικής ανατροπής», κατέληξε ο κ Τσίπρας.
Η χθεσινή συγκέντρωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, άνοιξε με χαιρετισμούς του υποψηφίου δημάρχου Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη και του υποψηφίου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Οδυσσέα Βουδούρη. Το παρών έδωσαν ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Θανάσης Πετράκος και η υποψήφια ευρωβουλευτής Άλκηστις Τσουλάκου.
 
Ομιλίες Σαμαρά σε Τρίπολη και Καλαμάτα
 
Σε δυο συγκεντρώσεις της Νέας Δημοκρατίας στην Τρίπολη και στην Καλαμάτα, θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Όπως έγινε γνωστό ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί και θα μιλήσει στην Τρίπολη το ερχόμενο Σάββατο και στην Καλαμάτα την Παρασκευή 23 Μαΐου.
 
Συγκέντρωση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές
 
Αύριο στις 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η υποψήφια ευρωβουλευτής και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος Λουΐζα Ράζου. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αντώνης Κατσάς και ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Δημήτρης Οικονομάκος. 
 
Στην Καλαμάτα σήμερα ο Γ. Καρατζαφέρης
 
Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Στις 7:30 το απόγευμα ο κ. Καρατζαφέρης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Φαραί Παλάς» και θα παρουσιάσει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές με το ψηφοδέλτιο του κόμματός του, τού οποίου είναι επικεφαλής ο ίδιος.
 
Στην Καλαμάτα και το «Πότάμι»
 
Την Καλαμάτα θα επισκεφθούν το Σάββατο οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με το «Ποτάμι», Σταύρος Τσακυράκης και Δημήτρης Κοντοπίδης. Σεις 6:30 το απόγευμα, καλούν τους πολίτες σε εκδήλωση – συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τι ευρωεκλογές.
 
Πόλεμος και Ειρήνη…» στο Μουσείο
 
Πόλεμος και Ειρήνη, Όπλα της Επανάστασης, Κειμήλια» είναι το γενικό θέμα έκθεσης που λειτουργεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας. Την έκθεση οργανώνει η 26η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και τα εγκαίνια θα γίνου σήμερα στις 8 το βράδυ. Θα λειτουργεί μέχρι την Κυριακή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.
 
Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
 
Η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα τιμηθεί την Κυριακή και στην Καλαμάτα. Στις 10 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στο ναό της Υπαπαντής και θα ακολουθήσουν ομιλία από εκπρόσωπο του Συλλόγου Ποντίων «Ρωμανία» και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της πλατείας 23ης Μαρτίου. 
 
Η επέτειος λήξης της Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
 
Την επέτειο της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τιμά αύριο και η Καλαμάτα. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει δοξολογία στο ναό της Υπαπαντής, στις 10 το πρωί και στη συνέχεια ομιλία από εκπρόσωπο των αντιστασιακών οργανώσεων και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της πλατείας 23ης Μαρτίου. 
 
Αραιές τοπικές νεφώσεις σήμερα στη Μεσσηνία
 
Αραιές τοπικές νεφώσεις προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι μέτριοι και αργότερα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 μέχρι 25 βαθμούς Κελσίου.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08/05/2014 - 10:36